Friends 4-ever // Hoofdstuk 60 // Marit

Het vorige hoofdstuk markeerde het einde van het schooljaar voor de vier meiden, het klassenfeest werd gehouden in de tuin van meneer Van Eck. Eva kletste wat met Stan, die op dramatische toon vertelde dat hij echt niet zonder Eva kon. Geen idee waar ik het over heb? Klik hier en lees het vorige hoofdstuk terug. Vandaag het laatste hoofdstuk voor de zomervakantie van de vier meiden …

‘Waar ga jij heen?’ Haar vader keek haar verbaasd aan, toen ze aanstalten maakte om te vertrekken.
‘Naar Lily, dat heb ik gisteren al verteld, toch? Haar ouders hebben een groot zwembad in de tuin en ze appte dat we vandaag allemaal konden komen.’
‘O,’ zei papa en hij keek een paar tellen zwijgend voor zich uit. ‘Je kan zeker Samuël niet meenemen?’
‘Eh … dat denk ik niet. Hoezo? U bent toch vrij vandaag?’
Papa schudde zijn hoofd. ‘Ik moet vanmorgen werken en ga vanmiddag naar je moeder toe, er is een vergadering over een nieuw behandelplan.’
Marit knikte. ‘En Marloes kan niet oppassen?’
‘Marloes gaat morgen op vakantie, dus dat wil ik niet van haar vragen. Maar Lily heeft toch ook jongere broertjes en zusjes?’
‘Een broertje en zusje. Ze zijn volgens mij iets jonger dan Samuël, het is een tweeling. Maar ik weet niet of ze thuis zijn en of de anderen dat wel leuk vinden.’
‘Wil je het vragen?’ Papa keek zo smekend dat Marit geen nee durfde te zeggen. Met een zucht haalde ze haar telefoon tevoorschijn en na wat getwijfel besloot ze te bellen. Als ze Lily appte kon het heel lang duren voordat ze een antwoord kreeg. Gelukkig nam Lily al snel op en begroette haar enthousiast.
‘Hoi … Eh … Ik heb een probleempje. M’n vader moet vandaag de hele dag weg en m’n nicht kan niet oppassen. Mag ik m’n broertje meenemen?’ Ze ratelde het hele probleem er in een keer uit.
‘Natuurlijk!’ was Lily’s reactie. ‘Ik weet zeker dat David en Rosan het heel leuk vinden. Misschien gaat m’n moeder vanmiddag nog met ze naar een speeltuin ofzoiets, ik weet zeker dat Samuël mee mag.’
‘Echt waar?’
‘Ik vraag het wel even, dan weet je het zeker. Kan hij trouwens zwemmen?’
Marit knikte, maar bedacht toen dat Lily dat niet kon zien. ‘Hij heeft een paar weken geleden z’n A diploma gehaald.’
Even hoorde Marit allerlei gerommel op de achtergrond en vervolgens hoorde ze Lily aan haar moeder vragen of Marit haar broertje mee mocht nemen. Aan haar reactie hoorde Marit al dat het geen enkel probleem was, iets wat ze stiekem wel gedacht had, maar niet had durven hopen.
‘Natuurlijk mag Samuël mee. M’n moeder vroeg of je vader het goed vindt als hij meegaat naar Malkenschoten, die speeltuin bij Apeldoorn.’
‘Ik denk het wel. Ik vraag het zo wel even en dan zeg ik het als we er zijn. Tot straks!’
Haar vader vond het geen probleem en Marit zocht snel Samuëls zwemspullen op.
‘Wat gaan we doen?’ vroeg haar broertje toen ze hem vroeg of hij meeging.
‘Zwemmen bij Lily. En je mag mee naar Malkenschoten, waar je laatst nog met Marloes bent geweest. Papa heeft je abonnement al meegegeven.’
Samuël juichte! ‘Yes! Wat een leuke dag gaat dit worden.’
Met Samuël achterop fietste Marit naar Lily’s huis. Norah en Eva waren al gearriveerd, zag ze. Haar broertje was even verlegen toen hij David en Rosan ontmoette, maar dat was snel verdwenen. Niet veel later speelden ze met elkaar alsof ze elkaar al jaren kenden.

