Ik lees #6 Nieuwe boeken 2018

December staat op mijn blog in het teken van terugblikken. Waar hield ik mij het afgelopen jaar mee bezig? Welke doelen heb ik allemaal behaald? Vandaag kijken we naar het antwoord op de volgende vraag: Hoeveel nieuwe boeken kwamen er in 2018 in mijn boekenkast?

Ik hoef natuurlijk maar 1 getalletje te noemen en dan heb je het antwoord. Maar naast dat ik antwoord geef op de bovenstaande vraag, licht ik ook het aantal toe.

Allereerst het antwoord op de vraag. Ik heb dit jaar een lijstje bijgehouden van nieuw ingekomen boeken en toen ik deze ging tellen schrok ik wel. In totaal staan er 91 boeken meer in mijn boekenkast dan dat er op 1 januari 2018 instonden. Dat is best wel veel (en het jaar is nog niet eens helemaal voorbij), maar ik heb er ook een goede verklaring voor.

Eind vorig jaar kreeg ik een hele stapel VVV-bonnen en boekenbonnen in verband met mijn afstuderen, daar heb ik begin januari een scheepslading aan boeken van gekocht. Vervolgens vierde ik in februari mijn verjaardag en rondde ik nog een cursus af op de school waar ik toen voor werkte. Beide gelegenheden leverden mij weer VVV-bonnen op. Deze gingen ook regelrecht naar het boekenfonds 😉

Vervolgens ging ik naar Engeland, waar de boeken toch een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. Ik bracht een stuk of 20 exemplaren mee naar huis. Daarnaast won ik het afgelopen jaar ook twee boeken: Elke dag dichter bij de sterren en Aan alle jongens waar ik van hield (dank hiervoor aan www.eenlettermeergraag.nl en www.adorablebooks.nl).

Ook heb ik tot twee keer toe een kringloopwinkel bezocht, waar ik een aantal toffe, tweedehands boeken kocht. Ten slotte ben ik gisteren nog naar de bibliotheek geweest voor de jaarlijkse boekverkoop. Daar kocht ik een doos vol boeken voor maar €5,- Dat laat je toch niet liggen?!

En nu, is mijn boekenkast vol? Gelukkig nog lang niet, dus ook in 2019 hoop ik weer boeken te gaan verzamelen, al verwacht ik niet dat ik er weer zoveel zal kopen. Mochten mijn boekenkasten afgeladen vol zitten dan koop ik toch gewoon een nieuwe kast?

Hoeveel boeken zijn er het afgelopen jaar bij jou in je boekenkast bijgekomen? Laat het me weten in een reactie (als je durft)!

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

  1. Wauw wat een aantal! Bij mij is er ook een mooie stapel binnengekomen maar een exact aantal weet ik eigenlijk niet. En tellen ebooks ook? Want daar zijn er ook wel heel veel van gekomen dit jaar :).

    1. Ja, ik schaam me ook maar een klein beetje :P. Mijn broer zei, toen hij het aantal hoorde: ‘Dan moet je eigenlijk voor de leuk nog 9 boeken erbij kopen.’ Ebooks heb ik niet meegeteld, omdat die niet letterlijk in de kast staan 😉

  2. Zoveel! Geweldig! Ik koop haast geen boeken, maar leen ze in de bieb. Ik koop alleen boeken die ik echt zelf in de kast wil hebben staan voor mijn verzameling.

    1. Lenen van de bieb is ook tof! Mijn beleid was officieel ook alleen de boeken die ik echt wilde hebben kopen, maar kennelijk zijn er gewoon heel veel boeken die ik echt zelf in de kast wil hebben 😉 Ik ben een echte hoarder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: