Ik lees #26 Verlanglijst boeken 2021

Yes! Morgen is het feest, dan hoop ik mijn 28e verjaardag te vieren. Hoewel, op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog niet zo veel zin in mijn verjaardag. Ik geniet er altijd enorm van om een feestje te vieren met mijn vrienden. Juist omdat ik best heel verschillende vrienden heb vind ik het leuk om iedereen in één kamer te zien. Nu ja, dat gaat dit jaar waarschijnlijk niet lukken, hopelijk volgend jaar beter. Hoe dan ook, het leek me leuk om weer eens mijn boekenverlanglijst te delen.

Twee jaar geleden deelde ik ook mijn verlanglijstje en ik heb ‘m net even gecheckt. Het leuke is dat ik, op één boek na (de Elfen serie), al deze boeken inmiddels in mijn bezit heb. Maar goed, mijn boekenverlanglijst is op dit moment ontzettend lang, dus ik ga niet alle boeken delen, maar ik kies er 15 uit, 7 Nederlandstalige boeken en/of series en 8 Engelstalige boeken en/of series.

Nederlandstalige boeken

 • De boeken in de Hope harbour serie van Irene Hannon. Het vierde deel uit deze serie heb ik inmiddels in mijn boekenkast staan (Lichtboei), maar de voorgaande delen wil ik ook graag hebben. Ik las ze op mijn e-reader (via koboplus) en vond ze zo leuk dat ik ze ook fysiek wil hebben zodat ik ze nog eens kan lezen (en ook kan uitlenen aan mijn moeder en schoonzus).
 • Serie Het land van de gouden rivieren van Kristen Heitzmann. Het eerste deel van deze serie heb ik ook gelezen op mijn e-reader en ook deze serie vind ik leuk genoeg om fysiek in de kast te hebben.
 • Zoektocht in Katoren van Jan Terlouw. Ooit leende ik dit boek uit de bibliotheek, ik vond ‘m niet zo leuk als z’n voorganger Koning van Katoren, maar heb er destijds wel van genoten. Om het compleet te hebben zou ik het leuk vinden dit boek in mijn boekenkast te hebben.
 • Gegijzeld van Evert Hartman. Dit boek werd voorgelezen door mijn lerares Nederlands, toen ik in de eerste klas van de middelbare school zat. Daarna heb ik het volgens mij elk jaar wel geleend uit de bibliotheek tot m’n 18e verjaardag. Het was denk ik het eerste boek dat ik las waar het ging over een maatschappelijk probleem. Nieuw is dit boek niet meer te krijgen, maar regelmatig wordt hij aangeboden via marktplaats. Waarom ik hem dan nog niet besteld heb? Omdat ik altijd naar dit boek ga zoeken op het moment dat ik van mezelf geen nieuwe boeken mag kopen, haha.
 • Over bergen heen van Charles Martin (en eigenlijk alle boeken van hem die ik nog niet heb). Ik heb gehoord dat de verfilming heel slecht is, ook al speelt Idris Elba erin, maar het boek schijnt wel goed te zijn. Ik ben groot fan van Charles Martin, dus ik moet echt eens gaan kijken of ik dit boek ergens kan vinden.
 • Het meisje uit de trein van Irma Joubert en ook de twee vervolgboeken van deze trilogie. Ooit las ik dit boek, via de online bibliotheek, omdat ik ontdekte dat Irma Joubert uit Zuid-Afrika kwam en dat land ook een grote rol speelt in haar boeken. Twee van haar series heb ik inmiddels in bezit, maar de eerste serie die in Nederland verscheen nog niet.
 • De vermiste prins (De Grijze Jager deel 15) van John Flanagan. Eerlijk is eerlijk, dit boek is nog niet verschenen, maar hij staat al sinds ik weet dat-ie gaat verschijnen op m’n lijstje. Deze kan gewoon niet ontbreken in mijn boekenkast.

Uiteindelijk staan er maar weinig boeken op dit lijstje die van oorsprong Nederlands zijn, alleen Gegijzeld en Zoektocht in Katoren. Om de een of andere reden koop ik veel christelijke boeken die oorspronkelijk Engelstalig zijn in Nederland (ik denk vooral om de christelijke uitgevers en boekhandels te steunen). En De Grijze Jager heb ik geheel in het Nederlands in de kast staan, dus dat wil ik dan zo houden. Op deze manier kan mijn vader ‘m ook lezen. Misschien dat ik ooit wel de serie ook in het Engels aanschaf, als ik bijvoorbeeld zelf kinderen krijg.

Engelstalige boeken

 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society van Mary Ann Shaffer & Annie Barrows. Ik heb dit boek al als e-book, deze stond niet op koboplus maar vorig jaar deed ik een soort Buddy Read met Anna Laura, dus heb ik voor de eerste (en tot nu toe ook laatste) keer in mijn leven een e-book gekocht, gelukkig was-tie maar 2 euro ofzo. Maar goed, ik wil ook graag een fysiek exemplaar in mijn kast hebben staan.
 • My grandmother asked me to tell you she’s sorry van Fredrik Backman. Eigenlijk alle boeken van Fredrik Backman maar dat staat zo hebberig, haha. Deze titel klinkt geweldig en ik ben heel erg benieuwd naar het boek.
 • Turning thirty van Mike Gayle en ook voor deze auteur geldt dat ik al zijn boeken wel wil hebben. Ik heb nog maar drie van zijn boeken gelezen, maar ben echt groot fan!
 • To kill a mockingbird en Go set a watchman van Harper Lee. Twee jaar geleden las ik de eerstgenoemde. Ik had nog een abonnement op de bibliotheek en ze hadden dit boek tussen hun aanbod Engelse boeken staan. Normaal ben ik niet zo van de classics, maar dit was echt een mooi verhaal en ik zou het graag nog eens lezen!
 • They went left van Monica Hesse. Dankzij booktube heb ik haar boeken ontdekt en ik heb al een boek van deze auteur in bezit en naar deze titel ben ik ook heel nieuwsgierig.
 • The humans van Matt Haig. Deze auteur heb ik via Goodreads leren kennen (er zitten dus ook heel positieve dingen aan Goodreads) en ik ben heel benieuwd naar dit boek!
 • Dash & Lily’s book of dares van Rachel Cohn en David Levithan. In december keek ik de Netflix serie die gemaakt is naar aanleiding van dit boek en ik vond het hartverwarmend en schattig, dus ik ben benieuwd naar het boek. Of ik kan beter zeggen boeken, want er zijn er meer!
 • A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer. Vorig jaar las ik het boek Letters to the lost van dezelfde auteur, dit boek leende ik van Anna Laura en vond ik echt geweldig (staat stiekem ook op m’n wish list). Toen ontdekte ik dat ze ook een fantasy trilogie heeft geschreven en daar ben ik ontzettend benieuwd naar. Op Instagram lees ik er veel goede verhalen over, dus ik kan niet wachten om dit boek zelf aan te schaffen.

Nou, dat is dus een hele lijst. Denk ik dat ik al deze boeken voor mijn verjaardag krijg? Nee hoor, daar ga ik niet vanuit. Maar in maart mag ik van mezelf weer een bestelling bij Bookdepository doen en ook mag ik De Wedloop weer gaan sponsoren 🙂

Welk boek staat heel hoog op jouw verlanglijstje?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

 1. Turning Thirty moet je natuurlijk wel uiterlijk over 2 jaar in je bezit hebben 😉 Ik hoop dat je veel mooie boeken gaat krijgen. Alvast een heel fijne verjaardag gewenst!

  1. Haha, dat zou natuurlijk wel het mooist zijn. Het liefst voor die tijd, dan kan ik me voorbereiden op het 30 worden 😉 Dank je wel!

 2. Nooit geweten dat er een vervolg op ‘koning van katoren’ was. Dat was een heerlijk boek! Mijn verlanglijst is lang en wordt ook niet gekocht. Momenteel is het nieuwste boek (duitse versie)van Joel Dickers, dat al een aantal maanden in het nederlands verkrijgbaar is, naar mij onderweg, en daar verheug ik me enorm op.
  Hartelijk gefeliciteerd alvast! Misschien kun je je buiten met vrienden treffen!

  1. Ja, inderdaad! Koning van Katoren is echt een van mijn lievelingsjeugdboeken. Ik vraag me ook echt af of ik ooit mijn complete verlanglijst in bezit zal hebben, want er komen iedere keer weer nieuwe boeken op 😉 Heel veel plezier met verheugen op nieuwe boeken!

 3. Wat een leuke lijst! Ik heb ook een flinke lijst met boeken die ik heel graag wil hebben. Op het moment staat de boxset van Het Kleine Huis op de Prairie in engels best wel hoog op mijn verlanglijstje!

 4. Mooi lijstje! Ik wil ook nog heel graag de Hope Harbor-serie als fysieke boeken hebben. De eerste drie delen luisterde ik in de luisterbieb en het vierde, Lichtboei, leende ik uit de gewone bieb, omdat ik niet kon wachten tot het er als luisterboek was haha. Maar ik vind de serie zo leuk dat ik ze graag ooit ook echt wil hebben zodat ik ze kan herlezen. Maar ik ben nu eerst bezig met van een andere serie de fysieke boeken te kopen, de Rose Harbor-serie (toevallig ook met harbor erin ;-)). Ik stuitte even geleden in een mini bieb op het derde deel ervan, leende toen het eerste deel uit de bieb, en besloot toen het eerste en de andere delen ook te kopen. Ik denk dat jij het ook een mooie serie zou vinden trouwens.

  1. Zo leuk dat we allebei fan van de Hope Harbor-serie zijn, ik kijk nu al uit naar juni, als deel 5 uitkomt! En ik word nu ook wel nieuwsgierig naar de Rose Harbor-serie (wel heel toevallig ja). Ik zag ze (helaas) niet gratis op Kobo plus staan, maar volgens mij wel een ander boek van de auteur, dus dan kan ik in ieder geval een boek uitproberen. En aan de andere kant … ik vertrouw ook wel op jouw oordeel hoor 😉

   1. O, wat leuk dat deel 5 van de Hope Harbor-serie in juni al uitkomt! Dat wist ik nog niet. Iets om naar uit te kijken inderdaad! 🙂
    Helaas is de Rose Harbor-serie ook niet in de online bibliotheek beschikbaar, niet als luisterboek maar ook niet als e-book. Die zijn er misschien helemaal niet van, vandaar dat je ze ook niet Kobo kan vinden wellicht. Andere boeken van Debbie Macomber heb ik nog niet gelezen, dus ik weet niet of die ook leuk zijn, maar altijd handig om even te kijken of het wat is natuurlijk.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.