‘Zo’n privé zwembad is echt heel lekker,’ verzuchtte Eva. ‘Je hebt niet al die drukte én het is gratis.’ De hele morgen hadden ze gezwommen en spelletjes gedaan met David, Rosan en Samuël. Na het middageten was Lily’s moeder met de kinderen vertrokken en nu dobberden ze met z’n vieren in het grote zwembad.
Lily grinnikte. ‘Het water is dat anders niet. Net als dat zuiveringsgedoe. Maar je hebt gelijk, het is verder heel relaxed. Je hebt geen risico dat mensen je onder water duwen enzo.’
‘O ja, dat flauwe gedoe,’ wist Eva nog en met dat ze het zei herinnerde Marit zich ook hun klasgenoten die dat deden toen ze naar het zwembad waren geweest.
‘Maar je hebt ook geen kans om Aron tegen het lijf te lopen,’ zei Norah plagend. ‘Of je moet hem persoonlijk uitnodigen.’
Lily keek haar hoofdschuddend aan. ‘Ik ga de komende zes weken niet meer aan Aron denken,’ zei ze vastbesloten. ‘En daarna ben ik sowieso niet meer verliefd op hem.’
‘Succes,’ wenste Marit haar toe.
‘Probeerde je dat de vorige zomervakantie niet ook al?’ informeerde Norah. ‘Bovendien, hij is weer vrijgezel, dat vertelde Kyle.’
‘Dat maakt niet uit,’ zei Lily. ‘Ik wil gewoon niet meer verliefd op hem zijn. Laat me. De eerstvolgende keer dat ik verliefd word, is het op iemand die mij minstens zo leuk vindt! Voor minder ga ik niet m’n hele leven overhoopgooien.’
Marit grinnikte zachtjes. Lily wist het altijd mooi te verwoorden, verliefd zijn zette inderdaad je leven op z’n kop.
‘En wat als dat toch Aron is?’ informeerde Eva. ‘Als hij in de vakantie opeens bedenkt hoe leuk en lief jij wel niet bent?’
‘Dan heeft hij pech,’ vond Lily. ‘Want ik ga in Zwitserland heel goed rondkijken of ik daar niet een leuke jongen tegenkom.’
‘Dan mag je hopen dat hij Duitstalig is opgevoed en niet Frans,’ grapte Marit. ‘Of dat hij heel goed is in Engels.’
‘Nee, ik bedoel gewoon een Nederlandse jongen, op de camping in Zwitserland,’ verduidelijkte Lily. ‘Dat lijkt me makkelijker.’
‘Dat lijkt mij ook,’ zei Norah. ‘Maar misschien kan Marit nog even navragen of James geen leuke neef heeft, die nog vrijgezel is.’
Marit schudde haar hoofd. ‘Hij heeft alleen maar nichtjes. Maar misschien heeft hij nog wel een leuke vriend.’
‘Of we koppelen je aan Robin,’ stelde Eva voor.
Lily schudde haar hoofd. ‘Nee, bij nader inzien denk ik dat ik helemaal niet verliefd ga worden het komende jaar.’
‘Daar houden we je aan,’ zei Norah, maar ze knipoogde erbij. ‘Wanneer ga jij nu op vakantie, Eef?’
‘Morgenmiddag,’ antwoordde Eva. ‘Het vliegtuig vertrekt om halfvier.’
‘O, ik dacht dat je overmorgen pas ging,’ zei Lily. ‘Moet je niet je koffers inpakken?’
‘Het grootste deel is al ingepakt. En zo heel veel hoef ik niet mee te nemen, want ik loop waarschijnlijk toch het grootste deel van de dag in m’n bikini rond. Daarom heb ik nu een badpak aangetrokken,’ vertelde ze. ‘Zodat ik m’n koffers al wel kon inpakken.’
‘Ik ben wel een beetje jaloers hoor,’ zei Lily. ‘Heb je niet nog een plekje over in je koffer?’
Eva grinnikte. ‘Hm, helaas, mensenhandel is verboden. Maar …’ Ze zweeg een tijdje. ‘Zouden jullie het leuk vinden om een keertje met z’n vieren op vakantie te gaan?’
‘Ja!’ Norah was meteen enthousiast.
‘Zal ik aan m’n oom en tante vragen of we over twee jaar een tijdje bij hen mogen logeren?’ stelde Eva voor.
‘Waarom over twee jaar pas?’ vroeg Marit verbaasd.
‘Dan hebben we examen gedaan en hebben lang vakantie,’ legde Eva uit. ‘Dan kunnen we in juni al gaan. En dan hebben we twee jaar om geld voor vliegtickets te sparen.’
‘Je bedoelt … je oom en tante op Curaçao,’ zei Norah verbluft.
Eva knikte. ‘Of vinden jullie dat niet leuk?’
Ze knikten allemaal.
‘Ik ga nu vast beginnen met sparen,’ zei Lily geestdriftig. ‘Ik hoop dat ik dat volhoud.’
‘Spam ons maar helemaal vol met foto’s,’ grapte Norah. ‘Dan weten we waar we het voor doen.’
‘Inderdaad,’ beaamde Marit.
‘Goed idee,’ vond Eva. ‘Maar ik wil ook foto’s van jullie vakanties krijgen!’
‘Komt goed,’ beloofde Norah. ‘Hé, is het een leuk idee als we elkaar mailen over onze vakanties? Natuurlijk appen we ook wel, maar gewoon een lange, ouderwetse mail?’
‘Ja, leuk!’ Marit was meteen enthousiast, ze hield wel van schrijven. Ook Lily en Eva waren ervoor te vinden.
‘Dan is het toch een beetje alsof we bij elkaar zijn,’ besloot Lily. ‘Want ik ga jullie echt wel missen.’ Ze keek een beetje sip. ‘Gelukkig vallen onze vakanties grotendeels tegelijk en kunnen we over vier weken nog wat leuks doen met z’n allen.’
Marit knikte. ‘Sowieso moeten jullie in de laatste week een keertje naar mij komen. Of misschien kunnen we wel wat leuks doen met z’n allen, iets supertoeristisch, da’s wel leuk voor James.’
‘Naar Amsterdam ofzo,’ stelde Lily voor. ‘Nee, ik heb nog een beter idee. Naar Madurodam, dan kan je hem heel Nederland in één dag laten zien.’
‘Ja, dat is leuk! En dan kunnen we daarna nog naar het strand!’ Norah zag het al helemaal zitten.
‘Nemen jullie Ethan en Stan dan ook mee?’ stelde Lily voor.
Eva schudde haar hoofd. ‘Stan komt zaterdagavond pas terug van vakantie.’
‘Ethan kan denk ik wel,’ zei Norah. ‘Da’s misschien ook leuk voor James. Anders moet hij met vier meiden op pad.’
‘Dat is een goed idee,’ vond Marit. ‘Ik heb er nu al zin in.’ Met een glimlach keek ze naar haar drie vriendinnen. Als iemand haar een jaar geleden verteld zou hebben dat ze nu zo gelukkig zou zijn, had ze diegene vast niet geloofd. In een opwelling zei ze: ‘Ik ben echt heel erg blij dat jullie mijn vriendinnen zijn, bedankt!’

