Writing prompt #8 Kerstmuzieklijst

Over 10 dagen, dan is het alweer Kerst. Hoog tijd voor een kerstige writing prompt. Een aantal maanden geleden had ik een aantal redenen om muziek te luisteren (lees hier het blogbericht) en twee weken later volgde een lijstje met muzikale writingprompts. Vandaag deel ik weer een muzieklijst, geheel in het teken van Kerst. 

Net als de vorige keer noem ik de naam van het liedje en de artiest. Omdat sommige kerstliederen gewoon al heel oud zijn heb ik de artiest erbij gezet waarvan ik het lied (veel) luister. En nee hoor, ik ben helemaal geen fan van Casting Crowns, hoe kom je daar nu bij? ?

  1. Als alles duister is – Sela
  2. Is there room in your heart? – Casting Crowns ft. Matt Maher
  3. It’s finally Christmas – Casting Crowns
  4. Joy to the world – Casting Crowns
  5. Little drummer boy – For King & Country
  6. Oh holy night – Casting Crowns
  7. While you were sleeping – Casting Crowns

Nu zijn er verschillende manieren hoe je hier een verhaal door kunt schrijven. Je kunt een titel kiezen die je aanspreekt en aan de hand daarvan gaan schrijven. Je kunt de liedjes luisteren en ‘luisteren naar het verhaal’ en dan gaan schrijven. Wat je ook zou kunnen doen is een random nummer genereren tussen 1 en 7 en aan de hand van dat bewuste liedje gaan schrijven. Opties genoeg. Veel schrijfplezier!

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: