Lezen met Mirjam #8 Augustus 2020

Ik heb in augustus zo verschrikkelijk veel boeken gelezen dat ik deze blog bijna niet durf te schrijven. Maar aan de andere kant, jullie weten vast al wel dat ik een snelle veellezer ben, dus wat maakt het ook uit 😉 Een top 3 samenstellen is niet gelukt, maar ik heb een mooi alternatief bedacht! Ook lees je in deze blog meer over mijn leesplannen voor 2021, ik weet dat het nog even duurt, maar ik heb er ontzettend veel zin in! Lees je mee?

Welke boeken las ik?
Ik las in augustus bijna het dubbele aantal van de afgelopen maand. Ik las namelijk (houd je vast!) 31 boeken! Dat betekent dus dat ik elke dag één boek las, hoewel dat niet helemaal opgaat. Aan het begin van de maand schoot het namelijk niet echt op met lezen, maar zaterdag 8 augustus besloot ik opeens een leesmarathon te houden en toen ging het hard! Ik herlas een serie van 5 boeken en er was ook een luisterboek die ik (achteraf bekeken) al eens gelezen had in een bundel. Verder las ik dus allemaal nieuwe boeken. Nieuwsgierig welke? Hier komt de lijst:

 • Miracle Morning // Hal Elrod (e-book)
 • De nachtegaal // Kristin Hannah (fysiek & e-book)
 • De jongen in de gestreepte pyjama // John Boyne (fysiek boek)
 • Dansen in de regen // Marianne Grandia (e-book)
 • A boy made of blocks // Keith Stuart (fysiek boek)
 • Op de vlucht // Terri Blackstock (e-book)
 • Onvindbaar // Terri Blackstock (e-book)
 • Ontsnapt // Terri Blackstock (e-book)
 • The paper & hearts society // Lucy Powre (fysiek boek, ik mocht het exemplaar van Anna Laura lenen)
 • Onder de sterren van Montpellier // Marina Folkers (e-book)
 • Faye en Sean // Marina Folkers (e-book)
 • De kleine bakkerij aan het strand // Jenny Colgan (audioboek)
 • Waar de wereld in de oceaan valt // Charles Martin (fysiek boek)
 • De vierurige werkweek // Timothy Ferris (e-book)
 • Zomer in de kleine bakkerij // Jenny Colgan (audioboek)
 • Meer dan ooit // Marina Folkers (e-book)
 • Zoektocht terug // Marina Folkers (e-book)
 • Verbonden met de sterren // Connilynn Cosette (e-book)
 • In de schaduw van de storm // Connilynn Cosette (e-book)
 • Op de vleugels van de wind // Connilynn Cosette (e-book)
 • Martelaarslied // Ted Dekker (fysiek boek)
 • Rosalie // Thea Zoeteman-Meulstee (e-book)
 • Asaja // Maarten Hertoghs (e-book)
 • The hate U give // Angie Thomas (e-book)
 • Onrustig hart // Beverly Lewis (e-book)
 • Toen niemand iets te doen had // Toon Tellegen (audioboek – deels herlezen)

Man man, wat een lijst. Ik kan het zelf nog maar nauwelijks geloven. Er zat weer lekker veel variatie in, al komt het genre feelgood veel voor. Tijdens de vakantieweek in Limburg heb ik maar liefst 9 boeken in één week gelezen. Toen besloot ik dan ook om het idee waar ik al een tijdje mee rond liep, daadwerkelijk uit te gaan voeren in 2021. Namelijk 365 boeken in één jaar proberen te lezen. Ik maakte meteen een Instagramaccount aan en heb me ook voornemen om over deze reis te gaan vloggen (in het Engels, op een apart kanaal). In theorie moet het lukken (kijk maar naar deze maand), maar de praktijk is natuurlijk een ander verhaal, want ik wil niet dat het en koste van m’n (schrijf)werk of m’n leesplezier gaat. Maar verder heb ik goede hoop dat het me wel gaat lukken! We gaan het zien…

Favorieten
Om uit deze 31 boeken drie favorieten te kiezen vond ik best lastig, dus heb ik besloten om kort aan te geven welke boeken favoriet waren. Allereerst Miracle Morning, maar hier heb ik al zo vaak enthousiast over geschreven dat dat geen verrassing is. Ook De nachtegaal was werkelijk waar prachtig, wij hadden ‘m al een paar jaar in de kast staan, maar ik vond het best lastig lezen om dat hij zo dik is. Dus toen ik erachter kwam dat hij ook in Koboplus stond ben ik ‘m als e-book gaan lezen. Hier komt nog een review over! Ook A boy made of blocks vond ik hartverwarmend om te lezen, ik kocht hem vorig jaar in een charity shop in Woking, volgens mij voor 1 pond, nou dat was-tie zeker waard! De twee trilogieën die ik de afgelopen maand las, waren ook supermooi. Van die van Terri Blackstock was Onvindbaar m’n favoriet en van de boeken van Connilynn Cosette In de schaduw van de storm. Ook Waar de wereld in de oceaan valt was geweldig, zoals elk boek van Charles Martin. Een uitgebreide review volgt nog! En tot slot het meest leerzame, maar ook een van de mooiste boeken van de maand was The hate U give. Ik ben volgens mij een beetje later dan de hype, maar dat maakt helemaal niets uit. Het is echt een aanrader!

Teleurstelling van de maand
Ik vind het nooit leuk om reviews te schrijven over boeken die ik helemaal niet leuk vond, dus daarom heb ik deze categorie in het leven geroepen. De grootste teleurstelling van augustus maand was De vierurige werkweek van Timothy Ferris was echt vreselijk, ik heb hele stukken overgeslagen. Misschien komt het ook wel door mijn verwachtingen, ik dacht dat het een boek was om je productiviteit te verhogen, maar het ging eigenlijk alleen maar over meer geld verdienen in een zo kort mogelijke tijd (4 uur per week). Het ging helemaal voorbij aan de vreugde die je ook in werk kunt vinden en draaide om reizen maken (over het milieu belasten gesproken!) en dat past helemaal niet bij mij. Begrijp me niet verkeerd, ik vind reizen heel erg leuk en ik geniet ook echt van m’n vrije tijd, maar ik vind zingeving en vreugde vinden in je dagelijkse werk heel belangrijk!

Book haul
Mijn boekenkast werd in augustus uitgebreid met maar liefst 14 boeken. Ik bezocht eind augustus de kringloopwinkel en kwam met 9 boeken thuis, waar ik maar 22 euro voor betaalde. Dat waren Zwijgplicht, Duivelsplan, De vliegeraar, Chess, Verborgen motieven, Les Miserables, Het Gutenberg complot, Schindlers lijst en Alya. Ook kocht ik voor de vakantie Waar de wereld in de oceaan valt en er was opruiming bij De Wedloop, dus kocht ik ook Iedereen kan een verhaal vertellen en Er was eens een sprookje. Toen we op vakantie waren gingen we een ochtendje shoppen met de vrouwen en na veel pas-sessies in kledingwinkels, kocht ik uiteindelijk alleen een boek Het zoutpad en natuurlijk kreeg ik een exemplaar (wel meer) van Help! Mam is verliefd.

Ik wil proberen om de komende drie maanden geen nieuwe boeken te kopen, om dan in december een aardig stapeltje te kunnen kopen. Er komen een heleboel leuke uitgaves aan, maar daar moet ik natuurlijk wel voor sparen. Dit jaar gaat het echt heel goed met m’n boekenspaarsysteem, maar ik zou het heel tof vinden om een keer in één keer een stapel van vijf of zes nieuwe boeken te kunnen kopen (dus niet tweedehands).

Hoeveel boeken las jij in augustus? Enne … laat je vooral niet afschrikken door die enorme hoeveelheid die ik las, want ik snap wel dat dit voor (bijna) niemand haalbaar is 😉

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Nu mijn augustus was slecht, wat lezrn betreft. Maar 1 boek uitgelezen. Norm is eigenlijk 1 per week. Maar het goede nieuws is dst ik ook maar 3 boeken gekocht heb, en dat is ver onder het gemiddelde. Dus positief en negatief. Nu moet ik wel meer lezen en vooral ook boeken uitlezen. Overigens 365 boeken per jaar vind ik wel erg veel, kijk uit dat het geen must wordt, en je aan een soort boeken-dwang-storing, een of andere “boekemie”, gaat leiden. ?

  1. Goed dat je maar 3 boeken hebt gekocht in augustus! Veel succes met meer boeken (uit)lezen! Een van de voorwaarden voor de 365 boeken is ook dat m’n leesplezier er niet onder lijdt, maar dat zie ik gelukkig niet zo snel gebeuren. Het klopt dat het erg veel is, het heet dan ook niet voor niets een challenge 😉

 2. Wow, je had me verteld dat je veel gelezen had in augustus maar 31 boeken! Heerlijk dat je zo’n goede leesmaand had. Dat beloofd echt nog wat voor volgend jaar! En wat een heerlijke stapel boeken is er weer bij gekomen! Ik moet ook snel weer eens naar een kringloop oid! Ik las trouwens 10 boeken in augustus. Iets minder dan gehoopt maar nog steeds een aantal waar ik heel blij mee ben!

  1. De kringloop is idd wel een fijne plek om je boekenkast uit te breiden! Ik ben zelf echt ontzettend nieuwsgierig naar het komende jaar, of het me gaat lukken 😉 10 boeken is echt supergoed gedaan hoor, zeker gezien de hitte en je vakantie! Ik ben benieuwd naar hoe het gaat in september!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: