Fun Facts Personages #3 // De (grote) broer -1

Het is iedere keer weer een (leuke) uitdaging om een geschikte categorie te bedenken voor de personages. Vandaag heb ik weer een leuk drietal gevonden. Klaar om kennis te maken met de broers van Jill, Nikki en Lynn?

In verhaalvorm vertel ik je meer over enkele karakters uit de boeken die ik geschreven heb. Ik probeer de stukjes spoiler vrij te houden.

We beginnen met Joshua Geluk. Hij is het broertje van Jill, de hoofdpersoon uit mijn eerste boek. Zelf ken ik Joshua ook niet zo goed, dus het was een uitdaging om dit verhaaltje over hem te schrijven. Joshua houdt van nasi, debatteren en van oom zijn. Tegelijk moet gezegd worden dat hij het verschrikkelijk vindt om luiers te verschonen, dus wanneer neefje Theo een schone luier nodig heeft, laat hij dat over aan zijn broer, schoonzus, moeder of vriendin Marieke. Joshua heeft donkerblond haar, grijsgroene ogen en is lang en slungelig. In zijn, nog relatief korte leven, heeft hij geleerd dat juist de mensen van wie je het niet verwacht, tot ongelooflijke dingen in staat zijn – zowel positief als negatief. In de toekomst hoop Joshua rechten te gaan studeren.

Wat ik niet verwacht had van dit personage: Dat hij nog terug zou keren in één van mijn boeken (Vrije val).

Omdat ik toch in chronologische volgorde ben begonnen, wil ik jullie nu iets vertellen over Sven Bakker, de grote broer van Nikki. Sven heeft, net als zijn zusje, blond haar en blauwe ogen. Sven heeft echter geen krullen, maar slechts een klein beetje slag in zijn haar. Sven houdt van kokosmacronen, zomaar wat rondhangen met Tim en leuke dingen ondernemen met zijn vriendin, Anne. In tegenstelling tot zijn zusje, houdt Sven helemaal niet van chocola en hij heeft een hekel aan uitslapen omdat dit hem doet denken aan de tijd dat hij de ziekte van Pfeiffer had. Sven weet nog niet precies wat hij wil worden, maar werken bij defensie lijkt hem wel wat (hoewel Anne hier niet zo gecharmeerd van is). Een belangrijke les die Sven met je wil delen is dat je je nooit moet bemoeien met de relatie van je zusje en je beste vriend.

Ik had niet verwacht dat Sven niet van chocola zou houden. Ik bedoel, wie lust er nu geen chocola?!

Als laatste wil ik ook nog wat delen over Pim Leeflang, een van mijn ‘oudste’ personages. Pim is de broer van Lynn (en van Roos, Daan, Bram en Niels), maar komt ook al voor in mijn debuut, als een goede vriend van Jill. Hij heeft donkerbruin, krullend haar. Pim draagt een bril, waarachter zijn groenbruine ogen verstopt zitten. Pim houdt van zijn familie (hoewel hij dit niet altijd laat merken), lezen en studeren. Hij wil graag arts worden en is begonnen aan een studie geneeskunde. Pim houdt niet van Valentijnsdag en heeft een hekel aan graspollen. Door de jaren heen heeft Pim geleerd dat echte vrienden niet bij je weglopen, zelfs niet als je hen je grootste geheim vertelt.

Het personage Pim is soms nog steeds een raadsel voor me. De ene keer is hij superlief voor zijn zusje Lynn en het andere moment kan hij ontzettend vervelend zijn. Maar hij is en blijft een prachtig persoon!

Als je een broer hebt, op wie lijkt hij het meest: Joshua, Sven of Pim?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: