Ik lees #9 Verlanglijstje boeken

Over een paar dagen hoop ik jarig te zijn. Reden tot een feestje, zou je denken. Nou … de tijd gaat veel te hard, vind ik. Toch ben ik blij dat ik bijna jarig ben, want het betekent natuurlijk ook cadeautjes. Ik heb mijn verlanglijstje er eens bij gepakt en eigenlijk staan er alleen maar boeken en bordspelletjes op. Het leek mij wel leuk om de boeken die op het lijstje staan met jullie te delen.

Het is al een tijdje geleden dat ik een boekwinkel heb bezocht, een bewuste keuze. Want zodra ik binnen ben, wil ik per se alle boeken kopen die beschikbaar zijn. Ik ga eigenlijk nooit zonder boek de winkel uit. Daarom hoop ik dat ik met mijn verjaardag veel boekenbonnen/VVV bonnen krijg, zodat ik deze boeken allemaal kan kopen.

 1. Achter de muren van Jericho – Tessa Afshar. Ik las het boek al eens van de bibliotheek, maar vind Tessa zo’n leuke schrijfster, dat ik al haar boeken wil hebben.
 2. Schrijfster aan het Perzische hof – Tessa Afshar.
 3. Schrijfster in Jeruzalem – Tessa Afshar
 4. I dared to call Him Father – Bilquish Sheiqh. Dit boek staat echt al jaren op het lijstje, maar tot nu toe heb ik hem niet gekocht/gekregen. Daar moet echt verandering in komen.
 5. Chickory Inn serie – Deborah Raney – Naast Tessa Afshar ben ik enorm fan van Deborah Raney. Deze serie las ik van de zomer in de bibliotheek app en besloot toen meteen dat ik deze boeken ook zelf wil hebben.
 6. Series over de Elfen – Bernard Hennen. Over het eerste boek in deze serie schreef ik een tijdje geleden een review. Ik heb nog twee andere boeken uit de serie, maar het liefst wil ik hem compleet hebben. Dat wordt nog even doorsparen dus.
 7. De grijze jager: de clan van de rode vos – John Flanagan. Omdat ik de volledige serie heb, mag het dertiende deel uit de Grijze jager serie natuurlijk niet ontbreken in mijn verzameling.
 8. Broederband: de Caldera – John Flanagaan. Ook voor dit boek geldt dat ik natuurlijk wel de serie compleet moet hebben.
 9. Soeverein – Ted Dekker & Tosca Lee. Ook dit boek staat al enkele jaren op mijn lijstje. De eerste twee delen uit de serie heb ik, maar om de een of andere reden heb ik nog nooit het laatste deel gelezen.
 10. De kromme en de rechte weg – C. S. Lewis. Ik ben fan van de theologische boeken van Lewis, omdat ze zo toegankelijk zijn. Een tijdje geleden zag ik deze bij de plaatselijke boekhandel en toen heb ik hem op mijn lijstje gezet.

Zo, al met al is het een behoorlijke lijst en ik denk ook niet dat ik al deze boeken dit jaar zal krijgen. Vaak zijn er toch nog weer andere boeken die ik ook wil hebben en dan koop ik die eerst, omdat ze bijvoorbeeld bij een tweedehands boekwinkel liggen. Toch zou ik het leuk vinden om dit jaar een aantal van deze boeken van de lijst te kunnen strepen.

Welk boek van jouw verlanglijstje wil je echt heel graag hebben?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Wat een mooi verlanglijstje. Schrijfster in Jeruzalem lijkt mij een heel mooi boek, ook omdat ik heel lang geleden in Israël ben geweest. Mooi om erover te lezen en wellicht dingen te herkennen.

  1. Oh! Wat gaaf dat je in Israël bent geweest. Het lijkt me echt mooi om dat een keer te bezoeken, maar ja, ook voor reizen geldt dat ik een verlanglijst van hier tot Tokyo heb (letterlijk en figuurlijk).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: