Ik lees #46 Deze boeken lees ik rond Kerst

Het is alweer twee jaar geleden dat ik een lijst met boeken deelde die ik met/rond de kerst wilde lezen. Vorig jaar had ik een flinke stapel om me doorheen te werken en het kwam eigenlijk niet in me op om er een blog over te schrijven. Het leek me wel leuk om je dit jaar iets meer te vertellen over de boeken die ik rond de kerst wil lezen. Het zijn er zes, dus ik denk dat ik vandaag begin met de lijst, dan heb ik ze hopelijk voor Oud en Nieuw uit 😉

Er was eens een kleerkast // Patti Callahan
Megs Devonshire houdt zich het liefst de hele dag bezig met cijfers en formules. Haar jongere broertje George heeft niet lang meer te leven en neemt graag zijn toevlucht tot de boeken van Narnia. Hoewel ze niks met de boeken heeft, besluit Megs op Georges aandringen op zoek te gaan naar de auteur om erachter te komen waar het idee van Narnia vandaan komt. In plaats van antwoorden geeft C.S. Lewis haar het inzicht dat verbeelding en hoop krachtiger zijn dan welke formule dan ook.

Dit boek heb ik al een keer gelezen, maar wil ik graag herlezen. Ik herinner me dat het me een heel fijn, warm kerstgevoel gaf. Ik heb er ook over gedacht om Narnia te lezen, maar die heb ik vorig jaar rond Kerst gelezen, dus wilde ik nu iets anders.

Dear Mrs. Bird // A. J. Pierce
Een ontroerende en onweerstaanbaar geestige roman over een vrouw die oorlogscorrespondente wil worden, maar terechtkomt op de redactie van een damesblad om lezersbrieven te beantwoorden.

Uiteraard is bovenstaande de Nederlandse flaptekst. Ik heb dit boek volgens mij al twee jaar in de kast liggen en ik was vorig jaar ook al van plan om hem rond de Kerst te lezen. Nu gaat het er echt van komen!

Something to live for // Richard Roper
Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem ’s avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega’s. Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eenzame bestaan. Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht… Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?

Ook hier is de bovenstaande tekst de flaptekst van de Nederlandse editie van dit boek (Iets om voor te leven). Het is inmiddels drie jaar geleden dat ik dit boek las en hij ligt al een jaar op de stapel om herlezen te worden. De verhaallijn weet ik nog ongeveer, maar heel veel details zijn naar beneden gezakt, dus ik herlees het graag nog een keer.

De Grijze Jager: de koninklijke leerling // John Flanagan
Een vreselijke tragedie heeft het leven van Will verwoest en hij zweert dan ook wraak op degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zelfs als dat zou betekenen dat hij het korps van de Grijze Jagers moet verlaten. Wills vrienden maken zich ernstig zorgen over hem. Het is Halt die met de oplossing komt: Will moet een leerling aannemen om zijn gedachten te verzetten. En zoals meestal krijgt Halt gelijk. Meer dan hem lief is zelfs.

Ook dit wordt een boek dat ik ga herlezen. Net als vorig jaar wil ik rond Kerst een soort ‘Comfort & Joy’ boekenlijst maken, dus boeken waarvan ik weet dat ze me bevallen. Dit jaar heb ik elke maand één of twee boeken in de Grijze Jager serie gelezen en nu kom ik precies uit dat ik in december deel 12 ga lezen, inmiddels een van mijn favorieten uit de serie.

A boy called Christmas // Matt Haig
Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Nog eentje om te herlezen, maar dit heerlijke verhaal van Matt Haig wil ik nog een keer lezen. Ik zit er zelfs over te denken ook Father Christmas en The Girl who saved Christmas aan te schaffen, evenals het fysieke boek van deze reeks. Maar daar wacht ik nog even mee, want m’n boekenbudget voor 2022 is op.

Christmas every day // Beth Moran
Als Jenny van haar vervreemde oma een cottage erft in Sherwood Forest, heeft ze niets te verliezen. Geen geld, geen vrienden of vriendinnen, geen noemenswaardige familie en ook haar zelfrespect niet. Het leven kan alleen maar beter worden. Ze krijgt een chagrijnige, maar zeker knappe buurman Mack en als Jenny wordt verwelkomd in een bijzondere boekenclub, lijkt haar leven eindelijk interessanter te worden. In plaats van lezen, beloven de leden van de club individuele challenges uit te voeren voor Kerst: Het vinden van een nieuwe liefde, leren bakken en een complete daredavil bucketlist uit te voeren. Jenny kan het niet laten om mee te doen en al snel volgt een jaar vol vriendschap en plezier, tranen en spijt, dat zich ontvouwt op de meest onverwachte manier.

Deze flaptekst is (snel) door mij vertaald en dit boek is me al meerdere keren aangeraden door Anna Laura. Het is niet specifiek een Kerstboek, maar wel een boek dat ik rond Kerst hoop te lezen. Ik heb er erg veel zin in.

Het lijkt me leuk om uiteindelijk zoveel verschillende kerstboeken te hebben dat ik ieder jaar een nieuw lijstje kan maken met boeken, een mix van boeken die ik al gelezen heb en nieuwe boeken. Dus als je een boekentip hebt, laat hem gerust achter in een reactie!

Welk boek hoop jij rond Kerst te lezen?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 2 Reacties

  1. Wat een mooi lijstje ? er was eens een kleerkast heb ik ook gelezen, heel mooie sfeer van dat verhaal. En een leuk stel boekentips erbij voor op m’n goodreads lijstje! Veel plezier met lezen!

    1. Ah, graag gedaan voor je goodreads lijstje, ik ben benieuwd wat jij van deze boeken gaat vinden. Er was eens een kleerkast is inderdaad qua sfeer zo heerlijk, kan niet wachten er weer in te duiken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.