Leeslogboek #13 Deze 10 boeken las ik in Januari 2024

Heel, heel erg officieel is de titel een leugen. Op moment van schrijven is het 30 januari en heb ik nog maar 8 boeken gelezen en geen 10. Maar ik ga alles op alles zetten om die laatste twee boeken ook nog uit te lezen, voordat de nieuwe maand begint. En anders heb ik het grootste gedeelte van die boeken in januari gelezen, dus vind ik dat ze gewoon voor januari tellen.

Gelezen boeken
Onderstaande boeken las ik in de afgelopen maand:

 1. I’m glad my mom died // Jennette McCurdy (audioboek)
 2. Het vergeten lied // Amanda Wen (fysiek boek)
 3. The one for me // Rachel Hanna (e-book)
 4. Teken van trouw // Marianne Grandia (fysiek boek)
 5. Een mooie toekomst // Ellie Dean (audioboek)
 6. Boven de robijnen // Marianne Witvliet (fysiek boek)
 7. Een contract vol liefde // Lindi Melse (e-book)
 8. 10,000 words per day // Mason Sabre (e-book)
 9. De duisternis aanwezig // Frank Peretti (fysiek boek)
 10. Prayer in the night // Tish Warren (fysiek boek)

Algemene terugblik
Het lezen ging wel wat beter afgelopen maand en ik merk zeker de laatste dagen dat ik sneller een boek erbij pak. Afgelopen zondagmiddag heb ik bijvoorbeeld bijna een uur achter elkaar gelezen. Vroeger was dat kinderspel, maar nu is dat echt weer bijzonder. Waar ik nog wel aan wil werken is dat ik niet te veel boeken tegelijk lees. Op Goodreads staat dat ik inmiddels in zeven boeken tegelijk lees en dat wil ik toch minstens halveren, maar daar deel ik volgende week nog wat meer over. Aan het begin van de maand luisterde ik nog wat audioboeken, maar omdat ik de Novel Marketing Podcast (her)ontdekte, heb ik toch mijn luisterabonnement weer opgezegd, in ieder geval voor de komende tijd. Voorlopig zijn er genoeg podcastafleveringen om te luisteren en ik merk dat het ook geen kwaad kan om af en toe in stilte te wandelen of het huishouden te doen.

Favorieten
Ik heb voor de verandering mijn favorieten hierboven al gezet, maar ik zal over elk boek afzonderlijk nog iets zeggen.

 1. Het vergeten lied // De boodschap van vergeving en verzoening in dit boek vond ik echt heel erg mooi. Een waardig opvolger van Een schitterend plan, ik denk dat ik deze zelfs nog mooier vond, omdat het liet zien dat niet elk verhaal een happy end heeft. Klein puntje van ergernis: er werd gedaan alsof glutenvrij eten per definitie gezond is, maar dat is het niet 😉
 2. Boven de robijnen // Misschien dat dit verhaal meer binnenkwam omdat ik op de Leeslievelingsbijeenkomst ben geweest waar Marianne Witvliet sprak over haar boek, dat zou kunnen. Maar ik vond het een prachtig verhaal met mooie zinnen en een fijne afloop.
 3. De duisternis aanwezig // Al jaren stond dit boek op mijn leeslijst en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ‘m ook nog niet uit heb nu ik dit schrijf, maar ik vind het concept heel erg tof. En ja, het boek is verouderd en er zijn redactioneel gezien ook wat dingen op aan te merken, maar het zette me aan het denken en ik vond het verhaal goed. Het was een verademing om na alle feelgood en geromantiseerde oorlogsverhalen weer eens iets totaal anders te lezen 😉

Non-fictie
Ik las weer drie non-fictie boeken, wat helemaal niet de bedoeling was. Maar I’m glad my mom died, voelde niet als een non-fictieboek. Het was een heftig, aangrijpend verhaal en het raakte me nog meer toen ik ontdekte dat Jennette maar een jaar of wat ouder is dan ik. Verder herlas ik Prayer in the night (hier was ik in november al aan begonnen) en ik las 10,000 words per day. Veel nieuws heb ik van die laatste niet geleerd, maar het geeft m’n schrijfwerk wel altijd een boost als ik dit soort boeken lees. Binnenkort deel ik ook een blogbericht hierover.

Book haul
Ik kocht geen fysiek nieuw boek, maar ik schafte wel een e-book aan: the to-do list van Mike Gayle. Anna Laura was hier enthousiast over en ik vond het zelf ook erg leuk klinken, want ik houd enorm van to-do lijstjes. Nu moet ik wel op mijn to-do lijstje schrijven dat ik dit boek ook ga lezen, anders is het een beetje zonde van het geld natuurlijk 😉

Vooruitblik februari
Zoals het nu gaat, loop ik perfect op schema voor het jaar, maar ik hoop stiekem dat ik in februari wat meer lees. Nu ik vaker een boek erbij pak, denk ik ook wel dat het me gaat lukken om minstens tien fysieke boeken te lezen (liever nog twaalf of zelfs vijftien), februari heeft dit jaar een dag extra, dus moet goedkomen 😉 Een van mijn voornemens is om (bijna) alle boeken waar ik in ben begonnen, uit te lezen deze maand en uiteraard ook weer een paar boeken van mijn TBR bingo te lezen. En eind deze maand ben ik ook jarig, dus ik verwacht wel iets te kunnen delen bij de book haul van februari.

Heb jij veel kunnen lezen in januari?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

5 Comments

 1. Ik doe daar altijd wel m’n best voor, het is nu ook wel gelukt vind ik! Ik heb helaas niet bijgehouden hoeveel ik heb gelezen, dat hoop ik deze maand wel te doen. 🙂

 2. Ik lees altijd veel te veel, zodat ik te weinig boeken heb en heel veel al voor 3e of 4e keer herlees maar dat is eigenlijk helemaal niet leuk. Ik zit te twijfelen over de aanschaf van een e reader, maar ik weet niet of je het geld eruit haalt. Ik kan fysieke boeken nergens meer kwijt… maar zou een ereader een aanrader zijn en welke dan?

  1. Ikzelf heb het geld van mijn e-reader er al lang uitgehaald, maar ik heb ook een koboplus abonnement erbij. Om dat eruit te halen moet je ongeveer 2 e-books per maand lezen. Je kunt misschien ook op marktplaats kijken of mensen hun e-reader te koop aan bieden, of een niet al te dure aanschaffen. Als je ook het kobo plus abonnement wilt, zou ik een koboreader aanschaffen, die zijn niet zo heel erg duur. Ikzelf koop sinds ik een e-reader heb, alleen nog maar de boeken die ik écht wil (dus van auteurs die ik ken, series die ik spaar of als ik het e-book heb gelezen en weet dat het boek heel mooi is) en dat is ook fijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.