Lezen met Mirjam #4 April 2020

Toen ik de boeken bij elkaar zocht om op de foto te zetten voor deze blog en ik erachter kwam dat ik aan het begin van deze maand de Narnia boeken had gelezen, was ik een beetje verbaasd. Ik had het gevoel dat het al veel langer geleden was. April was ook weer een gekke maand, maar gelukkig wel eentje met veel mooie zondagen, waarop ik lekker buiten heb kunnen lezen!

Welke boeken las ik?
In april las ik wederom 18 boeken, maar zoals je ziet zaten daar wel een boel dunnere boeken tussen. Net als in maart herlas ik weer aardig wat boeken, maar ik las ook een heel toffe trilogie voor het eerst! Hier is het lijstje … eh, de lijst:

 • Bacon sandwiches & salvation // Adrian Plass (nieuw // fysiek boek)
 • The seven sisters: Maia’s story // Lucinda Riley (nieuw // audioboek)
 • The horse and his boy // C.S. Lewis (herlezen // fysiek boek)
 • Prince Caspian // C.S. Lewis (herlezen // fysiek boek)
 • The voyage of the Dawn Treader // C. S. Lewis (herlezen // fysiek boek)
 • The silver chair // C.S. Lewis (herlezen // fysiek boek)
 • The last battle // C.S. Lewis (herlezen // fysiek boek)
 • Beroemd // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • Vergeven // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • Gevonden // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • Geliefd // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • Verbonden // Karen Kingsbury (herlezen // e-book)
 • Caraval // Stephanie Garber (nieuw // fysiek boek)
 • Legendary // Stephanie Garber (nieuw // fysiek boek)
 • Finale // Stephanie Garber (nieuw // fysiek boek)
 • Een portret van Emily Price (nieuw // e-book)
 • Het jaar na jou // Mike Gayle (nieuw // e-book)
 • Echt geluk // Andrew Gray (nieuw // fysiek boek)

Non-fictie
Deze maand las ik 2 non-fictie boeken, allebei met een theologisch tintje. Bacon sandwiches & salvation was wel echt hilarisch, maar legde vaak ook de vinger bij de zere plek. Echt geluk was een boek dat ik afgelopen Kerst van mijn uitgever kreeg en ik voelde me voor de verandering een keertje verplicht om ‘m te lezen.

Top 3 (in willekeurige voorkeur)
1. Het jaar na jou // Mike Gayle
Nadat Anna Laura haar recensie over dit boek deelde, wist ik dat ik ‘m moest lezen. Gelukkig stond-tie in Kobo Plus. Echt een aanrader! De Nederlandse titel vond ik alleen niet echt kloppen met de inhoud.
2. Caraval-trilogie // Stephanie Garber
O, wat een heerlijke, fantastische trilogie vond ik dit! Over het eerste deel hoop ik nog een review te schrijven. Het is een soort combinatie van fantasy en sprookjes.
3. Bacon sandwiches & salvation // Adrian Plass
Haha, ik weet niet goed wat ik hierover moet schrijven. Ik vond het een geweldig boek, maar kan me ook voorstellen dat er christenen zijn die de boeken van Adrian Plass iets minder graag lezen 😉

Favoriete herlezen boek
Haha, ik wilde ‘m eerst in de top 3 opnemen, maar dan moest ik een van de andere boeken eruit halen en dat wilde ik niet, dus heb ik maar weer een nieuw kopje gemaakt voor deze rubriek. Ik heb namelijk intens genoten van het lezen van The last battle van C.S. Lewis. Ik huil niet zo heel snel tijdens het lezen van boeken, maar bij dit boek deed ik het wel (en bij het jaar na jou trouwens ook).

Het kopje book haul kan wegblijven deze maand, want ik heb geen nieuwe boeken gekocht én ook geen nieuwe boeken gekregen. Inmiddels staan er weinig ongelezen boeken meer in mijn fysieke boekenkast, maar nog wel heel veel op de e-reader en ik heb ook nog weinig geld gespaard (ik heb een redelijk ingewikkeld spaarsysteem voor het kopen van boeken), dus ik hoop het geen boeken kopen nog wel eventjes vol te houden. Misschien dat ik eind mei mijn favoriete boekhandel met een bezoekje vereer!

Welk boek heeft jou in april het meest ontroerd?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Veel gelezen! En hergelezen! Iets dat ik nooit doe. Maar ik heb ook nog een oneindige tbr-lijst. In april heb ik een paar nieuwe boeken gelezen, die me erg goed bevallen zijn. O.a. “Alpsegen”, een detective met romantische inslag, die speelt op een alpenweide boven Gstaad en verder in de stad Basel. Heerlijk om een beetje “buiten te zijn” tijdens het verplichte thuiszitten. Verder heb ik deel 3 van de Zeven zusters gelezen. Vond ik wat minder, maar het blijft een fijne serie voor ’s avonds voor het slapen te lezen. Nu ben ik aan deel 4 begonnen. Veel leesplezier voor mei!

  1. Haha, ik heb ook een oneindige tbr-lijst, maar ik vind het gewoon heerlijk om af en toe (nu ja, afgelopen maand was het wel heel vaak) een boek te herlezen. Vaak ontdek ik dan weer nieuwe dingen!
   Heerlijk om inderdaad door middel van een boek even ‘ertussenuit’ te kunnen. Ik weet nog niet zo goed wat ik van De zeven zussen vind, ik vond het eerste deel een beetje tegenvallen, maar dat kan misschien ook omdat ik ‘m als luisterboek ‘las’. Ik wil deel 2 nog wel een kans geven 😉

 2. Flinke lijst boeken heb je weer gelezen! Super tof dat Het jaar na jou in je top 3 staat. Ben blij dat jij het zo’n tof boek als ik vond.
  Something to live for was denk ik voor mij het boek dat me het meest ontroerde in april!

  1. Dank je wel voor je reactie! Ik vind het zelf erg leuk om te merken dat we wel een beetje van dezelfde soort boeken houden 🙂 Maakt het makkelijker om boeken aan elkaar aan te raden!

 3. Je hebt heel wat boeken gelezen! Ik herlees soms ook boeken. In april las ik niet zoveel want ik was nog teveel bezig met klussen. Maar vorige week heb ik weer een boek uitgelezen: de lavendeltuin door Lucinda Riley.

  1. Ik kan me zeker voorstellen dat je wat minder leest als je ook druk bent met klussen! Maar de boeken van Lucinda Riley zijn flinke boeken, dus kan me ook indenken dat je daar lang(er) mee bezig bent dan met een dunne roman!

 4. Mooi lijstje! Veel herlezen ook! Soms herlees ik ook een boek. Soms al na een korte tijd, soms pas na veel jaren. Het boek dat mij het meest raakte in april was De Keukenmeidenroman. Mooi, ontroerend en hartverwarmend.

  1. Oh, daar heb ik volgens mij iets van voorbij zien komen, lijkt me een goed boek om ook op m’n TBR te zetten. Leuk om te horen dat je ook boeken herleest 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: