Schrijflogboek #34 September 2020

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: september was geen goede schrijfmaand. En als ik terugdenk aan vorig jaar, lijkt dat de trend voor september te zijn. Gelukkig maar, want dan kan het nu alleen nog maar beter gaan. Ik zat echt in een schrijfdip deze maand, daar hoop ik zaterdag nog wat meer over te vertellen. Toch heb ik wel geschreven in september. Meer over de projecten die mijn aandacht kregen lees je in dit bericht!

Ik heb lang niet al m’n doelen behaald in september, dat had dus alles met die schrijfdip te maken. Op een gegeven moment vond ik het ook wel best en had zoiets van: Volgende maand beter. Dat hopen we dan maar. Hier werkte ik wel aan in september:

Verhalen

 • Bergen van Chaos – 85 minuten
  Ik was echt van plan om veel met dit project te doen, maar het is me niet gelukt. Ik vond het overigens wel weer erg leuk om te werken aan het verhaal en zelfs m’n broer heeft afgelopen maand weer iets gedaan voor dit verhaal.
 • Samen! – 100 minuten
  Ik was van plan om deze maand het plan voor deel 3 te maken, maar ook dat is niet gebeurd. Gelukkig heb ik nog een maand om mezelf voor te bereiden op het schrijven van het derde deel. Wat ik wel deed deze maand was met mijn redacteur een titel bedenken voor deel 2 in de Samen! serie, het vervolg op Help! Mam is verliefd en binnenkort mag ik ook aan de slag met het herschrijven aan de hand van de aanwijzingen van de redacteur.
 • Roos – 255 minuten
  Door het teruglezen van blogberichten kwam ik erachter dat ik al bijna drie jaar lang met het idee voor dit verhaal rondloop. Ik heb het manuscript doorgelezen en kwam erachter dat het lang zo slecht niet was als ik had gedacht. Ik moet nu nog wijzigingen op microniveau doornemen en dan kan het manuscript naar de proeflezers. Ik hoop dat in de eerste helft van oktober te kunnen doen.

Social media kanalen

 • Social media beheer – 200 minuten
  Het maken van foto’s, inplannen van YouTube video’s en Instagramposts valt hier allemaal onder. Deze maand heeft dat me echt weinig tijd gekost!
 • Vlogcontent – 270 minuten
  Aan het begin van de maand ging ik echt als een trein met m’n nieuwe vlogs. Ik ben er eindelijk achter hoe ik ze in HD kan renderen, dus ze zijn een stuk mooier. Ik heb ook een veel fijner (betaald) editprogramma, dus ik ben hier wel weer enthousiast over.
 • Blogcontent – 440 minuten
  Ik had in september weinig zin in verhalen schrijven, het bloggen heeft wel veel aandacht gekregen, dat vond ik echt wel leuk om te doen. Dat komt denk ik ook omdat je een blog zo geschreven hebt, je ziet meteen resultaat. Bij een boek is dat toch weer anders.

Overig

 • Van alles en nog wat – 120 minuten
  Ik schreef de afgelopen maand een paar persoonlijke stukjes en die vallen hieronder. Maar ook dat was minder dan normaal.
 • Writing prompts – 250 minuten
  Ik begon steeds meer tegen m’n writing prompts op te zien en heb ze deze maand erg vaak afgeraffeld. Het boekje waarin ik ze schreef is bijna vol, dus ik heb besloten dat ik vanaf oktober m’n writing prompts toch digitaal ga doen. Aan een kant vond ik dat best heftig, ik doe al ruim 2,5 jaar writing prompts met de hand. Maar ik vind het ook wel lekker zo. Bovendien kan ik de woorden die ik schrijf met de writing prompts op deze manier makkelijk meetellen met het maandtotaal 😉

Hoogtepunten
Zo heel veel bijzonders gebeurde er deze maand niet, maar ik heb toch een paar hoogtepunten kunnen opschrijven:

 • Op 13 september tikte mijn blog de 25.000e pageview voor dit jaar aan. Echt leuk om deze groei te zien. M’n blog is in 2020 vaker bezocht dan in 2018 en 2019 bij elkaar!
 • Op 28 september behaalde mijn Facebookpagina de 150 likes. Ik doe niet heel veel met Facebook, dus daarom was het extra leuk.
 • En gedurende de maand september kreeg ik heel leuke mailtjes in mijn postvak. Allemaal berichtjes van mensen die me vertelden dat ze hadden genoten van Help! Mam is verliefd.

Totaal + terugblik
Ik noemde het al, september was niet mijn beste schrijfmaand. Ik genoot ook niet echt van het schrijven, het voelde echt als zwaar werk. Niet verwonderlijk dus dat het totaal op 1720 minuten kwam, wat omgerekend 28 uur en 40 minuten is. Op zich niet heel slecht, maar ook niet erg goed. Ik vind het eigenlijk nog best wel veel, omdat ik niet echt het gevoel heb dat ik met m’n projecten heel erg opgeschoten ben.

Vooruitblik
Gelukkig is met het schrijven van diverse blogberichten en het uitkiezen van m’n schrijfprojecten voor oktober de zin in het schrijven wel weer teruggekeerd! Ik hoop het verhaal van Roos dus af te ronden en mezelf voorbereiden op NaNoWriMo. Omdat deze schrijfmaand op zondag begint en ik nooit op zondag schrijf, ben ik van plan om in ieder geval het eerste hoofdstuk al op zaterdag 31 oktober te schrijven. Ik kijk ernaar uit, maar vind het ook best wel spannend om te beginnen aan het derde deel van Samen!

Heb jij ook weleens een schrijfdip gehad?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

 1. Vervelend dat het schrijven niet lekker ging in september. Maar gelukkig heb je ondanks dat toch nog best wat kunnen doen. En wat gaaf dat je site zo veel page views heeft dit jaar! Hopelijk gaat oktober een betere schrijfmaand worden, en november met NaNoWriMo al helemaal.

  1. Ach, die periodes zitten er ook tussen hè. Tot nu toe is oktober nog geen groot succes, maar ik hoop de komende week er echt even ervoor te kunnen zitten, om zo goed voorbereid aan november te beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: