Leeslogboek #3 Maart 2023

Naast dat ik het heel erg leuk vind om meer met jullie te delen over mijn schrijversbestaan, vind ik het ook leuk om regelmatig iets te delen over lezen. Er zijn namelijk maar twee regels om schrijven goed te leren: veel schrijven en veel lezen. Dus in het blogbericht van vandaag vertel ik je meer over de boeken die ik afgelopen maand las en ik blik ook kort vooruit naar de nieuwe maand.

Welke boeken las ik?
Het lezen ging wel weer lekker in maart, al ging het aan het einde van de maand iets minder snel. Daar was een reden voor en daar kom ik nog op terug in mijn terugblik voor april. Maar uiteindelijk las ik vijftien boeken in maart, wat absoluut geen slecht aantal is! Dat waren deze boeken:

 1. Een gebroken halleluja // Tomas Sjödin (fysiek boek)
 2. Prins van Perzië // Tessa Afshar (fysiek boek)
 3. Het duel bij Araluen // John Flanagan (hybride: fysiek boek & e-book // herlezen)
 4. De jacht op de Wolfswind // John Flanagan (hybride: fysiek boek & e-book)
 5. Dear Henry, love Edith // Becca Kinzer (e-book)
 6. Daniels belofte // Marijke Vos (e-book)
 7. Zeerozen // Irene Hannon (hybride: fysiek boek & e-book // herlezen)
 8. Essentialisme // Greg McKeown (audioboek)
 9. Het Bluebird geheim // Sharon Cameron (fysiek boek)
 10. Time-out // Mirjam Schippers 😉 (e-book // herlezen, i.v.m. inconsistenties opsporen met het verhaal van Rachel, geldt ook voor de andere twee boeken van mezelf)
 11. Lijmen // Mirjam Schippers 😉 (e-book // herlezen)
 12. Chaos // Mirjam Schippers 😉 (e-book // herlezen)
 13. Verdriet, dood en geloof // C.S. Lewis (fysiek boek)
 14. Voor altijd samen // Karen Kingsbury (e-book)
 15. Rozen in de nacht // Melanie Dobson (fysiek boek)

Favorieten
Ik las weer een heel aantal mooie boeken en ik vond het ook echt moeilijk om favorieten te kiezen. Gelukkig mag ik voor favoriete boeken niet uit herlezen boeken kiezen en ook niet uit non-fictie, dus toen werd het een stuk makkelijker. Hier mijn favorieten, in willekeurige volgorde.

 1. Het Bluebird geheim // Dit was denk ik het beste boek over de periode kort na de Tweede Wereldoorlog dat ik heb gelezen. Binnenkort deel ik hier ook een recensie over, maar ik vond het echt een aanrader.
 2. Prins van Perzië // Weer een prachtig verhaal van Tessa Afshar over een sterke vrouw. Echt een supermooi boek over de begintijd van het Perzische rijk, gebaseerd op een legende (vertel ik binnenkort ook meer over).
 3. Rozen in de nacht // Eerlijk is eerlijk, van alle boeken van Melanie Dobson die ik tot nu toe heb gelezen vond ik deze de minst sterke, maar het verhaal was nog steeds prachtig en ik zou ‘m zeker aanraden.

Non-fictie
Ik las maar liefst drie non-fictie boeken afgelopen maand en ze waren alle drie erg mooi. De boeken van Lewis en Sjödin gingen voornamelijk over rouw en verdriet, allebei ontzettend mooi geschreven. Het boek Essentialisme was van een totaal andere orde, maar vond ik ook erg waardevol. Ik houd niet van minimalisme om het minimalisme, maar achter essentialisme kan ik wel staan. Afgelopen maand heb ik geprobeerd op te ruimen volgens dit principe en dat werkte fantastisch!

Book haul
Deze maand kwamen er weer drie boeken bij in mijn kast, maar slechts voor één heb ik betaald. Van mijn verjaardagsboekenbonnen (ze zijn nog niet op!) kocht ik Een licht op de berg van Connilyn Cossette. Een paar jaar terug las ik een trilogie van haar hand over de woestijnreis en die boeken vond ik prachtig, dus ik ben heel benieuwd naar dit boek, een nieuwe in een serie. Het was ook nog De week van het christelijke boek en daarom kreeg ik Volgende week, zelfde tijd van Gabi de Ridder. En er kwam een boek binnen wat ik anderhalf jaar geleden (ja, echt waar!) bestelde bij Waterstones: The museum of ordinary people. Hier moest ik wel voor betalen, want dat brachten ze nu pas in rekening. Ik heb nog steeds boekenbonnen over van mijn verjaardag, maar aangezien er nog een heleboel toffe boeken uit gaan komen de komende maanden, wacht ik nog even af met besteden.

Vooruitblik april
In april heb ik weer 12 boeken op de planning gezet om te lezen. Nu heb ik de afgelopen maanden structureel meer gelezen, maar ik ga het aantal toch niet opschroeven. In de laatste week van maart heb ik namelijk een ‘nieuwe’ hobby gevonden. Echt nieuw is het niet, ik wilde al veel langer hier meer mee doen, maar nu lijkt het er eindelijk van te komen. Ik ben weer begonnen met (kleding) naaien. In december heb ik al een rokje voor mezelf in elkaar gezet en dat smaakte zeker naar meer. Ook heb ik een jaar of tien geleden naailes gehad, maar had ik er op een gegeven moment geen tijd meer voor. Nu wil ik minstens één avond per week besteden aan het naaien, maar afgelopen week zijn het al vier avonden geworden. Ik weet niet zeker of ik écht minder las, want de keren dat ik er ’s avonds een boek bij pakte was sowieso niet vaak, maar dat zit er wel achter. Ik kan het uiteraard wel combineren: audioboeken luisteren tijdens het naaien. Misschien dat ik dat op termijn wel doe, maar ik vond nu nog te veel leuke podcasts om naar te luisteren, haha. Er liggen gelukkig wel een hoop leuke boeken op de stapel voor april, dus daar zal het niet aan liggen, we zullen wel zien hoe het gaat!

Wat is, naast lezen, jouw favoriete hobby?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s) naar de webshop van een lokale ondernemer. Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 😉

Kom me volgen op social media

2 Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.