Fun facts #47 Mijn 10 favoriete schrijfsnacks

Ooit deelde ik een meme met de tekst: ‘A writer is a peculiar organism that turns caffeine into books.’ Daarbij vertelde ik dat ik eigenlijk geen koffie drink en dat het voor mij niet opgaat. Toch zijn er wel bepaalde andere producten die ik omzet in woorden. In dit bericht deel ik mijn 10 favoriete snacks voor tijdens het schrijven. Ze zijn niet allemaal even gezond, maar wel heel lekker.

Gezonde snacks
Onderstaande snacks zijn, voor zo ver ik weet, behoorlijk gezond.

 • Mandarijntjes. Eigenlijk houd ik nog maar van sinaasappels, maar mandarijntjes zijn zo makkelijk te pellen en meestal ook wel lekker. Hoewel… soms is het echt een beetje Russische roulette. Dan heb je een zak vol lekkere mandarijntjes, maar zitten er twee bij die echt heel smerig zijn.
 • Chai thee met opgeschuimde (lactosevrije) melk en een beetje kaneelsuiker. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze thee voor mezelf heb gemaakt, het is ook wel een beetje een winters recept. In de zomer verwacht ik weer meer verse muntthee te drinken. Maar lekker is het wel!
 • Aardbeien (en eigenlijk al het zomerfruit). Woensdagochtend doe ik altijd de boodschappen en altijd kijk ik in de Too good to go bak. Heel vaak zitten er fruitbakjes in met bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en/of meloen. Die neem ik dan mee en deel ik met mijn moeder, die op woensdag ook vaak thuis werkt.
 • Smoothies. Ook dit maak ik niet supervaak, maar is altijd wel erg lekker. Ik verwacht ook wel dat ik in de zomer vaker smoothies voor mezelf ga maken. Mijn favoriete mix is die van de Jumbo met papaya, ananas en mango. Daar doe ik zelf nog een beetje sinaasappelsap bij (niet te veel, dan wordt het te zuur), een halve banaan en wat water. En ja, ik weet dat je eigenlijk beter fruit kunt eten in plaats van het vermalen, maar soms is het gewoon erg lekker om het op deze manier binnen te krijgen 😉
 • Macadamia noten. Heb ik ook niet te vaak, want ze zijn schreeuwend duur. Maar heel soms heb ik weleens een leuke aanbieding bij de Albert Heijn, dus dan kan ik ze niet laten liggen. Het alternatief is walnoten met wat rozijnen, maar dat heb ik ook vaak bij mijn ontbijt.
 • Repen van Be Kind of Eat Natural, deze repen zijn glutenvrij. Ik eet ze niet zo vaak tijdens het schrijven, het zijn eigenlijk meer repen om mee te nemen als ik buiten de deur werk. En ze zijn ook een beetje te duur om iedere dag te nemen.

Uiteraard eet ik ook wel (snoep)komkommertjes, tomaatjes en paprika. Maar die behoren simpelweg niet tot mijn favoriete snacks.

Niet zo gezonde snacks
Zeg maar gerust ongezonde snacks, maar af en toe moet kunnen.

 • Zoet/zoute popcorn (het liefst van Jimmy’s). Ik kan nooit kiezen of ik zoete of zoute popcorn wil en dit is een geweldige oplossing voor dat probleem!
 • Beertjes chips van Chio. O zo lekker (en o zo ongezond).
 • Kroepoek. Dit is een twijfelachtige categorie. Het is natuurlijk niet helemaal ongezond, maar echt gezond kan je het ook niet noemen.
 • Paprika chips van Croky. Was er een paar jaar geleden geen enkele glutenvrije paprikachips te vinden, nu zijn er meerdere alternatieven. Deze chips heb ik afgelopen zondag voor het eerst in jaren weer gegeten en nu weet ik weer waarom ik altijd de voorkeur gaf aan paprikachips over naturelchips.

Ik hoop dat je het leuk vond om wat te lezen over mijn favoriete snacks. Ik heb er zelf honger van gekregen, dus ga maar even een smoothie maken. Of zal ik toch voor een bakje paprikachips gaan?

Wat is jouw favoriete snack als je aan het werk bent?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

 1. Leuk om te lezen, vooral lekker 😉 Ik vind het erg lekker om komkommer te eten, of inderdaad zomerfruit (frambozen, aardbeien etc) maar natuurlijk ook ongezonde dingen, vooral iets met chocola, M&M´s ofzo. Het is misschien niet echt een snack, maar als ik tijdens het schrijven/huiswerk maken een rol snoep pak is die binnen 5 minuten weer op! 🙂

  1. Oooh, chocola is ook zo gevaarlijk hier. Het ‘voordeel’ is dat ik lactose-intolerant ben en dus heel voorzichtig moet zijn met de hoeveelheden die ik eet. Maar pas hadden ze gluten- en lactosevrije paaseitjes bij de Holland & Barrett, tja, die gingen er ook wel in. En wat je schrijft over die rol snoep is heel herkenbaar…

 2. Leuk om te lezen! En heel herkenbaar dat van die mandarijnen, er zitten er altijd wel twee vieze in zo’n net. En helaas heb ik die dan meestal als tweede wanneer ik er twee na elkaar eet, nooit andersom haha.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.