Ik lees #61 Mijn favoriete auteurs

Regelmatig krijg ik berichtjes op Instagram of in mijn inbox, waarin meiden mij vertellen dat ik hun favoriete auteur ben. Dat vind ik uiteraard superleuk om te horen en het inspireerde mij om een lijstje te delen met mijn favoriete auteurs. Dat was behoorlijk lastig kiezen, maar uiteindelijk heb ik per genre een mooi lijstje opgesteld. Het zijn de auteurs wiens boeken automatisch op mijn verlanglijstje terechtkomen.

Jeugdboeken
Van deze auteurs zet ik geen boeken meer op mijn verlanglijstje, maar dit waren vroeger écht mijn favoriete auteurs!

 • Enid Blyton // Mijn favoriete serie vroeger was altijd De vijf. Ik heb hem ook zelf (compleet) in de kast staan en denk erover om elke maand een boek ervan te herlezen.
 • Tonke Dragt // Mijn allerliefste lievelingsboek is nog altijd De brief voor de koning, maar ik heb ook genoten van de andere boeken van Tonke Dragt. Ze zijn mysterieus, spannend en ontroerend en ik kan erin blijven lezen.
 • Hans Mijnders // Vroeger las ik echt alle boeken van Hans Mijnders, iedere keer als ik in de bibliotheek kwam, keek ik of er een van zijn boeken op voorraad was. Het leuke is dat hij nu nog steeds schrijft.

Feelgood

 • Susan May Warren // Ik twijfelde heel erg tussen Irene Hannon en Susan May Warren, maar ik vind de boeken van Susan May Warren net iets origineler. De Hope Harbor serie is leuk, maar inmiddels behoorlijk uitgemolken. Helaas zijn de feelgoods van Susan May Warren niet of slechts beperkt verschenen in Nederland.
 • Leanne Pots // Een christelijke auteur van Nederlandse bodem van wie ik ook nog eens naar de boekpresentatie van haar tweede boek ben geweest (en daarvoor kende ik haar ook al). Leanne schrijft met de heerlijke, Hollandse nuchterheid en ik hoop dat er nog veel boeken van haar komen.
 • Melissa Tagg // Vooral de serie over de familie Walker vind ik geweldig en ik vind ze ook origineel. Daarnaast geniet ik intens van de schrijfstijl van Melissa Tagg.

Historisch

 • Melanie Dobson // Als je nog nooit een boek van haar hebt gelezen, doe je jezelf ernstig tekort. Haar dual timeline romans zijn ontroerend, zitten heel goed in elkaar en lezen ook nog eens heerlijk weg. Ik heb 10x liever een boek van Melanie Dobson dan van bijvoorbeeld Lynn Austin.
 • Tessa Afshar // Als er een nieuw boek van Tessa verschijnt, koop ik die altijd direct. Of… zoals tegenwoordig, ik zet ze meteen op mijn verlanglijstje. Vaak komt haar nieuwe boek uit in februari, vlak voor mijn verjaardag 🙂
 • Connilyn Cossette // Deze auteur schrijft over verrassende tijdsperioden uit de tijd van de Bijbel, zoals bijvoorbeeld de woestijnreis. En nu is er ook een serie van haar verschenen over de Levitische vrijsteden (deel 3 is in maart uitgekomen). Het leuke is dat ik deze auteur ontdekte door mijn blog. Ik had een recensie geschreven over het boek Tikva, van Nine de Vries, waarop een toenmalige collega van mij reageerde (via Instagram), maar als je dit thema interessant vond, dan vind je de reeks Uit Egypte van Connilyn Cossette ook interessant. En dat bleek zo te zijn!

Eervolle vermelding: Mijn allerfavorietste auteur in het historische genre is natuurlijk Jaap de Graaf 😉

Fantasy

 • Stephanie Garber // Ik heb alleen de Caraval-trilogie van haar nog maar gelezen, maar de nieuwere trilogie staat ook op de lijst. Ik weet toevallig dat een van de boeken eindigt met een cliffhanger, dus ik lees de serie liever als deze compleet is. Verrassend leuk boek, een soort combinatie van Wie is de mol? en Een circus (in ieder geval het eerste boek van Caraval).
 • C.S. Lewis // Uiteraard kan de auteur van Narnia niet ontbreken. C.S. Lewis is gewoon een van mijn allerfavorietste auteurs allertijden.
 • John Flanagan // De grijze jager is low fantasy, maar het is nog steeds fantasy. Ik kan erg genieten van deze boeken, hoewel De grijze jager als serie nu wel erg lang wordt en er weinig origineels meer te beleven valt.

Geloofsopbouw

 • John Mark Comer // Deze auteur in dit lijstje zal geen verrassing zijn. Al moet ik zeggen dat ik zijn nieuwste boek nog niet aangeschaft heb, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik probeer te sparen en niet zomaar elk boek mag kopen dat uitkomt.
 • C.S. Lewis // Ook op geloofsopbouw gebied is C.S. Lewis een van mijn favoriete auteurs.
 • Tim Keller // Ik heb nog lang niet elk boek van Tim Keller gelezen, maar ook zijn manier van schrijven spreekt mij ontzettend aan.

Eindeloos
Als ik door zou gaan, zou ik vast nog een heleboel andere favoriete auteurs kunnen noemen, maar voor nu houd ik het bij deze lijst. Het leuke vind ik ook wel dat je smaak door de tijd heen kan veranderen. Tien jaar geleden zouden er waarschijnlijk heel andere auteurs op deze lijst hebben gestaan. Karen Kingsbury bijvoorbeeld en misschien ook wel Lynn Austin. Ik vind het ook altijd leuk om nieuwe auteurs te ontdekken, maar dat doe ik meestal niet door hun boeken te kopen, maar te lezen via Kobo Plus, een leesexemplaar via De Wedloop of te lenen van de bibliotheek. Boeken zijn prijzig en als je niet zeker weet of een boek je wel aanspreekt, is dat heel lastig. Daarom zijn favoriete auteurs zo makkelijk, je weet met grote zekerheid dat je hun boeken leuk vindt en zelfs als het tegenvalt, heb je in ieder geval je favoriete auteur gesponsord 😉

Wie is of wie zijn jouw favoriete auteur(s)?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

9 Comments

  1. Haha, geeft helemaal niks, ik vind het leuk om te horen. En misschien lok ik het ook wel een beetje uit met zo’n blogbericht 😉

 1. Connilyn Cossette haar boeken klinken wel leuk, zal er eens een lenen van de bieb. Ik vind zelf Karen Witemeyer en Deeanne Gist heerlijke verstand op nul boeken schrijven met interessante invalshoeken. Veel geschiedenis die er door heen verweven zit. Van Lynn Austin vind ik vooral Wonderland zo goed bedacht. Leest makkelijk weg en heeft een aan het begin wat irritant hoofdpersoon maar ze word steeds boeiender en minder op zichzelf gericht. 0h en er is een prachtige trilogie over de tijd van de zondvloed maar kan even niet op de schrijver en titel komen.
  Niet van een christelijke schrijver maar wel heel boeiend is de duivenhoudsters van Alice Hoffman

  1. Ik heb dus nog nooit iets van Karen Witemeyer gelezen, maar ik heb inmiddels wel een boek (novelle) van haar in de kast liggen, dus dat zal ik eens doen. Wie weet, vind ik het ook superleuk 😉 Wonderland van Lynn Austin heb ik volgens mij ook gelezen, is dat met die wereldtentoonstelling? Zo ja, dat vond ik inderdaad een goed boek!

   1. Nee die is het niet het gaat over een vrouw die vooral aan het lezen is en niet zo bezig is met de wereld om haar heen. En dan komt ze in het echte leven in allemaal situaties terecht die ze voornamelijk kent uit boeken omdat ze nooit echt het leven leefde.

    Ik heb de boeken over uit Egypte gelezen en die zijn idd leuk! Bedankt voor de tip.

    1. Ik weet trouwens ook wie die serie heeft geschreven over de zondvloed. Dat is Kacy Barnett-Gramckow. Het eerste deel heet het hemelteken.

    2. O, dan ken ik die niet. Klinkt wel als een leuke verhaallijn, die ga ik opzoeken! Jij ook bedankt en graag gedaan 😉 En ik ben benieuwd naar die boeken over de zondvloed, ze stonden helaas niet op kobo plus (zijn ze denk ik te oud voor), maar wie weet … heeft de bibliotheek ze 😀

   2. ik heb best veel favo auteurs! karen kingsbury, karen witemeyer, regina jennings, rachel hauck, mirjam schippers 🙂 en lynn austin hun boeken vind ik erg leuk!

    die over die wereldtentoonstelling van lynn austin heb ik pas gelezen, die heet ware liefde

    1. Wat leuk om te horen dat ik ook tot je favo auteurs behoor 😀 Een eervol rijtje om in te staan! Ik ben nu net begonnen aan ‘In wonderland’ en nu je het zegt over de wereldtentoonstelling, wist ik de titel ook weer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.