Leeslogboek #2 Februari 2023

Februari vliegt natuurlijk altijd wat sneller voorbij dan de andere maanden, omdat deze maand maar 28 dagen heeft. Ondanks de korte maand heb ik toch twaalf boeken gelezen, het minimum wat ik elke maand voor mezelf stel. Nieuwsgierig welke boeken ik las en wat ik ervan vond? Dat lees je allemaal in dit bericht!

Welke boeken las ik?
In februari ging het lezen wel iets minder snel dan in januari. Er was nog een boek dat ik moest uitlezen van januari en dat kostte meer tijd dan ik dacht, maar uiteindelijk had ik wel het grootste gedeelte in januari uitgelezen. De eerste twee weken van februari kwam ik nauwelijks aan lezen toe, tot ik op het idee kwam om iedere middag een halfuur te lezen, voor ik weer aan het werk zou gaan. Toen ging ik toch een stuk sneller door mijn boeken heen en las ik er dus uiteindelijk twaalf. Deze boeken waren het:

 1. Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? // Dr. Julie Smith (e-book)
 2. Cranberryzomer // Irene Hannon (hybride: fysiek en e-book // herlezen)
 3. Turning Thirty // Mike Gayle (fysiek boek)
 4. Sydney Chambers en de schaduw van de dood (e-book)
 5. Het toevluchtsoord voor gebroken harten // Susan Anne Mason (hybride: fysiek en e-book)
 6. Zachtmoedig en nederig van hart // Dane Ortlund (e-book)
 7. Hoop is een kleine vogel // Susie Finkbeiner (hybride: audio en e-book)
 8. Een tweede kans voor Missy // Beth Morrey (hybride: fysiek en e-book)
 9. Op golven van hoop // Amanda Dykes (hybride: fysiek en e-book)
 10. Eten met dolk en sabel // Gerdien Nijland (e-book)
 11. Schrijfster aan het Perzische hof // Tessa Afshar (hybride: fysiek en e-book // herlezen)
 12. De clan van de Rode Vos // John Flanagan (hybride: fysiek en e-book // herlezen)

Favorieten
Gelukkig las ik deze maand een boel leuke boeken, wat de keuze voor een favoriet best moeilijk maakt. Maar uiteindelijk is het gelukt. Hier komen ze, in willekeurige volgorde:

 1. Het toevluchtsoord voor gebroken harten // Ongeveer een jaar geleden raadde Anna Laura hem mij al aan in onze podcast en ik besloot mijn moeder te tippen, toen ze in De Wedloop haar boekenbon kwam verzilveren. Zij kocht hem, las hem en zei ook dat het een mooi boek was, maar ik kwam er pas nu aan toe hem te lezen. Aan een kant jammer en aan de andere kant wel tof, want deze maand komt er een tweede deel uit. Hopelijk gaat m’n moeder die ook aanschaffen 😉
 2. Op golven van hoop // In eerste instantie vond ik dit verhaal niet zo mooi als Zie de sterren die daar staan van dezelfde auteur, maar gaandeweg werd het intenser en werd ik meegesleept door de bijzondere vertelstijl van Amanda Dykes. Het bleek weer een prachtboek te zijn.
 3. Eten met dolk en sabel // Ik heb heel lang getwijfeld tussen deze en het boek van Sydney Chambers, dat vond ik namelijk ook een heerlijk boek (aanrader voor fans van cozy crime), maar Eten met dolk en sabel won het qua originaliteit. Het is een kinderboek, maar ook een aanrader voor volwassenen. Toevallig zag ik van de week voorbij komen dat Gerdien het tweede boek in deze reeks ging unboxen en ik dacht: ik check even of deel een op kobo staat en dat was het geval.

Teleurstelling van de maand
Helaas was er deze maand wel een teleurstelling te betreuren, haha. Al jaren verheugde ik me op het lezen van Turning thirty en aangezien ik afgelopen zondag 30 ben geworden vond ik februari wel een goede maand om ‘m te lezen. Het bleek een beetje een kabbelend boek te zijn, waarin niet echt iets gebeurde. Het was niet vreselijk, maar het haalde me wel uit m’n leesflow. En Hoop is een kleine vogel was precies zo’n boek. Ik herinner me dat de recensies razend enthousiast waren, maar ik vond het ontzettend tegenvallen. Het boek had niet echt een plot en kabbelde maar wat voort. De hele tijd wachtte ik op een plottwist die niet kwam.

Non-fictie
Deze maand las ik weer twee non-fictie boeken, waarvan Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? favoriet werd. Het andere boek was ook wel mooi hoor, maar eerstgenoemde leerde me het meest, hoewel ik op sommige momenten ook wel zoiets had van: ‘Ja duh!’ (bijvoorbeeld dat beweging goed is bij somberheid en depressie).

Book haul
Van de stapel boeken die je op deze foto ziet, heb ik er maar twee zelf betaald. De anderen kreeg ik cadeau, of kocht ik van boekenbonnen. Grace in the gray bestelde ik in september 2022 (pre-order) en kwam begin februari eindelijk binnen, het is het tweede boek van Mike Donehey, die eerder Finding God’s life for my will schreef. Op 10 februari kwam Eline Hoogenboom in De Wedloop en kocht ik Hartsrust bij haar en liet ‘m uiteraard ook signeren. En 26 februari was het mijn verjaardag en kreeg ik van mijn ouders De infographic Bijbel, echt ontzettend interessant en leerzaam. Van anderen kreeg ik Een gebroken halleluja, De jacht op de Wolfswind en Rozen in de nacht. De dag erna kocht ik in De Wedloop Prins van Perzië en Verdriet, dood en geloof, nog van de bon die in mijn kerstpakket zat. Ik heb niet al mijn boekenbonnen meteen besteed, want er zullen in maart en mei nog boeken verschijnen die ik ook wil hebben en aangezien ik van mezelf geen geld uit mag geven aan boeken voor ik mijn boekenstapel heb gelezen, zit er niets anders op dan de bonnen tot dan te bewaren.

Vooruitblik maart
Ik heb veel zin in deze maand, want er liggen weer leuke boeken op de stapel. Sowieso de drie fictieboeken die ik voor mijn verjaardag kreeg en ik mag weer een deel in de Hope Harbor serie herlezen. Ook hoop ik de boeken die vorige maand op mijn TBR stonden, maar waar ik niet aan toekwam, te lezen. Stiekem hoop ik natuurlijk dat ik in maart zelfs nog meer boeken kan lezen dan in januari, maar als het er net zoveel zijn ben ik ook heel tevreden.

Heb jij in februari een boek gekocht? Zo ja, welk boek was dat?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

4 Reacties

 1. Het is wel weer een heel genre, denk ik, maar ken je de boeken van Bonnie Leon?
  Bijvoorbeeld:
  Reis naar Queensland
  Liefde voor het land
  Thuis in de wildernis
  Ik vind ze echt supergaaf!!

  1. Ja, die heb ik een aantal jaar geleden gelezen, maar kan me er niet superveel meer van herinneren, alleen dat het zich in Australië afspeelde 😉

 2. Leuke leeslog! Ik kocht, als ik het me goed herinner, twee boeken in februari: How Not To Write a Novel, en How To Write a Children’s Picture Book. In beide moet ik nog beginnen met lezen overigens.

  1. Dank je wel voor je reactie! Wat een toffe boeken, ben benieuwd of het aanraders zijn, altijd op zoek naar boeken die me kunnen helpen bij het schrijven. Zeker die laatste klinkt goed omdat ik al een tijdje met het idee voor een prentenboek rondloop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: