Lezen met Mirjam #27 Maart 2022

Een maand geleden schreef ik dat ik geen idee had hoe maart zou verlopen qua lezen. Ik zou al blij zijn als ik zeven boeken zou kunnen lezen. Tot mijn grote vreugde kan ik je vertellen dat ik echt mijn leesplezier terug begin te krijgen en dat ik de zeven boeken ruim gehaald heb de afgelopen maand. Hoe het precies ging? Dat lees je in dit bericht!

In maart kon ik echt lezen ter ontspanning. In mijn hoofd was ook weinig ruimte voor andere dingen om te doen ter ontspanning, hoewel de eerlijkheid me gebied te zeggen dat de maand maart me achteraf gezien wel meeviel. Ik had me schrap gezet voor het ergste en daardoor viel het behoorlijk mee, denk ik. Wat bijdroeg aan het vele lezen is dat ik voor één maand mijn Kobo plus abonnement weer heb geactiveerd, daardoor kon ik een boek uitlezen dat ik al 2 maanden aan het lezen was en ik las makkelijker ’s avonds voor het slapen gaan. Het abonnement loopt tot 18 april en daarna heb ik het weer opgezegd. We krijgen bij De Wedloop regelmatig leesexemplaren binnen, dus er is weer genoeg om te lezen de komende tijd!

Gelezen boeken

 • Geef nooit op // Ellie Dean (fysiek boek)
 • Refresh // Shonna Murray (fysiek boek)
 • De Grijze Jager: De Vlucht uit Falaise // John Flanagan (fysiek boek)
 • Juweel van de Nijl // Tessa Afshar (fysiek boek)
 • Onze dominee is detective // Marijke Gehrels (fysiek boek)
 • Vandaag ben ik de bruid // Janny den Besten (e-book)
 • Geef me een kans // Becky Wade (e-book)
 • Your head is a houseboat // Campbell Walker (fysiek boek)
 • #Not so perfect // Eline Hoogenboom (e-book)
 • Wat Alice vergat // Liane Moriarty (e-book // herlezen)
 • De retraite // Kees Postma (fysiek boek)

Favorieten
Ik had deze maand ook behoorlijk wat favorieten, maar ik heb mezelf uitgedaagd om er drie te kiezen:

 1. Your head is a houseboat // Ik volg Campbell Walker (beter bekend als Struthless) al een tijdje via YouTube en zijn boek wilde ik heel graag hebben. Het boek laat op heel eenvoudige manier zien hoe je brein werkt en hoe je jezelf in de weg kunt zitten door angstgedachten, stemmen uit het verleden en onzekerheid. Door te journalen aan de hand van de opdrachten die Campbell geeft kun je de rommel in je brein ordenen en momenten van helderheid creëren.
 2. Juweel van de Nijl // Tessa Afshar schrijft altijd prachtige boeken en deze is geen uitzondering. Volgende week donderdag deel ik een review van dit boek.
 3. Onze dominee is detective // Ook van dit boek deel ik volgende week donderdag een review, maar ik kan je nu vast vertellen dat ik het een geweldig boek vond om te lezen.

Non-fictie
Ik las deze maand dus maar liefst drie non-fictie boeken en één ervan is in de top 3 belandt. Maar eerlijk gezegd zouden de andere twee boeken daar ook prima tussen passen. Ik merk dat ik nu weer wat meer zelfhulp boeken lees in plaats van productiviteitsboeken. Wel wil ik uitkijken dat ik niet te veel van dat soort boeken lees, want als je daar weer te veel boeken van leest, krijg je ook weer het idee dat je het niet goed doet. Ik vond #not so perfect een heel ontroerend, kwetsbaar, maar ook eerlijk verhaal. Refresh leerde me om het af en toe wat rustiger aan te doen en wat ik van Your head is a houseboat leerde vertelde ik al.

Book haul
Deze maand kwamen er maar liefst zes boeken bij in mijn boekenkast. Laat ik het zo zeggen: ik heb flink gebruik gemaakt van mijn personeelskorting bij De Wedloop 😉 Nee hoor, dat valt reuze mee. Er komen de komende maanden behoorlijk wat gave boeken aan die ik graag wil toevoegen aan mijn collectie, dus ik probeer het wat rustiger aan te doen qua aankopen. Bovendien wil ik eigenlijk eerst m’n ongelezen boeken gelezen hebben voor ik nieuwe boeken koop. Door de leesexemplaren en m’n kobo plus abonnement loopt dat aantal weer op. Maar goed, deze boeken kocht ik allemaal in maart:

 • De Grijze Jager: de vlucht uit Falaise (gekocht van een cadeaubon, dus telt niet mee met de 25 boeken die ik dit jaar mocht kopen) // John Flanagan
 • Zeerozen // Irene Hannon
 • Ankerplaats // Irene Hannon (nu is m’n serie compleet)
 • Juweel van de Nijl // Tessa Afshar (en deze collectie is ook weer compleet)
 • Your head is a houseboat
 • Redeeming your time (een christelijk boek over productiviteit)

Vooruitblik
Ik hoop in april weer veel boeken te kunnen lezen, op het moment dat ik deze blog schrijf (5 april) zijn dat er al twee, dus het lijkt erop dat het gaat lukken. Er liggen ook genoeg boeken om gelezen te worden deze maand, dus misschien loop ik na deze maand eindelijk weer op schema met m’n challenge. Aan de andere kant, ik wil echt niet meer zo veel lezen als in 2021, niet dat het dit jaar nog gaat lukken, maar ik wil het toch even gezegd hebben 😉 Een halfuurtje per dag lezen is op dit moment goed genoeg voor mij. Bovendien moet ik deze maand een heleboel woorden schrijven, dus voor lezen heb ik gewoon geen tijd 😛

Hoeveel boeken wil jij lezen in april?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. In april wil ik 15 boeken lezen, hopelijk gaat het lukken! Ik doe eigenlijk bijna nooit een doel, omdat ik geen leuke boeken ga lezen om mn doel te halen 🙂 Maar nu wil ik wel echt wat meer lezen, want anders haal ik mn jaardoel van 200 boeken nooit, en dat lijkt me wel leuk om te halen! Vandaag ben ik de bruid wil ik ook heel graag lezen, alleen niet als e-book, dus ik ga hem van een vriendin lenen! Is die leuk? 🙂 Superknap dat je er gewoon dik overheen bent gegaan, 11 boeken toch? Succes met leuke boeken lezen deze maand, en helemaal met schrijven!

  1. Ik snap heel goed waarom je geen doel kiest, want het is natuurlijk niet leuk om boeken te ‘moeten’ lezen die eigenlijk helemaal niet leuk zijn om maar aan je doel te komen (daar weet ik alles van). Ik vond ‘Vandaag ben ik de bruid’ wel leuk om te lezen, vooral omdat ik het eerste deel ook had gelezen. Enne… deze maand kan je (waarschijnlijk) Help! Herrie in huis ook lezen, dus in ieder geval al een heel leuk boek!

 2. Ach maart was niet erg produktief qua lezen. Dus moet april wel produktiever worden, 8 boeken zou heel goed zijn. En Pasen nodigt uit tot meer lezen. Vandaag nieuwe boeken gekocht, alsof er nog geen boeken liggen te wachten. Maar ja, een kortingsbon van 20% moet gebruikt worden. Overigens zijn die recensieexemplaren een leuke mogelijkheid om altijd het nieuwste te kunnen lezen.

  1. 8 boeken lezen klinkt als een toffe uitdaging voor april, hopelijk lukt het een beetje. Hier belooft het mooier weer te worden, dus ik denk dat je me vaker zult vinden in de tuin met een boek 🙂 Veel leesplezier de komende maand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: