Happy New Year, Feest en Schrijfdoelen #18 Bingo 2024

De titel van dit blogbericht is onverwachts wat langer geworden dan de bedoeling was, maar anders dekte het de lading niet. Laat ik beginnen met je een heel gelukkig, voorspoedig, gezond en gezegend 2024 toe te wensen, dan hebben we dat in ieder geval gedaan. Waarom het feest is en wat mijn schrijfdoelen voor 2024 zijn lees je in het vervolg 😉

Feest
Vandaag is het officieel 6 jaar geleden dat ik mijn website/blog begon. Op maandag 1 januari 2018 zette ik na maanden van voorbereiding het knopje om waarmee mijn blog live ging. De afgelopen zes jaar hebben heel veel leuks gebracht:

 • Bijna 1.000 blogberichten kwamen online. Ergens dit jaar komt de duizendste (daar hoop ik dan wel even aandacht aan te besteden, al moet ik goed uitzoeken welk bericht dat zal zijn, aangezien ik nogal ruim vooruit plan).
 • Er verscheen een vervolgverhaal, vier jaar lang kon je elke week een hoofdstuk lezen met de avonturen van Norah, Lily, Eva en Marit. Volgende week dinsdag komt er nog een terugblikbericht online waarin ik vertel of er nog iets nieuws komt.
 • Mijn website werd door duizenden mensen bezocht en ik ben daar dan ook heel blij mee.

Winactie
Bij zo’n jubileum hoort een feestje, toch? Nu heb ik dit redelijk last minute opgezet, dus het is niet heel groots. Zoals je wellicht weet heb ik sinds een tijdje officiële Mirjam Schippers pennen en door een reactie achter te laten onder dit bericht kan je er een winnen (1 reactie per persoon. Als je nog nooit eerder een reactie hebt achtergelaten moet ik ‘m goedkeuren en dat kan even duren. Schrik dus niet als je reactie er niet meteen onder staat, het komt goed). Ik geef er in totaal drie weg. Laat me weten in welke kleur je ‘m wilt winnen (helaas, helaas, de donkerpaarse/bordeaukleurige, derde van onderen, is op) én beantwoord de vraag onderaan dit bericht en je maakt kans. Winnaars krijgen een mailtje met daarin de vraag naar hun adresgegevens. De winactie loopt tot 15 januari 2024 (dan is het Blue Monday, dus kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken).

Jaardoelen
Gaan we nu over tot het laatste onderwerp van dit bericht: mijn jaardoelen voor 2024. Het zal ook het langste onderwerp zijn, dus pak even een kopje koffie, thee of je andere favoriete drankje + iets lekkers erbij. Traditiegetrouw heb ik een bingo opgesteld met daarin mijn plannetjes voor dit jaar. Zoals ik al schreef heb ik wat reflectiewerk gedaan en ik heb besloten een bingo op te stellen die puur gericht is op schrijven. Eerdere jaren had ik al wat geëxperimenteerd met social media doelen en daar ben ik op gaan voortborduren. Alles rondom marketing en social media heb ik nu een aparte doelenlijst gezet en die hoop ik je volgende week zaterdag te laten zien.

Ik vond het zelf supertof om deze nieuwe doelen te bedenken, want ik begin dit jaar (na 4 jaar) in een nieuwe Leuchtturm 1917. Hierin houd ik mijn schrijfdoelen bij, mijn logboek én af en toe maak ik een overzichtspagina voor een specifiek schrijfproject.

Minimaal vs goed jaar
Zoals gewoonlijk heb ik twee bingo’s gemaakt. Op de linkerbladzijde zie je mijn ‘Bare minimum’ lijst en op de rechterbladzijde zie je de doelen voor als het een goed jaar is. De doelen op de linkerbladzijde ben ik aan mezelf verplicht om te halen, de rechterdoelen mogen. We lopen ze gewoon rij voor rij langs met wat extra uitleg. Ik bespreek het ‘bare minimum’ doel en zet er tussen haakjes achter wat het ‘good year’ doel is.

Rij 1

 • 300.000 verhaalwoorden schrijven (500.000 verhaalwoorden) // Eigenlijk wilde ik hier een hoger doel stellen, maar in 2023 heb ik het ook niet gehaald, dus leek het me goed om dit gelijk te houden. Ik denk dat die 500.000 woorden nog een flinke uitdaging gaan worden, dus als ik de 300.000 haal, heb ik nog steeds iets om aan te werken.
 • 600.000 woorden totaal (1 miljoen woorden totaal) // Bij dit doel telt eigenlijk alles aan woorden, behalve dat wat ik met de hand schrijf. Dus woorden aan blogberichten, writing prompts, verhaalvoorbereidingen en zelfs de woorden die ik schrijf voor social media berichten. Ook hier wilde ik een hoger doel stellen, maar ik dacht: kijk eerst maar hoe ver je komt.
 • 750 schrijfuren (1000 schrijfuren) // Dit doel wilde ik ook hoger stellen, omdat ik het in 2022 wel haalde, maar ik dacht wederom: laat ik het mezelf maar niet al te moeilijk maken.
 • 5 manuscripten versie 1 (8 manuscripten versie 1) // Tja, hier vraag ik nogal wat van mezelf, maar ik heb gekeken naar wat ik allemaal van plan was qua verhalen in 2024 en toen kwam ik al aan de vijf manuscripten. Het scheelt dat het niet allemaal manuscripten van 100.000 woorden hoeven te zijn, zelfs niet van 50.000 woorden. Ik ben van plan om twee kerstnovelles te maken (de verhalen heb ik al min of meer uitgewerkt) en dat telt ook gewoon.
 • NaNoWriMo (60.000 woorden NaNoWriMo) // Mijn recordaantal woorden voor NaNoWriMo staat op 52.609 (2022) en dat zou ik toch graag willen verbreken. Maar gewoon meedoen aan NaNoWriMo is ook al goed, dat record is alleen voor als het een goed jaar is.

Rij 2

 • 50 5k dagen (100 5k dagen) // Afgelopen jaar is dit doel niet gelukt, maar als ik kijk naar hoeveel schrijfdagen ik in 2023 had en hoeveel ik er in 2024 verwacht te krijgen, zal het niet al te moeilijk zijn. Mijn streven is om per week minstens één 5k dag (dus een dag waarop ik 5.000 woorden schrijf) te hebben. In december 2023 heb ik regelmatig twee keer of vaker in een week een 5k dag gehad.
 • 15 10k dagen (40 10k dagen) // Hoewel ik dit doel afgelopen jaar op het nippertje gehaald heb, wilde ik ‘m dit jaar toch verhogen. Vooral omdat ik denk dat het schrijven dit jaar beter zal gaan dan in 2023.
 • 15k dag (5x 15k dagen) // Omdat ik het gevoel heb dat ik tijdens mijn 10k dagen echt nog niet het meeste uit m’n schrijfwerk heb gehaald, dat het echt nog wel meer zou kunnen, heb ik dit doel er ook tussen gezet. Het hoeft maar één keer, maar als het vaker lukt zou dat heel mooi zijn.
 • 6 short stories (12 short stories) // Uit korte verhalen komen vaak heel leuke projectjes voort, zoals het eerste e-book dat ik in eigen beheer uitgaf. Dit jaar hoop ik weer vaker een kort verhaal te schrijven. Het liefst elke maand een, maar ik probeer realistisch te blijven en heb als basis om de maand een kort verhaal (eigenlijk).
 • Boek publiceren // Een van de weinige doelen die in beide bingo’s gelijk is. Volgens mij zelfs het enige doel dat hetzelfde is. Ik wilde er toch geen twee boeken publiceren van maken in de Good Year bingo, omdat het er niet naar uitziet dat dat dit jaar gaat gebeuren. Dit jaar zal vooral een jaar van ‘zaaien’ zijn, zoals ik het zelf maar noem. Veel schrijven, zodat ik in de jaren die volgen kan oogsten 😉

