Fun Facts #11 Favoriete schrijfmaterialen: top 5

Zoals menig andere schrijver ben ik dol op notitieboekjes, pennen en allerlei andere artikelen die mij het gevoel geven dat ik mijn leven op orde heb :P. Maar er zijn wel een paar materialen die favoriet zijn. Vandaag laat ik je mijn huidige top 5 zien. Het kan maar zo zijn dat dit over een jaar anders is, dus dan deel dat weer met je.

  1. Stipt op nummer 1 staat mijn laptop. In mijn post met hoogtepunten van het afgelopen jaar noemde ik niet voor niets dat ik in april weer een nieuwe laptop had. Zonder laptop zou ik echt niet weten wat ik moet beginnen. Mijn huidige versie typt fijn en is ook nog eens hartstikke fotogeniek. Voor het schrijven van manuscripten maak ik trouwens het meest gebruik van Word en Google Docs.
  2. Ik maak nog niet zo lang gebruik van dit item, maar sinds kort bewaar ik mijn manuscripten en alle werk in uitvoering materialen in ordners. Het geeft veel overzicht en je kunt de boel makkelijk verplaatsen. Hoe leuk ik alle notitieboekjes ook vind die ik heb, sinds ik het op deze manier doe heb ik veel meer rust. En geen zorgen, de notitieboekjes komen ook wel op (als ik tenminste geen nieuwe ga kopen) met het schrijven in mijn dagboek.
  3. Toen ik in december 2017 afstudeerde gaf ik mezelf een cadeau: de complete set met Tombow dual brush pens. Helaas vond Tombow het juist in 2018 nodig om een nieuwe serie uit te brengen, dus compleet is het niet meer, maar dat mag de pret niet drukken. Ik kocht de stiften eerst vooral voor handletteren en art journaling, maar ik kwam erachter dat ze ook ontzettend bruikbaar zijn bij het schrijven. Inmiddels kan ik echt niet meer zonder ze.
  4. Schreef ik een jaar geleden nog dat ik verslaafd was aan een vulpen, ik ben weer helemaal terug bij balpennen. Mijn favoriete variant komt bij de HEMA vandaan (zie foto), maar andere balpennen gebruik ik ook. Ik heb alle balpennen die ik door de jaren heen heb verzameld (van organisaties, scholen, studiedagen etc.) in een potje gestopt en ik moet ze eerst allemaal leeg schrijven voor ik nieuwe mag kopen. Voorlopig kan ik nog wel vooruit, maar ik weet wel dat ik dan alleen nog maar die pennen van de HEMA koop. Voor de nieuwsgierigen: ik doe maximaal 3 weken met een balpen… dan is-tie helemaal leeg. De echte manuscripten schrijf ik niet met pen en papier, maar al het vooronderzoek, zoals het uitwerken van karakters, writing prompts en dergelijke wel. Dus dan gaat het hard.
  5. Tot een paar jaar geleden vond ik structuur en orde erg lastig, gelukkig is dat nu anders, dankzij mijn bullet journal en to do list die ik dagelijks gebruik. Ik vraag me af hoeveel er van schrijven zou komen als ik deze niet had om orde aan te brengen in mijn leven.

Zo, dit waren ze dan, mijn favoriete materialen van dit moment. Welke voorwerpen kun jij echt niet missen bij je (schrijf)werkzaamheden?

Liefs,

Mirjam2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: