Fun facts #57 Grappige weetjes over mijn verkoopcijfers

Drie weken geleden deed ik een boekje open over de verkoopcijfers van mijn boeken van 2015-2022, in eerste instantie was ik van plan om hier nog fun facts bij te stoppen, maar dan werd het bericht wel heel erg lang, dus heb ik ruimte gemaakt in m’n blogplanning voor dit bericht. Als je het bericht over de verkoopcijfers hebt gemist, check dan even deze link, dat is misschien wel leuk voordat je hieraan begint.

 • Het boek dat tot nu toe het meest over de toonbank is gegaan is No fear. Hiervan zijn maar liefst 1406 exemplaren verkocht en dat maakt mij heel trots. Dat betekent dat minstens 1406 mensen meer weten over coeliakie dan voor ze het boek hebben gelezen. Wat dat betreft is No fear wel het meest persoonlijke boek dat verscheen en ook het boek waarvan ik hoopte dat die het goed zou doen. Dat hoop ik trouwens ook van het verhaal van Rachel, dat als alles goed gaat dit najaar zal verschijnen.
 • Ondanks dat van No fear de meeste exemplaren zijn verkocht, is het niet mijn meest winstgevende boek, dat is namelijk Help! Mam is verliefd (2e op de lijst van meest verkochte boeken). Hier is een heel eenvoudige verklaring voor, namelijk dat de boeken in de Samen! serie dikker zijn en daarom ook duurder.
 • Het minst verkochte boek is De opdracht, maar de oplage van dit boek was het kleinste van allemaal, alle 1.000 exemplaren zijn verkocht en het boek is sinds 2020 niet meer te krijgen in de boekhandel, alleen nog maar tweedehands. Het boek is helaas te oud voor een herdruk, hoewel … Corien Oranje zei eens dat het lezen van je debuut is als het opeten van je eigen kots, dus misschien moet ik maar blij zijn dat dit boek minder beschikbaar is.
 • Na De opdracht is Yes! Papa gaat trouwen het minst verkocht, al ligt het aantal niet veel lager dan de overige boeken.
 • De verkoopcijfers van mijn standalones liggen allemaal (op No fear na) heel dichtbij elkaar. Van Vrije val had ik dat in eerste instantie niet gedacht, omdat die in het begin niet zo lekker liep. Uiteindelijk is dat dus weer rechtgetrokken en zijn daarvan ongeveer net zoveel exemplaren verkocht als van Lijmen, Chaos en Time-out.
 • Sinds 2018 houd ik nauwkeurig mijn uren bij en kan ik dus mijn uurloon berekenen voor elk boek dat verschenen is sinds Time-out. Het boek dat me het hoogste uurloon heeft opgeleverd is No fear, maar dit boek schreef ik dan ook in razend tempo. Het voordeel van putten uit je eigen leven en schrijven over een ziekte die je zelf hebt, is dat je research tot een minimum beperkt wordt. Het uurloon ligt nu op €20,85, ruim boven het minimumloon (wat over het uurloon van de andere boeken niet gezegd kan worden, haha).
 • Wat ik persoonlijk grappig (en een tikkeltje bizar) vindt is dat Help! Herrie in huis vaker is verkocht dan Yes! Papa gaat trouwen. Kennelijk begint niet iedereen bij deel 1 van de serie. Zelf vind ik het de leukste leeservaring als je bij het eerste deel begint, dan kan je ook goed de groei van de personages zien, maar blijkbaar werkt dat niet voor iedereen zo. Of ze hebben deel 2 via de bibliotheek gelezen en wilden toch deel 3 zelf hebben. Ik hoop stiekem dat die mensen ook overgaan op de aanschaf van deel 2.
 • Op moment van schrijven heb ik twee uitverkochte boeken. Zoals ik al eerder schreef is De opdracht sinds 2020 niet meer leverbaar, tenminste … dat was het laatste jaar dat er exemplaren van waren verkocht. Time-out is sinds september 2022 niet meer beschikbaar, al zal het per boekhandel verschillen. Bij De Wedloop hebben we er namelijk nog een paar 😉

Ik hoop dat je deze fun facts leuk vond om te lezen en uiteraard ook dat je geniet van mijn boeken. Want weet je … verkoopcijfers zijn leuk, maar ik vind het veel leuker om de verhalen van lezers te horen. Als ik een berichtje krijg via de mail of via Instagram dat iemand zo geniet van mijn boeken. Of als ik te horen krijg dat een meisje bijna niet leest, maar mijn boeken verslindt. Die weetjes zijn veel belangrijker dan wat cijfers. Ik hoop in de toekomst nog heel veel boeken te publiceren en wie weet, zal ik dan ook een keer verkoopcijfers delen 😉

Welk boek van mij moet van jou beschikbaar blijven als fysiek exemplaar?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

2 Reacties

 1. Leuk om te lezen. Wat bij de Samen serie ook kan zijn, dat je lezers de vorige delen van vrienden of familie hebben gelezen en dan het nieuwe deel op hun verlanglijst zetten…. Een herdruk van Time out zou toch kunnen? Maar toch leuk als je zo veel boeken hebt verkocht. SUCCES,

  1. Ja, dat is inderdaad een verklaring voor de verkoopcijfers. Een herdruk van Time-out zou zeker kunnen, maar ik ben niet degene die daar de beslissing over neemt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: