Lezen met Mirjam #6 Juni 2020

En we zijn op de helft van 2020. Aan één kant is het supersnel gegaan allemaal, maar aan de andere kant zit er ook een soort vertraging in dit jaar. In juni heb ik veel gelezen, maar het was voor kwantitatief, want ik had heel veel moeite om een top 3 samen te stellen en dat was niet omdat er zoveel goede boeken tussen zaten. Lees je mee?

Welke boeken las ik?
Deze maand las ik in totaal 20 boeken (I know, hoe dan?) en heb ik 6 boeken herlezen (waaronder 4 van mezelf). Zoals je in mijn nieuwste brief aan Anna Laura hebt kunnen lezen, probeer ik vanaf nu tot in ieder geval december elke maand maar één boek of serie te herlezen. Ik heb ook besloten dat ik deze herlezen boeken niet meer ga noemen in m’n posts, alleen het aantal. Ze staan ook niet op de foto 😉 En ja, je ziet het goed: Time-out ligt er wél bij, het was voor het eerst sinds het verschijnen van dit boek dat ik ‘m helemaal heb gelezen. Voor een blogbericht dat deze maand online komt heb ik al m’n eigen boeken gelezen, Time-out voor het eerst, samen met deze andere boeken:

 • Eat that frog // Brian Tracy (e-book)
 • Zwart water // Dee Henderson (e-book)
 • Koud spoor // Dee Henderson (e-book)
 • The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society // Mary Ann Shaeffer & Annie Barrows (e-book)
 • Het meisje op de rots // Lucinda Riley (fysiek boek)
 • Met reden geloven // ‘C.S. Lewis’, het was een verzameling van teksten van hem (fysiek boek)
 • Time-out // Mirjam Schippers 😀 (fysiek boek & e-book)
 • De stenen getuigen // Tjarko Evenboer (fysiek boek)
 • Broederband: De terugkeer van de Temuja (fysiek boek)
 • I’ve got your number // Sophie Kinsella (fysiek boek)
 • De dans // Dan Walsh & Gary Smally (e-book)
 • De belofte // Dan Walsh & Gary Smally (e-book)
 • De wens // Dan Walsh & Gary Smally (e-book)
 • De sleutel // Dan Walsh & Gary Smally (e-book)

Ik las iets minder gevarieerd dan in mei, ik las vooral romans en thrillers (die allemaal niet erg spannend waren), maar het was wel weer goed om te lezen. Door de warme zomeravonden richting het einde van juni heb ik veel gelezen. Ik merk dat ik langer opblijf en dus ook langer doorlees. Erg handig is het niet, want ik word ’s morgens nog steeds vroeg wakker (bijna altijd om 6.15, wat wel weer handig is omdat ik dus geen wekker hoef te zetten).

Non-fictie
Deze maand las ik 2 non-fictie boeken en ik heb het meest gehad aan Eat that frog, van Brian Tracy. M’n blik op plannen is weer een beetje veranderd en veel inzichten heb ik, met name voor mijn werk bij het LCJ, kunnen toepassen. Het boek met teksten van C.S. Lewis was ook wel tof, maar de meeste teksten die genoemd werden kende ik al en de stukjes ertussen, die de boel aan elkaar moesten praten, waren niet heel spannend.

Top 3
1. The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society // Mary Ann Shaeffer & Annie Barrows
Need I say more? Dit boek wil ik echt ook als fysiek exemplaar in mijn kast hebben staan, het is zó mooi! Over twee weken deel ik een review!
2. De sleutel // Dan Walsh & Gary Smalley
Dit boek was sowieso de mooiste van de serie, met allerlei nerdy verwijzingen en een afloop die zich niet helemaal liet raden.
3. Sterfelijk // Ted Dekker & Tosca Lee
Yep, I know, ik had gezegd dat ik geen herlezen boeken meer in de top 3 wilde zetten, maar het was echt treurig gesteld de afgelopen maand met de boeken (of ik ben kritischer geworden). Dus dit boek komt alsnog in de top 3. Deze maand hoop ik het derde boek uit deze trilogie te lezen, die heb ik nog nooit gelezen en ik ben heel benieuwd hoe dit uiteindelijk afloopt.

Wel grappig trouwens, m’n top 3 bestaat uit boeken die elk door 2 auteurs zijn geschreven.

Book haul
Deze maand kwam er één boek bij in m’n boekenkast, die ik ook meteen las. Ik vond ‘m helaas niet zo goed als de andere boeken uit de reeks, maar ik vond het wel fantastisch om weer over die wereld te lezen (ik vond de oplossing / het einde iets te makkelijk, anders had het boek zeker in m’n top 3 gestaan). Ik heb het natuurlijk over Broederband: De terugkeer van de Temujai.

Merk jij dat je meer leest op warme zomeravonden? Of juist minder?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Nu eigenlijk lees ik minder. De warme zomeravonden zitten we buiten en genieren van een glas wijn. En het is dan te donker om te lezen. ’s Ochtends als het nog koel is, ja, met een kopje koffie erbij. Overigens is dat boek van Riley het lezen waard? Ik worstel me nu door de zussen heen.

  1. Ik vond ‘m niet zo heel tof, heb nu twee boeken van Riley gelezen (eerste deel van de zeven zussen en deze) en volgens mij gebruikt ze telkens hetzelfde idee. (Jonge) vrouw worstelt ergens mee, ontdekt iets uit het verleden en zo worden de twee verhaallijnen met elkaar verweven. Da’s een keer leuk, maar wordt al snel een trucje.

 2. Jaaaa snap dat die op nummer 1 staat! Leuk boek is het. Ik vind zelf mag ik je nummer even ook gigantische vermakelijk. Het is gewoon zo lekker absurd en over the top, dat het heerlijk is. Moet wel zeggen dat ik het boek mijn niet zo perfecte leven en huwelijksnacht ofzo? Niet zo geweldig vind. Misschien ben ik te oud geworden voor dit soort verhalen en is het meer nostalgie, haha.

  Ben trouwens begonnen met NaNoWiMo. Ik vind 10.000 een goed aantal wat je zei om te proberen te halen. En 25000 zou helemaal leuk zijn, maar we moeten maar zien hoe het gaat. Ik ben benieuwd hoe het bij jou verloopt. Oh en je vervolgverhaal, laat je die ook redigeren eigenlijk door je uitgever?

  1. Idd, mag ik je nummer even was wel vermakelijk, vond ‘m alleen niet goed genoeg voor m’n top 3, haha. Vond Wedding night (geen idee hoe die in het Nederlands heet) idd ook niet tof. Mijn niet zo perfecte leven vond ik wel oké, maar ook niet de leukste. Ik merk dat ik de boeken van Sophie Kinsella gewoon iets minder geloofwaardig begin te vinden, er is betere feelgood te krijgen, volgens mij.

   Yay! Supertof dat je meedoet met Camp NaNoWriMo, ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken! Ik ben ook wel benieuwd hoe het bij mij gaat, ik moet vandaag eerst m’n manuscript voor m’n nieuwe boek herschrijven, maar goed, juli duurt nog lang xD En m’n vervolgverhaal is gewoon een hobbyproject van mezelf en wordt zelfs helemaal niet geredigeerd. Toen ik begon dacht ik nog wel dat ik altijd, voordat ik de hoofdstukken in ging plannen, de boel nog eens door zou lezen en hier en daar wat te veranderen, maar dat is al heel lang niet meer gebeurd, haha. Misschien dat ik ‘m ooit wel ga herschrijven en als boek uitbreng, maar dat zien we dan nog wel 😀

 3. Wauw 20 boeken. En ja, liefde voor Guernsey *heart eyes*. Ik vond de boeken van Dan Walsh ook leuk, al is het al weer een hele tijd geleden dat ik ze heb gelezen.
  Als het lekker weer is dan blijf ik ook altijd wel lang buiten zitten, vooral ook omdat ik het veel te warm vind om boven te zijn. En dan ben ik meestal aan het lezen, tenzij ik gezelschap heb ;).

  1. Heel herkenbaar, dat het te warm is om boven te zijn, da’s bij mij ook het geval. Maar goed, nu is het al een paar dagen rotweer, dus van lezen komt ook weer minder, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.