Dit was het dan. Het eerste schooljaar van de vier vriendinnen. Ik vond het erg leuk om elke week een hoofdstuk te delen en daar ga ik dan ook mee verder! Maar eerst hebben de vier meiden vakantie en de mails waarover ze het hebben, zal ik ook zeker met jullie delen.

In welk personage herken jij jezelf het meest?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

 1. Wat een leuk hoofdstuk weer!!! En wat leuk dat Samuël mee mocht naar Lily! Hopelijk schrijf je nog steeds aan dit verhaal als de meiden naar Curaçao gaan.

 2. Wat een leuk hoofdstuk weer!!
  Ik hoop dat ze het allemaal gezellig gaan hebben op hun vakantie.
  Zelf weet ik niet echt waar ik het meest op lijk. Niet echt verlegen maar ik hou wel van tekenen, lezen en verhalen schrijven. Wat vind u ervan??
  Op wie vind u dat u het meeste lijkt??
  Ik zou het wel willen weten!?

 3. Oh wat een heerlijk hoofdstuk! Ik heb er echt van genoten. Met het mooie weer vandaag waande ik me stiekem ook al een beetje in de zomer. Ik ben benieuwd naar vakantie-avonturen van de meiden!

 4. Ik hou van lezen, handletteren en verhalen schrijven. Zelf ben ik nu met een verhaal bezig. Op wie vindt u dat ik het meest lijk?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.