Fun facts #36 5 favoriete schrijfmaterialen

Het is alweer twee jaar geleden dat ik voor het laatst iets schreef over mijn favoriete schrijfmaterialen. Nu moet ik zeggen dat er natuurlijk niet superveel veranderd daarin, maar m’n voorkeuren veranderen in de loop van de tijd wel een beetje. In dit bericht vind je een paar items die echt favoriet zijn bij het schrijven!

 1. Met ruime voorsprong staan op nummer één mijn twee vulpennen. Ik heb inmiddels een Parker pen en een Lamy. De Parker heeft donkerblauwe inkt en de Lamy groene inkt. Ik vind ze allebei geweldig, maar stiekem kijk ik nog steeds weleens rond op het internet voor nieuwe vulpennen. Dat komt omdat ik maar liefst 5 converters opgestuurd kreeg toen ik een Lamy bestelde, dus in theorie kan ik er nog een paar kopen en elk vullen met een andere kleur inkt. Wie weet … (Eh, zoals je op de foto kunt zien is er de afgelopen tijd alweer eentje bij gekomen, ook een Lamy,. Deze heeft een F nib, de andere twee pennen een M. Ik gebruik die met de fijne punt om te journalen).
 2. Ik ben gek op notitieboekjes, maar momenteel is een notitieboek favoriet. Deze heeft allerlei elementen uit Londen op de voorkant en gebruik ik om een verhaal met de hand te schrijven. In m’n logboek heb je er al meer over kunnen lezen en binnenkort hoop ik er ook een Project Uitgelicht bericht aan te wijden. M’n vulpennen schrijven er fantastisch in!
 3. Mijn toetsenbord. Ik heb een tijdlang een draadloos toetsenbord gehad, maar dat was echt een ramp wat betreft batterijen. Die gingen hooguit een week mee. Dus toen dat toetsenbord kapot ging (ik kon de spatie niet meer indrukken, wat best een essentieel onderdeel van een toetsenbord is. Als het nu de q was ofzo…) heb ik weer een toetsenbord met draadje en USB-aansluiting gekocht. Bevalt me prima (alletoetsendoenhetnog).
 4. Mijn favoriete schrijfsnack is autodrop. Ik probeer het niet te vaak te eten, maar het probleem is dat ik het regelmatig als persoonlijke bonusaanbieding bij de Albert Heijn krijg, haha. En ik ga er echt beter van schrijven (a).
 5. En het laatste voorwerp noem ik zelf liefkozend de schrijfrollator. Zo’n karretje met drie lagen van de IKEA, wordt veel gebruikt als rijdende boekenkar, ik gebruik ‘m om al m’n notitieboekjes op te bewaren. En in het mandje eronder alle theezakjes en theesmaakjes. Het onderste mandje is voor washi tape en postpapier (ja, ik schrijf tegenwoordig weer ouderwetse brieven :-)).

Natuurlijk vind ik mijn Tombow Dual Brush pennen nog steeds geweldig, evenals m’n to do list en de bullet journal die speciaal voor schrijfprojecten is bedoeld. Maar het ging er vooral om dat ik vijf nieuwe voorwerpen zou vinden die ik veel gebruik tijdens het schrijven en die daarom favoriet zijn!

Wat is jouw favoriete gebruiksvoorwerp om je werk op/mee uit te voeren?

Liefs,

Mirjam

15 Reacties

 1. Zo leuk, dat je van een klein item een interessante post kunt maken. Nu die vulpennen kan ik onderstrepen. Die vind ik ook heel fijn. Om ze met verschillende kleuren te vullen, vind ik een geniaal idee, waar ik niet op was gekomen. Nu gebruik ik de schrijfkleur ook niet bewust. Ik ga daar eens over nadenken. Ook ik schrijf vreselijk graag met de hand. Daarna pas op de pc. En mijn muis, headset en toetsenboord hangen ook aan draadjes. Is veel eenvoudiger. Verder is voor mij een kop thee of koffie noodzakelijk, en een lekker stukje witte chocolade.

  1. Dank je wel 🙂 En wat grappig dat ik je aan het denken heb gezet over de schrijfkleur. Witte chocolade klinkt heerlijk, al zou ik echt maar een heeeel klein stukje kunnen eten. Of het moet vegan chocolade zijn zonder melk en soja, maar dat is vaak toch een stuk minder lekker.

 2. Leuk om te lezen. Ik gebruik meestal ook een notitieboek. En een balpen. En mijn schrijfsnack? Ik denk Milka Oreo. Als ik mijn verhaal helemaal uitgeschreven heb, pak ik een laptop.

 3. Haha, dat van die persoonlijke bonusaanbiedingen herken ik heel erg! XD De laatste tijd niet meer, nu je daarvoor een app op je telefoon moet hebben (die ik niet wil installeren), maar “vroeger” kocht ik daar regelmatig lekkere dingen omdat ze nu eenmaal een beetje afgeprijsd waren.

  Verder merk ik dat ik op mijn laptop een minder productieve schrijver ben dan ik zou willen / dan zou moeten, dus ik denk dat ik maar eens ga experimenteren met schrijfschriften en een oude laptop waarop eigenlijk alleen de tekstverwerker het nog doet.

  1. Ik heb de app dus wel, in eerste instantie was ik helemaal geen fan van de persoonlijke bonusaanbiedingen, maar omdat ik glutenvrij moet eten en dat best wel prijzig is, doe ik het toch maar 😉 Ik koop ook echt alleen maar dingen die in de bonus zijn bij de Albert Heijn, dus er zit niet veel variatie in.

   Herkenbaar dat je op een laptop minder productief bent, zeker als je veel afleiding hebt. Ik werk normaal op een vaste PC, maar toen ik gisteren na een uur nog steeds niet had gedaan heb ik het verhaal op een USB stick gezet (lekker ouderwets) en ben op een laptop in een andere kamer gaan zitten en heb daar lekker zitten werken. Verandering van omgeving kan ook helpen. En met de hand schrijven kan soms ook echt een oplossing zijn!

  1. Jaa 🙂 Alleen al door naar het boekje te kijken waan ik me in Engeland 🙂 Ik heb ‘m speciaal bewaard voor een bijzonder project en dat is nu gelukt volgens mij!

 4. Net even je favoriete schrijfmatrialen van 2 jaar geleden gezien. Grappig om de verschillen van toen en nu te zien……………..

 5. Heerlijk, zo’n blog vol met stationery oh en andere dingen natuurlijk. Tja, mijn Lamy is een hele grote favoriet, samen met een Leuchtturm. En sinds ik vorige week mijn nieuwe laptop heb is die ook heel erg geliefd!

  1. Dank je wel voor je leuke reactie. Ik snap helemaal dat je Lamy grote favoriet is. En de laptop begrijp ik ook goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: