Fun Facts #7 7 weetjes over ‘Chaos’

Eerder deelde ik al leuke weetjes over De opdracht en Lijmen. Vandaag is mijn derde boek aan de beurt: Chaos. In dit bericht lees je vooral over het proces van het boek, dus hoef je het boek nog niet gelezen te hebben. Over twee weken hoop ik wat weetjes te delen over de inhoud. 

  1. Omslag: Ook deze omslag is een foto, gemaakt door fotograaf Sjaak Verboom. Het meisje op de voorkant is het zusje van het meisje dat voor Nikki geposeerd heeft op de omslag van Lijmen. 
  2. Engeland: Net als Lijmen schreef ik het grootste gedeelte van Chaos in Engeland. Om de een of andere reden kan ik daar ontzettend goed schrijven.
  3. Naam: Mijn Engelse oppaskind vroeg of ik een personage in het verhaal naar hem kon vernoemen. Dat is in Chaos niet gebeurd, maar omdat het vervolg op Chaos zich deels in Engeland afspeelt (kleine spoiler) is het voor dat boek wel mogelijk.
  4. Plotline: De plotline van Chaos werkte ik uit op de dag dat Lijmen bij mij binnenkwam: zaterdag 11 maart 2017. Ik had al een paar hoofdstukken verzonnen en de rest van het verhaal had al een tijdje gesudderd in mijn hoofd, maar die dag had het er lang genoeg gezeten en beschreef ik wat er per hoofdstuk ging gebeuren.
  5. 16 maart: Op 16 maart kwam de doos met boeken bij mij thuis binnen. Net als bij Lijmen viel dit samen met een feestje. Deze keer met mijn verjaardagsfeest waar ik mijn vrienden voor had uitgenodigd.
  6. Ontstaan: De verhaallijn van Chaos ontstond vanuit één enkele vraag, namelijk deze: “Wat zou Lynn doen als Simon weer contact met haar opnam?”
  7. Lynn: Momenteel zijn er drie boeken van mijn hand verschenen met drie verschillende hoofdpersonen. Van alledrie de personages lijkt Lynn nog het meest op mij (vind ik zelf). Zowel haar handelen als haar manier van emoties ervaren. Natuurlijk is ze geen kopie van mij, maar van Jill, Nikki en Lynn lijkt zij wel het meest op mij. Lynn is ook het enige karakter wat in al deze boeken voorkomt, al had ik, toen ik de opdracht schreef geen idee dat ik Lynn nog eens terug zou zien.

Welke fun fact vond jij het leukst? En welke kwam het meest als een verrassing? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

1 Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.