Day in the life #24 Woensdag 10 februari 2021

Het is weer tijd voor een Day in the life blog. Op Instagram hield ik weer een poll welke datum het moest zijn en daar kwam heel overtuigend woensdag 10 februari uit. Dat vond ik zelf best bijzonder, want 10 februari is een speciale dag voor mij. Waarom? Dat lees je allemaal in dit bericht!

Zoals altijd werd ik vroeg wakker (volgens mij was het half 6). Ik heb eerst een tijdje in bed gelezen en rond kwart over zes mijn bed uitgegaan voor m’n Miracle Morning. In theorie kan ik op woensdag uitslapen omdat ik vrij ben. Maar ik doe deze dag altijd de boodschappen en die heb ik het liefst zo vroeg mogelijk in huis. En uitslapen lukt mij sowieso niet zo goed 😉

Als ontbijt maakte ik een mug cake met banaan en havermout. Ook voegde ik wat cacao nibs en vanillepoeder toe. Ondertussen nam ik het papieren boodschappenbriefje over in mijn telefoon. En toen ik daarmee klaar was las ik even.

Mijn auto vond het helaas te koud, dus heb ik boodschappen gedaan met de auto van mijn ouders. Ik doe altijd de weekboodschappen voor ons drietjes omdat ik het over het algemeen een leuk klusje vind. Nu we boodschappen doen met mondkapjes en alle regels die er zijn vind ik het iets minder leuk, maar vroeg in de morgen is het vaak nog wel te doen. Al was ik deze ochtend wat laat omdat mijn auto dus niet wilde starten en ik daarna alle sneeuw van de auto van m’n ouders moest halen (mijn eigen auto was al zo goed als schoon gewaaid, maar helaas).

Na het boodschappen doen heb ik eerst een lange wandeling gemaakt en wat foto’s gemaakt. Ik maakte ook weer eens een keer een selfie, om te bewijzen dat ook ik in de sneeuw ben geweest.

Vervolgens bakte ik brood. Terwijl het deeg aan het rijzen was, heb ik heerlijk gelezen en ook toen het brood in de oven stond was ik met mijn boek op de bank te vinden. Volgens mij las ik toen Hartsgeheim van Denise Hunter, wat ik echt een superleuk en mooi boek vond. Ik was ook bezig met de Mistborn trilogie van Brandon Sanderson, maar omdat die boeken nogal flink zijn (meer dan 700 pagina’s per boek) las ik tussendoor ook wat anders. Ik lunchte natuurlijk met een paar sneetjes zelfgebakken brood!

’s Middags heb ik wat schrijfwerk gedaan. Ik maakte foto’s voor mijn blogs (deze herken je wellicht van de brief aan Anna Laura) en was van plan om een hoofdstuk aan Friends 4-ever (het vervolgverhaal) te schrijven. Maar … ik ging wat hoofdstukken vooruit plannen, dus in een paar zinnen omschrijven wat er dan gebeurt en daar had ik zoveel plezier in dat ik compleet vergat een hoofdstuk te schrijven. Erg was het niet, want nu kan ik voorlopig weer vooruit met schrijven en hoef ik niet lang na te denken hoe het verhaal verder gaat.

Voor ik het wist was het kwart over vijf, tijd om eten te gaan koken. Maandag en woensdag zijn de dagen waarop ik eten kook en omdat het 10 februari precies vier jaar geleden was dat ik de diagnose coeliakie kreeg aten we een van mijn lievelingsgerechten: bami. Het klinkt misschien gek, maar ik probeer er elk jaar op 10 februari een beetje een feestje van te maken.

Na het eten maakte ik nog ontbijtmuffins voor de dagen die zouden komen. Ik paste mijn vertrouwde recept aan tot iets dat mij zelf wel lekker leek: met frambozen en cacao nibs in plaats van blauwe bessen. Maar ik geef toch wel de voorkeur aan blauwe bessen. Deze combinatie wordt een beetje droog en zuur (komt misschien ook omdat ik diepvriesframbozen gebruikte). Als ik ze weer maak moet ik misschien iets meer (amandel)melk toevoegen en een beetje ahornsiroop ofzo. Verder deed ik ’s avonds nog mijn Duolingo oefeningen (om Noors te leren) en las een tijdje in bed. Ik ging best wel vroeg naar bed (half 9 volgens mij en ik denk dat ik 9 uur de lamp al uitdeed) omdat ik heel erg moe was die week.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Leuk verslag. En ach, dat leven met mondkapjes went. Zeker als je zoals ik altijd met de tram en trein onderweg bent. Zou wel leuk zijn als dat eens voorbij is, maar dat geloof ik nog niet zo. Wees blij dat je thuis zonder mag rondlopen….. Overigens hebben jullie de taken in huis goed verdeeld.

  2. Wat een leuke blog weer. Altijd leuk om te zien wat je op een vrije dag doet. Oh en mijn lievelingsgerecht.. ik denk ook bami of lasagne. Ik vind eigenlijk heel veel dingen lekker.

    1. Ja, vind het zelf ook het leukst om over mijn vrije dagen te vertellen, haha. Ik vind qua eten ook veel dingen lekker, die Israëlische eierschotel was erg lekker trouwens 🙂

  3. Leuk verslag! Ik hou erg van lasagne. Die mug cakes heb ik ook weleens gemaakt, ze zijn echt heel lekker! Vind ik dan☺☺En lekker veel gelezen zie ik…..

    1. Dank je wel! Ik vond lasagne vroeger ook erg lekker, maar de glutenvrije lasagnebladeren vind ik wat minder, dus ik heb het al erg lang niet meer gegeten 😉 En mug cakes zijn idd op z’n tijd erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: