Friends 4-ever // Hoofdstuk 75 // Eva

Vorige week las je iets meer over het dilemma van Lily. Heeft ze al een besluit genomen? Of gaat ze eerst haar vriendinnen in vertrouwen nemen? Wellicht dat je er meer over ontdekt in dit hoofdstuk!

‘Stan, stop nu met kietelen!’ Eva deed een poging streng te klinken, maar ze wist dat het hopeloos was.
‘Waarom? Kan je er niet tegen?’ Stan was de onschuld zelf. Die grote, blauwe ogen van hem leken dwars door haar heen te kijken en weer was ze verbijsterd dat deze knappe jongen haar vriend wilde zijn.
‘Jawel,’ loog ze. ‘Maar ik heb liever dat je me zoent.’ Ze keek hem uitdagend aan en wachtte tot hij zijn lippen op de hare zou drukken. Er verscheen een brede glimlach op zijn gezicht en hij boog zich naar haar toe. Precies op het moment dat hun lippen elkaar raakten ging de bel.
‘Wat nu weer?’ mopperde Eva en ze stond op. Haar moeder was boven aan het schoonmaken en verder was er niemand thuis. Ze probeerde door het spionnetje te kijken wie het was, maar kon niets onderscheiden. O wee als het de buurjongetjes waren die aan het belletje trekken waren, ze zou ze levend verslinden. Met een ruk trok ze de deur open, in de hoop dat ze de jongens kon betrappen.
‘Wat kijk je vriendelijk,’ zei een vrolijke stem. ‘Als je zo reageert als je me ziet, ga ik wel weer.’
Ze keek in Robins lachende gezicht.
‘Wat doe jij nu hier?’
‘Je bent echt heel blij me te zien, of niet?’ grinnikte hij. ‘Ik kom je ophalen, als je tenminste niet iets belangrijks te doen hebt.’
‘Dat heb ik wel,’ grinnikte Eva, die zichzelf weer had gevonden. ‘Stan is er, snap je?’
Robin grijnsde breed. ‘Mooi. Hij speelt toch viool? Ik heb een nieuw nummer geschreven, daar kunnen we echt heel goed een viool bij gebruiken!’
‘Maar Stan heeft zijn viool niet bij zich,’ wierp Eva tegen. Waarom wist ze eigenlijk niet, ze had best wel zin om een middag muziek te maken met Robin. Dat was ongeveer net zo leuk als met Stan samen zijn, toch? En als Stan ook meedeed, was het superleuk!
Die kunnen we halen, als Stan dat wil,’ zei Robin laconiek. ‘Die paar kilometer ga ik niet van wakker liggen. Jullie kunnen vanavond blijven eten en dan breng ik jullie daarna weer thuis.’
‘Jij?’ Eva trok haar wenkbrauwen hoog op. ‘Hoe dan?’
‘Met de auto. Ik mocht maandag afrijden’, vertelde Robin. ‘En zoals je weet ben ik al achttien, dus ik heb geen begeleider nodig.’
‘Wat leuk! Gefeliciteerd!’ zei Eva spontaan en ze gaf Robin op allebei zijn wangen een kus. ‘Ik zal even vragen wat Stan ervan vindt.’ Ze draaide zich om en zag tot haar verrassing Stan al achter zich staan. ‘Hé, ik heb jou helemaal niet horen aankomen.’
Stan grinnikte. ‘Nee … je was weer eens te druk in gesprek. Op school gaat het ook altijd zo, dan klets je met Lily, Marit of Norah en heb je gewoon geen oog voor mij.’ Hij trok een pruillip.
‘Arme jongen,’ zei Eva medelijdend. ‘Maar ga je mee naar Robins huis?’
‘Natuurlijk!’ zei Stan meteen. ‘Lijkt me tof!’

De rit naar het huis van Robins vader vloog voorbij omdat ze genoeg hadden om over te praten. Stan was voorin gaan zitten en kletste honderduit met Robin over muziek. Iedere keer stond ze er weer van versteld hoe goed de twee jongens het met elkaar konden vinden. In Robins muziekstudio, die een stuk groter was dan die bij het huis waar hij met zijn ouders woonden, zat een meisje op hen te wachten.
‘Je vader heeft me binnengelaten,’ verklaarde ze en Robin knikte.
‘Dat was ik nog vergeten te vertellen. Dit is Tessa, ze kan ontzettend goed zingen,’ vertelde Robin. ‘Als jij het goedvindt wordt ze onze zangeres, Eef.’
‘O wow, dat klinkt professioneel.’ Eva wist niet goed wat ze anders moest zeggen. Ze had het gevoel dat Robin iets voor haar verzweeg over Tessa. Was ze zijn vriendin? Maar waarom zei hij dat niet gewoon?
Tessa glimlachte. ‘Robin heeft me verschillende liedjes van jullie laten horen en ik was zo enthousiast dat ik aanbood af en toe iets te zingen. Natuurlijk in de hoop dat ik misschien wel een vaste zangeres kan worden.’
Het duizelde Eva. Was het echt nog maar een jaar geleden dat zij en Robin hadden besloten een YouTube kanaal te beginnen voor hun muziek? Nu stonden hun liedjes zelfs op Spotify en iTunes en verdienden ze er een leuk zakcentje mee. Ze had natuurlijk geen idee hoe goed Tessa zong, maar Robin kennende had hij de beste persoon gevonden die hij maar kon vinden. Het bracht haar aan het twijfelen over haar dromen en doelen. Wilde ze dit wel?
‘Zullen we maar gaan oefenen?’ stelde Robin voor. ‘Ik weet niet of we vandaag een opname kunnen maken, maar dan zijn we in ieder geval op elkaar ingespeeld!’
De hele middag oefenden ze het nieuwe lied van Robin. Tessa had een prachtige stem die het verdrietige lied vertolkte. De melodie paste precies. Robin had gelijk, hier moest echt een vioolsolo in. Stan leverde uitstekend werk en Eva zag hem genieten. Bij iedere keer dat ze het lied repeteerden verdwenen haar twijfels verder naar de achtergrond. Ze had zichzelf helemaal in de muziek verloren.
‘Zullen we het officieel maken?’ stelde Robin aan het einde van de middag voor.
Wat officieel?’
‘Een band,’ zei hij. ‘Of hoe je het ook noemen wilt. Echt Stan, het lijkt alsof je nooit anders gedaan hebt dan met ons meespelen. Het lijkt me fantastisch om zoiets op te zetten. Jean-Paul kan onze manager zijn.’
Eva’s hart klopte wild. ‘Eh … wij zitten nog maar in vijf vwo.’ Natuurlijk wist Robin dat ook wel, maar ze wilde het wel even gezegd hebben.
Robin knikte. ‘Dat snap ik. Maar hoe tof is het dat je meteen kunt gaan werken in de muziek als je je diploma hebt behaald? Ik geloof echt dat het mogelijk is.’
‘Zullen we afspreken dat we er alle vier nog goed over nadenken en over een maand een definitieve beslissing nemen?’ Stans stem klonk zakelijk en Eva was blij dat hij erbij was.
‘Dat lijkt me een goed idee.’ Tot Eva’s opluchting sloot Tessa zich daarbij aan.
‘Oké. Dan spreken we dat af. Ik hoop wel dat jullie het doen, ik heb namelijk al een fantastische naam bedacht.’ Robin grinnikte, gelukkig keek hij niet gekwetst.
‘Wat dan?’ wilde Eva, nieuwsgierig als ze was, weten.
‘STER,’ zei Robin. ‘Van onze voorletters.’
‘Tof!’ was Stans onmiddellijke reactie. ‘Ik zal het meenemen in de overwegingen.’ Hij klonk zo serieus en zo volwassen dat ze alle vier in lachten uitbarsten.
‘Kom, dan maken we een selfie!’ Robin ging dichtbij Eva en Stan staan en Tessa kwam naast Eva zitten. Het was een superleuke, spontane foto geworden.
‘Mag ik ‘m op Insta zetten?’
‘Tuurlijk. Zo lang je maar niks zegt over een band of wat dan ook,’ vond Eva.
‘Natuurlijk niet.’ Robin keek haar haast beledigd aan.
Een paar seconden later kreeg ze een melding dat ze getagd was in een story. Ze voegde hem toe aan haar stories en bekeek daarna de stories van haar vriendinnen.
Hé, die foto van Lily en Corné was echt te schattig. Ze was blij dat Lily zo gelukkig was met Corné, dat had ze niet gedacht toen ze afgelopen voorjaar het lied Brokenhearted had geschreven. Speciaal voor Lily, omdat Aron verkering had met Hester. Misschien kon ze nu wel een vrolijk, liefdesliedje schrijven. Hé, dat was nog eens een leuk idee, voor al haar vriendinnen ging ze een liedje schrijven! Met Tessa’s geweldige zang zouden het vast goed beluisterde nummers worden! Haar twijfel over Robins idee was zo goed als verdwenen en ze hoopte maar dat Stan en Tessa ook enthousiast zouden zijn, want zij kon niet wachten om al die fantastische nummers te schrijven en op te nemen!

Wat zou jij Eva adviseren?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

    1. Dank je wel voor je leuke reactie 🙂 Ja, ik vind het echt supertof van Eva. Ik zou bijna willen dat ik ook goed liedjes kon schrijven (en kon zingen), dan kon ik dat nog echt doen ook 😉

  1. Wat een leuk hoofdstuk! Hoofdstukken van Eva vind ik sowieso erg leuk omdat het over muziek gaat en ik speel zelf ook piano. en ik vind het een super goed idee! Tessa lijkt mij trouwens een supergoede zangeres!

    1. Wat leuk om te horen dat je om deze reden de hoofdstukken over Eva zo leuk vindt! Ik vind het ook heel leuk om te schrijven 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: