Schrijfpraat #71 De muziek van 2022

Ieder jaar maakt Spotify in december een wrap-up lijst met de muziek waar je het meest naar hebt geluisterd. Het leek me leuk om dat lijstje eens met jullie te delen, want het zegt ook het een en ander over mijn schrijfwerk… Lees maar mee!

Altijd muziek
Allereerst: ik luister supervaak muziek. In stilte kan ik gewoon niet zo goed schrijven, dus overdag staat er altijd wel muziek aan. Tijdens m’n ochtendroutine (en stille tijd) heb ik trouwens geen muziek aan, dus ik zoek ook weleens heel bewust de stilte op. Maar het maakt het schrijven zoveel leuker om een muziekje op de achtergrond te hebben. Ooit schreef ik een blogbericht met vijf redenen waarom je naar muziek zou moeten luisteren als schrijver, was ik bijna vergeten, maar om dit bericht te schrijven ging ik zoeken wat ik destijds als geschreven had. Wil jij het ook lezen? Dat kan hier.

Verrassing!
Maar niet heus. De afgelopen jaren stond Casting Crowns steeds op nummer 1 als favoriete artiest en ik denk eerlijk gezegd dat het altijd wel zo zal blijven. Hun liedjes zijn inspirerend, prachtig en evenwichtig. Ik luisterde in 2022 het meest naar Scars in heaven. Ik weet eigenlijk niet goed waarom ik er op 14 januari zoveel naar luisterde, volgens mij luisterde ik er in november veel meer naar. In mei ben ik ook naar het concert van Casting Crowns geweest en daar zongen ze ook Scars in heaven, dus die heb ik nog één keer extra geluisterd (en sinds dit overzicht van Spotify heb ik ‘m ook nog een paar keer geluisterd).

Ook heb ik veel naar het nummer City on the hill geluisterd, tijdens het schrijven van De stad, maar die staat niet in dit overzicht.

Favorieten
Verbaasd me eerlijk gezegd ook helemaal niks. Altijd nog wel ergens Halleluja van Matthijn Buwalda vind ik een heerlijk troostrijk lied en naar Deep love of Jesus heb ik, toen ik ‘m ontdekte een keer een hele dag naar geluisterd. Anything but easy verbaasd me een heel klein beetje, ik had niet het idee dat ik die vaker geluisterd heb dan andere nummers van Casting Crowns, maar zoals Jaap zei: data liegt niet.

2Cellos is ook een ‘nieuwkomer’ in de lijst en ik had zelf het idee dat ik vaker naar Hammock had geluisterd, maar dat is niet zo. Hoop ik dit jaar wel veel te doen, dat vind ik echt prachtige, sfeervolle muziek (en de artiesten zijn ook nog eens christen). Verder bevat het lijstje met favoriete artiesten ook geen verrassingen.

Bonus: podcasts
In 2022 luisterde ik ook vaak naar podcasts. Ik hoefde geen 365 boeken meer te lezen, dus luisterde ik bijna geen audioboeken meer. Maar podcasts werd mijn favoriete tijdverdrijf. Tijdens het wandelen, koken, boodschappen doen en dergelijke luisterde ik veel naar deze podcasts. Mere Christians had toen nog een andere naam, die ik me nu niet meer kan herinneren (erg hè) en wil ik wel weer naar luisteren, maar de afleveringen zijn vaak net te lang om tijdens het schoonmaken naar te luisteren. Dat geldt niet voor Where’s the joy in that?, de podcasts van twee bandleden van Rend Collective. Naar The Holderness Family Podcast heb ik vooral in de zomer veel geluisterd en Heerlijk minimaliseren luisterde ik tijdens het opruimen van mijn kamer. Ik ben geen overtuigd minimalist, maar probeer wel met minder spullen te leven. Tot slot ontdekte ik ook de Novel marketing podcast, eentje die in het teken staat van je boeken verkopen. Je hebt een boek geschreven, maar nu moet je hem ook nog zien te verkopen. Ik kreeg er vaak schrijfzin van, dus dat is zeker een goed teken.

Tot slot
Ook dit jaar hoop ik weer veel muziek te luisteren en erdoor geïnspireerd te worden. Mijn Spotify abonnement is écht het geld waard, ik maak er vrijwel iedere dag gebruik van en zou me kapot ergeren als ik steeds weer reclames moest luisteren. Ik ben benieuwd naar mijn jaaroverzicht aan het einde van 2023, als ik eraan denk zal ik er weer een blog over schrijven in 2024. Maar dat klinkt nog allemaal veel te ver weg (helemaal tijdens het schrijven van dit bericht, nog in 2022).

Naar welke muziek luister jij het liefst?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Ha, wat leuk, ik hou ook erg van Casting Crowns. Verder luister ik graag Chris Tomlin, Sela, Christian Verwoerd en last but not least: The Piano Guys. Net zoiets als 2cellos. Nog wel meer, maar dit zijn m’n favorieten op dit moment.

    1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Tof dat je ook fan bent van Casting Crowns. De andere muzikanten die je noemt ken ik ook allemaal, maar luister ik niet zo veel naar. Vroeger heb ik wel veel naar The Piano Guys geluisterd, ik denk dat ik via via ook bij 2Cellos terecht ben gekomen. Bij mij wisselen de favorieten ook nog wel per moment, maar Casting Crowns zal altijd op nummer 1 blijven staan, denk ik 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: