Friends 4-ever // Hoofdstuk 164 // Marit

Vorige week hadden Eva en Stan een gesprek over de toekomst, het ging over hun carrière in de muziek, zagen ze dat wel zitten? Heb je geen idee wat de uitkomst van dat gesprek was, dan raad ik je aan dit hoofdstuk nog eens terug te lezen via deze link. Vandaag wordt Marit verrast…

Surprise!’ Marit liet het kopje dat ze in haar handen had vallen op de vloer. Gelukkig lag er een mat bij de deur en brak het niet.
‘Wat doen jullie hier?’ bracht ze uit, toen ze van haar verbazing was bekomen.
‘Als je zo begint … dan gaan we wel weer’, grinnikte James. Maar in tegenstelling tot wat hij zei stapte hij het huis in en omhelsde haar. Achter hem stonden zijn moeder Amy en zijn nichtje Chloe.
Nadat James haar had losgelaten keek Marit achter zich, waar haar moeder stond te wachten.
‘Verrassing geslaagd’, merkte die op. Daarom wilde haar moeder natuurlijk niet dat Marit vanavond wegging, ze wist dat James, Amy en Chloe zouden komen.
‘We blijven tot volgende week vrijdag’, vertelde James. ‘Met Pasen hebben wij altijd een week vakantie.’
‘Wauw! Maar ik moet wel gewoon naar school hè’, waarschuwde Marit hem. Hoewel, de dinsdag na Tweede Paasdag waren ze vrij. Meteen herinnerde ze zich de deal met haar vriendinnen, ze zouden Kyle aan Chloe koppelen, dit was de perfecte gelegenheid.
Toen iedereen zat en haar moeder drinken aanbood aan James, Amy en Chloe pakte Marit haar telefoon.
Hebben jullie al plannen voor dinsdag? James + Chloe zijn hier, lijkt me leuk om met z’n allen wat te doen.
Ze stuurde het in de appgroep waar niet alleen haar vriendinnen inzaten, maar ook Stan, Liam, Kyle en Aron.
Leuk! Mag Ethan ook mee?
-Natuurlijk. Wat zullen we gaan doen?
Ze appte wat over en weer en uiteindelijk stelde Aron voor om met z’n allen naar het Henschotermeer te gaan. Het beloofde dinsdag een prachtige dag te worden, lekker warm ook, dus konden ze wel gaan kanoën en suppen.
Marit stelde het voor aan Chloe en James.
‘Moet je dan niet naar school?’ vroeg James, die had natuurlijk onthouden wat ze net had gezegd.
‘Dan nog niet.’
‘Oké. Lijkt me heel erg leuk!’

Genietend keek Marit om zich heen. Ongelooflijk dat het zo vroeg in april al zulk prachtig weer was. Ze herinnerde zich nog dat het vorig jaar begin april nog even gesneeuwd had en nu zaten ze heerlijk op het strandje te genieten. Net had ze een tijdje met James in een kano gevaren en straks na het eten wilde ze nog even suppen.
‘Het water is nog wel erg koud’, bibberde Kyle, die met een handdoek om zich heen geslagen naast haar neer plofte.
‘Ja, je moet er ook niet in gaan zwemmen’, grinnikte Marit.
‘En het is natuurlijk wel de bedoeling dat je blijft staan op een sup’, plaagde Aron zijn beste vriend. ‘Maar Chloe heeft een thermosfles met warme thee meegenomen, dus je hoeft geen kou te lijden.’ Aron ging wel erg ver door in zijn koppelpogingen, vond Marit. Hij had nu al meerdere keren gehint dat Kyle en Chloe maar samen iets moesten gaan doen.
Kyle rolde met zijn ogen. ‘Probeer je ons nu aan elkaar te koppelen?’ vroeg hij, recht op de man af.
Aron grijnsde van oor tot oor. ‘Werkt het?’
Kyle wierp Chloe een vragende blik toe, James’ nichtje gaf hem een subtiel knikje en vervolgens schudden ze allebei hun hoofd.
‘Nee, niet echt.’
‘Niet echt of echt niet?’ hield Aron vol. ‘We vinden jullie wel een leuk stel zo, ook zoals jullie samen in de kano zaten.’
Marit stond op het punt het op te nemen voor James’ nichtje, maar Chloe zelf was haar voor.
‘Waar we door jou samen in gedwongen waren’, verbeterde ze Aron. ‘Echt … ik snap dat je graag anderen gelukkig wilt zien, maar niet iedereen is op z’n achttiende toe aan een relatie.’
‘Jammer’, verzuchtte Aron. ‘Maarre … jullie wisselen toch wel nummers uit hè? Voor de zekerheid.’
Kyle gaf zijn vriend plagend een duwtje. ‘Als dat je geruststelt zullen we dat doen. Maar besteed jij je kostbare tijd liever aan zorgen voor je vriendin, volgens mij heeft zij het koud.’
En ja, dat was helemaal waar, Lily stond te rillen. Ook zij was in het water gevallen tijdens het suppen.
Aron sloeg zijn arm om Lily heen en trok haar naar zich toe, een tafereel dat Marit nog steeds een grote glimlach op haar gezicht bezorgde. Wat was het fijn dat het tussen die twee toch goed was gekomen. Tot een jaar geleden had ze er een hard hoofd in gehad, ze kon zich niet echt voorstellen dat Aron verliefd was op Lily. Maar in Berlijn was het honderd procent duidelijk geworden voor Marit, Aron was toch geïnteresseerd in Lily. Bizar dat ze daarna nog een halfjaar om elkaar heen gedraaid hadden, maar des te leuker om hen nu samen te zien.
‘Vind je Kyle niet een klein beetje leuk?’ vroeg ze fluisterend aan Chloe. ‘Ik bedoel … hij lijkt me perfect voor jou.’ Ondanks dat ze vond dat Aron ver was gegaan met zijn koppelpogingen, viste ze zelf naar informatie. Iets in haar vertelde haar dat Chloe in ieder geval een beetje onder de indruk was van Kyle.
‘Ik vind hem gewoon aardig’, antwoordde Chloe. ‘Niets meer en niets minder.’
Tja, nu moest ze niet verder gaan doordrammen, maar ze vond het wel jammer dat hun koppelpogingen niet waren gelukt.

Vind jij het jammer dat de koppelpoging is mislukt?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

6 Comments

    1. Tja, dat gaan we nog zien. Ik vond het zelf ook wel jammer, maar dacht ook (en dat is eigenlijk de reden dat ik het heb laten mislukken): Het kan niet altijd perfect gaan 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.