Karakterstudie #1 Jill

Vandaag kom ik met een nieuwe categorie, namelijk de karakterstudie. In deze rubriek gaan we een personage uit een van mijn boeken wat beter bestuderen. Ik vertel je over het favoriete eten, de favoriete muziek en meer over dit karakter. Vandaag beginnen we met de persoon wiens verhaal het langst in mijn hoofd heeft gezeten: Jill, over wie je het meest kunt lezen in De opdracht. Veel leesplezier.

Zoals je zaterdag hebt kunnen lezen, vul ik vaak vragenlijsten in over mijn verhaal en de personages. Veel van die informatie lees je niet in de boeken, maar ik vind het wel belangrijk om het in mijn hoofd te hebben, wanneer ik aan het schrijven ben. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik hier pas mee begonnen ben toen ik Chaos ging schrijven en pas volop heb ingezet tijdens het schrijven van mijn (nu nog) werk-in-uitvoering Vrije val. Dus voor deze blogpost moest ik wat dieper in mijn geheugen graven wat ik nog allemaal weet over Jill. Bij sommige zaken moest ik zelfs nu nog wat verzinnen. 

Uiterlijke kenmerken

Leeftijd: 17 Hoe oud ziet ze eruit: 17 Oogkleur: Bruin Bril of lenzen? Nee, behalve één moment in het boek als ze de bril van Levi uitprobeert. Haarkleur: Blond Style: Lang, stijl haar, wat ze soms los heeft hangen, maar meestal in een (hoge) paardenstaart. Gewicht: 62 kg Lengte: 168 cm Bouw: Slank Huidskleur: lichte huid Gezichtsvorm: Hartvormig Bijzondere kenmerken: Jills gezicht heeft niet echt iets heel bijzonders, geen moedervlekjes of iets dergelijks. Dominante kenmerk: Haar ogen die oplichten als er iets moois gebeurt. Is ze gezond? Jill is nachtblind, maar verder heel gezond.

Favorieten

Kleur: Lichtgroen Minst favoriete kleur: Grijs Muziek: Piano muziek en af en toe een liedje van Owl City, omdat Lars hier graag naar luistert. Minst favoriete muziek: Hard rock 😉 Waarom: Dat kunnen haar arme oren niet verdragen. Eten: Nasi Boeken: Christelijke thrillers Vervoersmiddel: Fiets en de auto Hobby: Dit vond ik een lastige, want ik had hier eigenlijk niet over nagedacht. Vandaar dat Jill ook best wel saai is, maar later bedacht ik me dat Jill fotografie wel leuk vindt, dat maakt haar een stuk minder saai, hoop ik. Wat doet ze op een regenachtige dag: Lezen, foto’s maken van regendruppels en huiswerk (want Jill is erg braaf).

Achtergrond

Woonplaats: Kijk, dit is dus iets waar ik echt nooit over nadenk. Mijn karakters wonen in onbekende plaatsen in Nederland. Sommige plaatsen stel ik me wel echt voor en het schoolgebouw wat ik in mijn hoofd heb als ik mijn verhalen schrijf (want alle verhalen spelen zich op dezelfde school af, sommige karakters keren ook terug in andere boeken) is wel mijn oude middelbare school: het Van Lodenstein College in Amersfoort. Ooit had ik bedacht dat Jill in Leusden of zo iets zou wonen, dat was niet zo ver van school vandaan, maar dan moest ze nog wel een eindje fietsen. Jeugd: Heel erg leuk, met een broer en een broertje. Ze ging graag naar Frankrijk op vakantie. Eerste herinnering: Dat haar moeder haar het lied daar juicht een toon ging aanleren. Belangrijkste gebeurtenis uit haar kindertijd: Ze werd een kind van God. Opleidingsniveau: In het boek zit Jill in vwo 5. Erna is ze psychologie gaan studeren, dit kun je lezen in Chaos (verrassing, Jill komt daar ook even in terug). Geloofsovertuiging: Christen Financiën: Jill heeft geen baantje, maar doet af en toe een fotoshoot waar ze geld voor krijgt. Voor de rest is ze nog afhankelijk van haar ouders 😉

Familie

Moeder: Maria Geluk Relatie: Best wel goed, Jills moeder is alleen best wel extravert, terwijl Jill het tegenovergestelde is, daarom vindt Jill het soms lastig om met haar moeder te communiceren. Vader: Teus Geluk Relatie: Jill kan het beter met haar vader vinden, omdat ze wat karakter betreft erg op hem lijkt. Ze vertrouwt haar vader ook in de problemen die ze met Lars heeft. Broers/zussen: Eén broer, Jesse. Hij is 23 en getrouwd met Nienke. In het boek krijgen zij een kindje: Theo. Ook heeft Jill nog een broertje: Joshua, hij is 15 en met hem heeft Jill een heel goede band.

Er zijn nog veel meer categorieën om informatie over de persoon in te vullen, maar ik vind het zo wel  genoeg. Zitten er hier nog dingen tussen die je verrassen of vind je dit allemaal wel bij Jill passen? En over welk personage uit mijn boeken zou jij graag de volgende keer een karakterstudie zien? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

  1. Hoi Mirjam!
    Ik kwam dit opeens tegen op je blog en toen dacht ik: He, dit is wel interessant! Zeker nu ik al je boeken gelezen heb. Superleuk om te lezen! Wanneer komt er weer een nieuwe karakterstudie? Van Fleur, Fenna, Lotte, Lynn of Nikki?
    Liefs van Naomi

    1. Eh … Ik was helemaal vergeten dat deze blog er was. Ik heb later wel Fun facts over personages gedaan, maar misschien kan ik deze categorie wel weer nieuw leven inblazen, dat is helemaal geen slecht idee 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.