Fun facts #39 7 weetjes over Yes! Papa gaat trouwen

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat het tweede deel in de Samen! serie uitkwam. Hoog tijd om wat fun facts met je te delen over dit verhaal. Vandaag het eerste bericht, zonder (grote) spoilers, dus als je het boek nog niet gelezen hebt, kan je het gerust lezen!

 1. De eerste versie (en de tweede en derde ook) van het tweede deel in deze serie schreef ik toen deel een nog niet was uitgekomen. Dat was eigenlijk best wel fijn, want ik kon eventueel dingen aanpassen in het eerste deel mocht dat beter aansluiten op deel twee.
 2. Ik schreef de eerste versie in november 2019 en het boek bevat een hoofdstuk waarin Fleur ziek is. Later heb ik nog getwijfeld of ik dit hoofdstuk erin zou houden, vanwege het coronavirus. Maar ik vond het een essentieel onderdeel van het verhaal, dus heb ik ‘m erin gehouden.
 3. De grote verhaallijn van dit boek stond al vast toen ik deel één nog niet eens helemaal af had geschreven. Tot en met boek drie had ik al ongeveer bedacht waar het over zou gaan. Toch heb ik heel veel meer moeite met het schrijven van deel drie dan de eerste twee delen. Ik denk omdat de twee delen nu uit zijn gekomen en mensen hoge verwachtingen hebben van het volgende boek.
 4. Voor de scène op de cover heb ik nog een stukje verhaal toegevoegd, namelijk het moment dat Fleur een selfie gaat maken tijdens het schilderen. Hier was eerst geen sprake van, maar ik vond het wel leuk bedacht door Daan, dus heb ik de scène toegevoegd.
 5. Omdat Fleur en Fenna een muur gaan schilderen in dit boek (dit is geen spoiler, want dat zie je op de cover), heb ik zelf ook een muur in mijn kamer geschilderd, om te ontdekken hoe dat nu gaat. De welbekende okergele muur die je ook op bovenstaande foto ziet. Degenen die dit boek hebben gelezen weten wel dat ik dat idee gewoon van Fleur heb gejat, want zij wilde een okergele muur in 2019 en ik heb mijn muur pas in 2020 geschilderd.
 6. Omdat dit boek over een verhuizing gaat, heb ik veel tijd doorgebracht op Funda tijdens het vooronderzoek voor het verhaal. Dat was leuk, maar met de huidige huizenmarkt was het ook een beetje droevig 😛
 7. Yes! Papa gaat trouwen is het dikste boek dat ik tot nu toe heb geschreven. Het boek bevat 318 pagina’s. Dat zijn er maar zestien meer dan het vorige deel, maar er is ook wat aan de opmaak gedaan, want het boek telt bijna 10.000 woorden meer dan Help! Mam is verliefd.

Ik hoop dat je het leuk vond om meer te weten over mijn zevende boek. Volgende week zaterdag ga ik meer in op gebeurtenissen in het verhaal, dus als je het boek nog niet gelezen hebt, wil je misschien nog even wachten met het lezen van dat blogbericht.

Heb jij weleens een muur geschilderd of rondgekeken op Funda?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Muren geschilderd ja, Funda nee. Maar ik heb me eigenlijk niet zo gerealiseerd dat de voorkant werkelijk een scene in het boek is. Was voor mij duidelijk dat een nieuw huis ook klussen betekent. Maar leuk dat je zo veel rechercheert, is natuurlijk ook noodzakelijk. Succes!

  1. Ja, bij dit deel is de voorkant inderdaad echt een scène uit het boek. In deel 1 is dat wat minder duidelijk. Ik vond het zelf wel echt tof om hierover na te denken en het zo een plekje te geven in het boek.

 2. Leuk om te weten! Muur geschilderd, nee, wilde ik graag doen maar mocht niet
  ….. Funda, nee, k woon in een leuk huis?
  Maar ik heb wel 2 okergele muren! De cover vind ik nog steeds supergaaf!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.