Rij 3

 • E-books ‘Liefdesformule’ publiceren (nieuwe e-book reeks schrijven) // Ja, dit jaar gaat het echt gebeuren (en hopelijk al snel): de publicatie van mijn e-book reeks over Eline Snel, wiskundedocent. Omdat het een e-book publicatie betreft tel ik ‘m niet mee met ‘boek publiceren’, dat gaat echt om een fysiek exemplaar. Het lijkt me tof om elk jaar een e-book of e-book reeks te publiceren, dus ik ga hopelijk ook werken aan een nieuw boek of zelfs een serie (ideeën genoeg, dat is het probleem niet).
 • De stad/lichtstad opsturen naar een uitgever (Lichtstad deel 2 schrijven) // Ook dit is een doel dat dit jaar moet gebeuren. Ik hoop het manuscript in de eerste helft van 2024 op te sturen naar een uitgever. Ik heb meerdere uitgevers op de reservelijst staan, maar eentje staat met stip op nummer een, dus dat gaan we eerst proberen. En tussendoor wil ik ook werken aan het tweede deel. Zolang het eerste deel nog niet gepubliceerd is, zou ik zelfs verwijzingen naar deel twee daarin kunnen stoppen.
 • Prentenboek herschrijven (prentenboek publiceren) // Jaren terug heb ik Spaans gehad op de middelbare school en als creatieve opdracht kon je een prentenboek maken. De verhaallijn heb ik altijd onthouden en wil ik graag eens in het Nederlands publiceren. De tekst heb ik al, maar die moet ik dus goed herschrijven dat het past voor kinderen. En in het juiste format voor prentenboeken zetten. Als ik tevreden ben wil ik het publiceren (wel via een uitgever). Misschien had ik toch wel twee boeken publiceren kunnen kiezen 😉
 • 2.500 boeken verkopen (3.000 boeken verkopen) // Dit doel kan nog worden bijgesteld, afhankelijk van het aantal boeken dat gepubliceerd wordt in 2024. Stel dat Lichtstad in het najaar uitkomt (wat ik niet verwacht), dan schroef ik het nog iets op, denk ik. En het is ook afhankelijk van de verkochte boeken in 2023.

Rij 4

 • 100 e-books verkopen (250 e-books verkopen) // Bij dit doel heb ik het over de e-books die ik in eigen beheer publiceer via Kobo. Ik vond het best spannend en ingewikkeld om hier een doel voor te stellen, maar heb uiteindelijk het aantal e-books dat ik van Het braafste meisje van de klas heb verkocht keer tien gedaan als basis. Mocht het na de publicatie van De liefdesformule ineens heel hard gaan, kan ik het altijd nog bijstellen. Of gewoon genieten van het feit dat ik een doel snel behaald heb, dat kan uiteraard ook.
 • 25k schrijven voor Camp NaNoWriMo (40k schrijven voor Camp NaNoWriMo) // Afgelopen jaar is het me niet gelukt, omdat we in juli veel moesten doen voor ons huisje (papierwerk regelen enzo). Maar dit jaar ga ik er weer tegenaan.
 • 6 maanden meer dan 50k woorden totaal (6 maanden meer dan 75k woorden totaal) // Ik wil me echt meer focussen op wordcount en dat doe ik (onder andere) met dit doel. Omdat ik het nu al een paar jaar goed bijhoud, kon ik een realistisch doel stellen voor mezelf.
 • Friends 4-ever boek 1 schrijven (Friends 4-ever boek 2 schrijven) // Zoals beloofd ga ik een boekenreeks schrijven over de meiden uit Friends 4-ever. Ik wilde er in 2023 al aan beginnen, maar daar had ik echt geen tijd meer voor. Dit jaar hoop ik er toch echt mee aan de slag te gaan, zodat ik in 2025 (hopelijk) het eerste boek kan uitgeven.
 • 25 writing prompts (50 writing prompts) // Ik schreef laatst al dat ik een haat/liefde verhouding heb met writing prompts, maar dat ik ze wel nuttig vind voor mijn schrijfwerk. Daarom heb ik weer voor 25 stuks gekozen, dat betekent 2 per maand.

Rij 5

 • Samen! deel 6 schrijven (Samen! deel 7 schrijven) // Die-hard fans van de serie, niet meteen een vreugdesprong maken. Dat er deel 7 staat, betekent niet dat er definitief een zevende deel komt. Ik wil er wel voor gaan, maar het moet wel realistisch/haalbaar blijven. Ik heb mezelf min of meer toegelegd op een zesde deel, maar we zullen zien of er nog meer uit te halen valt.
 • Engels e-book herschrijven + publiceren (Nieuw Engels e-book schrijven) // Vijf jaar geleden (eind 2018/begin 2019) schreef ik een Engels verhaal dat ik via Kindle wilde publiceren. Ik was al best ver met het herschrijven en redigeren. Een paar weken geleden ontdekte ik het verhaal en vroeg me af waarom ik er nooit meer wat mee gedaan had. Ja, ik wist het wel: ik kreeg een baan bij het LCJ en de noodzaak om (meer) geld te verdienen met schrijven verdween een beetje naar de achtergrond. Nu wil ik het toch nog een keer herschrijven en vervolgens rond april op Kindle (en waarschijnlijk ook Kobo) publiceren. Eventueel schrijf ik nog een nieuw Engels e-book verhaal.
 • Meer dan 75.000 woorden in één maand (Meer dan 100.000 woorden in één maand) // Ook dit is een doel omdat ik m’n wordcount in 2024 wil opkrikken.
 • Kerstverhaal (kerstnovelle) // Ik hoor je denken: maar dat staat niet op de foto. Klopt. Tijdens het schrijven van dit bericht realiseerde ik me dat ik een heel belangrijk doel was vergeten, namelijk het kerstverhaal en de kerstnovelle. Dat vind ik belangrijker dan die persoonlijke stukjes, die ik toch wel zal schrijven, of het nu een doel is of niet. Maar elk jaar schrijf ik een kerstverhaal (dat probeer ik tenminste) en dit jaar mag geen uitzondering zijn!
 • 24 sociale media doelen (40 sociale media doelen) // Zoals beloofd schrijf ik hier nog een apart bericht over. In totaal heb ik voor dit jaar wel 50 social media/marketing doelen opgesteld, dus ik hoef ze niet allemaal te halen voor een succes 😉

En dat zijn ze, mijn doelen voor 2024. Ik heb ongelooflijk veel zin om hieraan te werken en heb goede hoop dat het me gaat lukken om eind dit jaar weer ‘Bingo’ te roepen.

Wat is jouw belangrijkste doel voor 2024?

Liefs,

Mirjam

P.S: vergeet de winactie niet 😉

Kom me volgen op social media

43 Comments

 1. Gelukkig Nieuwjaar!!
  Pfoeee moelijke vraag…. ik zou het niet weten…
  Haha ik zou de roze of donkerblauwe wel willen winnen 🙂

   1. Gelukkig nieuwjaar, en gefeliciteerd met uw jubileum! Veel succes om de schrijfdoelen te behalen en vergeet nooit: meer dan je best kun je niet doen:)
    Mijn belangrijkste doel voor dit jaar is heel veel boeken lezen! Enn groen vind ik altijd wel een leuke kleur.

    1. @Mathilde. Dankjewel voor je felicitatie. En je hebt helemaal gelijk dat je niet meer dan je best kan doen en dat hoop ik ook zeker te doen dit jaar 😉
     Supergoed doel heb je uitgezocht voor dit jaar, veel succes!

 2. Mwah…. Ik heb niet een écht doel 😉
  Gefeliciteerd met je jubileum en je doelen voor dit jaar zijn echt heel leuk 🙂
  O ja, ik vind de donkergroene of de zwarte pen het leukst 😉

  1. Geeft helemaal niks dat je niet een écht doel hebt, het dagelijks leven is al ingewikkeld genoeg 😉 Dankjewel voor de felicitatie.

 3. Gefeliciteerd met je jubileum! Mijn doel voor 2024: Ehmmm… Mn tas en kamer netter houden denk ik????
  De donkergroene (derde van boven) vindt ik het leukst!

  1. Gefeliciteerd met je jubileum! Mijn doel voor 2024 is denk ik mijn schooltas netjes houden????????.
   Ik vind de oranje pen het leukst!

   1. @Elianne Dankjewel. En een zeer goed doel (ik herinner me nog dat het ook altijd mijn doel was. Elke maand een keer goed uitmesten deed wonderen ;-))

 4. Veel zegen voor 2024! Mijn doel voor het nieuwe jaar: alles van de Heere te verwachten én afstuderen! Ik vind de lichtblauwe en donkergroene wel leuk 🙂

 5. Een gezegend 2024! Mijn doel voor het nieuwe jaar: meer stille tijd houden en heel veel boeken lezen. ????
  De zeegroene pen (3e van boven) vind ik echt heel leuk!

  1. Dankjewel! Ik wens je hetzelfde toe. En wat een mooi doel heb je uitgezocht, dat is ook een van mijn doelen. Of niet zozeer ‘meer’, maar op een bepaalde manier stille tijd houden (hoop ik nog een keertje iets over te delen op m’n blog). En veel boeken lezen is altijd goed 😉

 6. Gefeliciteerd!! En het allerbeste (in schrijven en privé) voor 2024 gewenst!! Ik vind het zoo jammer dat het vervolgverhaal stopt, maar ik kijk uit naar de boeken:) En ik vind het ook heel lastig om te zeggen welke ik het leukste zou vinden, maar misschien wel gewoon de zwarte haha… Ik schrijf zelf wel eens verhalen en word wel een beetje door jou geinspireerd, bedankt 😉

  1. Dankjewel voor je felicitatie en wens! Ik wens jou ook het allerbeste voor 2024. Het is zeker jammer dat het vervolgverhaal is gestopt, maar in plaats daarvan hoop ik veel boeken te kunnen schrijven. Superleuk dat ik een inspiratie voor je mag zijn 🙂

 7. Gefeliciteerd met je jubileum!!!
  Ik heb niet echt een doel voor 2024, maar ik zou de lichtblauwe, donkergroene of de donkerblauwe pen leuk vinden!!!

  1. Dankjewel voor je felicitatie. En het geeft niks hoor, dat je niet echt een doel hebt voor 2024. Het gewone leven is al ingewikkeld genoeg 😉

 8. Heel leuk om zo je doelen te lezen voor 2024. Ik kijk uit naar alles wat je gaat publiceren & schrijven:)
  Mijn belangrijkste doel voor 2024 is om over te gaan en te groeien in mijn geloof.
  (De donkergroene / de zwarte vind ik het mooist, maakt niet echt uit:) )

  1. Heel mooie doelen heb je uitgezocht voor 2024! Dank je wel voor je reactie, ik hoop in ieder geval veel te kunnen schrijven in 2024 en misschien ook wel aardig wat te publiceren 😉

 9. Gefeliciteerd met je jubileum! Een hele prestatie. En ik kijk erg uit naar alle boeken die dit jaar door jou geschreven of uitgegeven gaan worden. Je hebt je een hele hoop voorgenomen. Succes ermee! Het opsturen van de pen is te kostbaar, dus doe ik niet mee. Maar mijn voorkeur zou geel of roze zijn. Lekker vrolijk. Mijn belangrijkste doel of doelen… vooral meer met mijn creativiteit (incl. schrijven) doen!

  1. Dankjewel voor de felicitatie 🙂 En ja, het opsturen van een pen gaat aardig wat kosten, maar wie weet… komt er in de toekomst nog een mogelijkheid om toch een pen te krijgen 😉 En een heel goed voornemen voor 2024! Veel succes alvast!

 10. Gelukkig nieuwjaar! Gefeliciteerd met je jubileum! Wauw tien jaar alweer! Mooi doelen heb je voor het komende jaar. Even dacht ik wel: dat zijn er wel heel veel, maar toen bedacht ik dat je dat altijd wel hebt en ook altijd heel veel afstreept, dus dat gaat dit jaar zeker ook goed komen. Veel plezier en succes ermee!
  Ik ben dol op pennen en een pen van jou lijkt mij ook leuk om te hebben. Als ik mee mag dingen, zou ik graag voor de roze gaan.

  1. Dankjewel 🙂 Ja, ik heb eigenlijk altijd zoveel doelen (24 stuks). De doelen op de rechterbladzijde zijn alleen belangrijk als die op de linkerbladzijde gehaald zijn, haha. En ik hoop dit jaar alle doelen te kunnen afstrepen, al kan er natuurlijk altijd wat gebeuren waardoor het toch niet haalbaar is. En tuurlijk mag je meedingen naar de pen, je bent een van m’n oudste lezers (en dan bedoel ik niet in leeftijd, haha).

   1. Haha, ja dat is waar, geen idee waarom het mij nu opviel als veel doelen. Maar misschien doordat ik het even las als allemaal aparte doelen en niet als ‘als je dit haalt dan ook dat’. 😉
    Leuk dat ik mee mag dingen. En leuk dat ik een van je oudste lezers ben (qua jaren meelezen), maar wellicht ook wel qua leeftijd, haha.

 11. Heey, wat een leuk berichtje weer! Het beste toegewenst voor 2024, met naar ik hoop, een nieuw vervolgverhaal!
  Leuk die winactie, ook mooie pennen!
  Mijn beste voornemen voor dit jaar is om wat minder te snoepen en meer gezonde dingen te eten…
  Ik vind de donkerblauwe en donkergroene het mooist!

  1. Ai, een nieuw vervolgverhaal gaat ‘m toch niet worden ben ik bang (binnenkort leg ik uitgebreid uit waarom dat op dit moment niet haalbaar is). Maar wat een goed voornemen heb je voor dit jaar, ik doe met je mee 🙂

 12. Voor jou ook een heel gelukkig nieuwjaar & de beste wensen, om het ook nog even netjes te zeggen;) En gefeliciteerd met het jubileum van de website, wauw! Superleuk om weer je ´´bingo´´ te lezen, ik moet bekennen dat ik door jou ook mijn schrijfdoelen op deze manier opschrijf, hoop dat je dat niet erg vindt? 😉 Mijn belangrijkste doelen voor 2024.. Sowieso om over te gaan en daarbij hoort ook een goed profiel kiezen denk ik, ook om lekker veel te gaan schrijven aan m´n verhaal & vooral dit jaar aan God overgeven, vooral omdat ik er een beetje tegen op zie… En die pennen… Ik vind ze nog steeds heel leuk om te zien & ze schrijven vast ook heel lekker! Heel basic, maar ik zou dan toch voor de zwarte gaan, omdat ik eigenlijk altijd met zwart schrijf!
  Ohhh, m´n reactie is weer veel te lang, sorry!! Ook weer een doel voor 2024, mn reacties wat korter houden (online dan hee)

  1. Dankjewel voor je lieve reactie (en ik vind het helemaal niet erg hoor, dat-ie zo lang is, juist gezellig!) en ik wens jou ook het beste voor 2024. En uiteraard vind ik het ook helemaal niet erg dat je je doelen op deze manier opschrijft, leuk juist dat ik je zo heb kunnen inspireren. Goede doelen uitgekozen voor dit jaar en alvast veel succes met je profielkeuze. Samen met God zal het vast goed gaan! De inktkleur van alle pennen is eigenlijk blauw, maar ik heb ook zwarte vullingen, dus als je wint zal ik er een zwarte vulling in doen 😉

 13. Gefeliciteerd met het jubileum en een heel gelukkig nieuwjaar! Dankjewel voor alle blogs, je vormt echt een inspiratiebron voor mij.
  Mijn belangrijkste doel is om een goede balans te vinden in dit jaar. En ik wil heel graag goed leren naaien!
  De donkerblauwe pen is supermooi die zou ik graag winnen! En donkergroen op nummer twee 😉

  1. Dank je wel voor je lieve reactie en felicitatie! Ik vind het heel bijzonder om te horen dat ik zo’n inspiratiebron voor je mag zijn 🙂 En wat een goede doelen heb je bedacht voor dit jaar. Goed leren naaien is er ook eentje die op mijn (privédoelen)lijstje staat.

 14. gelukkig nieuw jaar en de beste wensen natuurlijk! en ook gefeliciteerd met u jubeleum! ik vind de donkerblauwe pen het leukst

 15. Gelukkig Nieuwjaar nog!!!!! Ik heb niet per se doelen voor dit jaar eigenlijk, behalve een goede profielkeuze maken.
  Ik vind donkergroen wel leuk!!

 16. De beste wensen nog voor het nieuwe jaar! En gefeliciteerd met je jubileum.
  Met veel plezier lees ik altijd je boeken, laatst no worries gelezen.
  Mijn doelen zijn het NT in 1 jaar lezen en hobby´s meer oppakken.
  De donkergroene pen vind ik mooi!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.