Ik lees #47 DIY boeken adventskalender 2023

Ja, dat lees je goed: er staat adventskalender 2023, omdat deze DIY niet meer haalbaar is voor 2022. Laatst stuurde Anna Laura mij een bericht op Instagram met een heel speciale adventskalender en deze hoop ik zelf te gaan maken voor 2023. Hoe en wat? Dat lees je in dit bericht!

Adventskalenders
Adventskalenders heb je in allerlei soorten en maten. Aftelkalenders tot Kerst met dagelijkse overdenkingen, een mooie afbeelding, een cadeautje of een opdracht. Ik heb twee keer de thee adventskalender van Your Daily Tea cup gehad en daardoor heb ik ontdekt welke theesmaakjes ik echt lekker vind. Daarom bestel ik nu geen adventskalender meer. Ik vind het wel heel erg leuk, maar helaas ook wel commercieel (hoewel ik geen nee zou zeggen als iemand me de Rituals adventskalender aanbiedt of die van Woodwick xD).

Kerst
Uiteindelijk is het belangrijkste met kerst natuurlijk dat we de geboorte van Jezus herdenken. Hij is het grootste Geschenk dat naar deze aarde kwam en daarom vind ik het wel een mooie gewoonte om (kleine) cadeautjes te geven. Bij mij thuis trekken we lootjes voor Kerst, dus daar krijg ik sowieso cadeaus voor. Maar ik vind het ook heel erg leuk om zelf toe te leven naar dit moment met een adventskalender en volgend jaar hoop ik dat te doen met een boeken adventskalender.

DIY boeken adventskalender
Op Instagram zie ik ze weleens voorbij komen, een adventskalender die volledig uit boeken bestaat. Lijkt me echt geweldig, maar op dit moment ontbreken mij de financiën om 24 nieuwe boeken te kopen. Het filmpje dat Anna Laura mij stuurde bracht me op een geniaal idee. In dit filmpje zocht de persoon 24 ongelezen boeken uit haar boekenkast, pakte deze in en nummerde ze. Nu heb ik geen 24 ongelezen boeken (die van mezelf zijn) in de kast staan, omdat ik bijna alles wel gelezen heb. Dus kwam ik op het idee om volgend jaar 24 tweedehands boeken te kopen, elke maand ongeveer 2. Meteen na het kopen pak ik ze in kerstpapier en hang er een kaartje met een willekeurig getal aan. Hopelijk ben ik tegen de tijd dat het Advent 2023 is, vergeten welke boeken ik allemaal gekocht en ingepakt heb. Heel misschien dat ik ook één of twee nieuwe boeken toevoeg aan de adventskalender, want met tweedehands boeken moet je natuurlijk wel net geluk hebben. En stel dat ik in één maand meer dan twee leuke boeken tegenkom in de tweedehands boekwinkel, laat ik die natuurlijk niet liggen.

De eerste boeken heb ik trouwens al ingepakt, want in december 2023 begint de adventsperiode natuurlijk al en dan moet ik wel 24 boeken hebben. Mij lijkt het een heel tof idee en ik heb nu al zin in de verdere voorbereidingen!

Lijkt jou een adventskalender van boeken ook een leuk idee?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. Leuk idee, maar hoe zat dat nou met jouw idee minder of geen boeken te kopen? Overigens heeft mijn lievelingsboekwinkel hier een adventskalender in de etalage en op internet. Elke dag wordt een ander boek uitgepakt. Theoretisch zou je het ook nog met voorleessessies kunnen completeren. Misschien iets voor “jouw” boekenwinkel…

    1. Minder nieuwe boeken was dat, tweedehands telde in dat aantal niet mee 😉 Bedankt voor de tip, wellicht kunnen we daar volgend jaar iets mee!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.