Fun facts #29 7 plekken waar ik wilde schrijven in 2020

Een tijdje geleden deelde ik in een blog zeven toffe plekken waar ik in mijn leven heb geschreven. Een van mijn voornemens was om dit jaar wat vaker erop uit te trekken als ik ging schrijven, maar tot nu toe is dat niet gelukt, haha. Het jaar is gelukkig nog niet voorbij, dus wie weet, komt het nog goed. Maar goed, vandaag deel ik wel zeven plekken waar ik verwacht had te schrijven of in ieder geval graag wilde schrijven dit jaar…

Toen ik dit lijstje opstelde dacht ik: Misschien … heel misschien komt het met een aantal plekken van deze lijst wel goed. Sommigen zijn gewoon echt niet meer mogelijk, maar hopelijk komt het in de toekomst wel goed.

 1. De dierentuin. Ik heb al lange tijd een abonnement op Burgers Zoo en afgelopen najaar bedacht ik me opeens dat het misschien wel leuk zou zijn om regelmatig naar de dierentuin te gaan, wat dieren te bekijken en dan neerstrijken bij een tafeltje in de Bush en daar lekker schrijven. Ik had zelfs al een datum geprikt in m’n agenda: 13 maart 2020. Nou, dat ging dus mooi niet door. En voorlopig is dit ook niet haalbaar, denk ik. Je moet een tijdslot boeken en ik zou het vervelend vinden tegenover andere mensen als ik een beetje ga zitten schrijven in de Bush, waardoor zij niet naar dieren kunnen kijken. Maar wie weet … komt dit ooit weer goed!
 2. Woking. Natuurlijk kon deze plek niet ontbreken in de lijst. Vanaf 2015 ben ik elke zomer naar Engeland geweest. Soms drie weken, soms vijf en één keer zelfs zes. Regelmatig kwam ik terug met een voltooid manuscript. Dit jaar kon ik voor het eerst niet naar Woking toe in de zomer en dat vind ik echt heel erg jammer.
 3. In een thee- of koffietentje. Het leek me heerlijk om in een koffietentje te gaan schrijven. Gewoon zitten en er een paar duizend woorden eruit rammelen. Maar ja, ook dit werd behoorlijk lastig en nu de horeca weer open gaat vind ik het nog steeds lastig. Want je wilt eigenlijk niet plekjes inpikken van andere mensen.
 4. In Denemarken. Deze zomer zouden wij eigenlijk met z’n allen (m’n ouders, broers, schoonzussen, nichtjes en neefje) een week op vakantie naar Denemarken gaan. Het leek me heerlijk om met een notitieboekje op het strand ideetjes uit te werken. Helaas ging dat ook niet door. We zijn wel op vakantie in Nederland geweest, maar ik heb daar een schrijfvrije vakantie van gemaakt!
 5. In de trein en dan het liefst in de Eurostar onderweg naar Engeland natuurlijk. Hij rijdt vanaf oktober wel in één keer door, dus een volgend bezoek aan Engeland kan ik wel flink doorschrijven.
 6. In Worcester. Eind maart stond mijn bezoekje aan Anna Laura gepland. Ik zou donderdag naar haar toe vliegen en op vrijdag, als zij moest werken, ook gewoon gaan schrijven. Maar ja, dit ging ook niet door 🙁
 7. In een vakantiehuisje waar ik in m’n eentje zit. Dit was een doel voor mijn 30 before 30 lijst, maar toen ik ‘m opschreef bedacht ik al dat het tof zou zijn om jaarlijks zo’n schrijfweek te hebben. Het kan nog steeds, maar het lijkt me beter om het dit jaar niet te doen. Gelukkig wordt m’n bankrekening daar ook blij van!

Op welke plek had jij dit jaar willen schrijven?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

  1. Oeh, dat klinken ook als mooie plekken. En ja, dat houd ik iedere keer in m’n achterhoofd: over een jaar zal het vast wel anders zijn 😉

 1. Leuk artikel! En hele mooie plekken om te schrijven. Ik had dit jaar graag in Parijs willen schrijven, want het boek dat ik aan het schrijven ben, speelt zich daar grotendeels af. Ook in een cafe schrijven had ik graag willen doen. Voor Corona deed ik dat al regelmatig. En in een vakantiehuisje zitten en schrijven lijkt me ook wel wat.

 2. Ja, mooie post. Overal hoor ik nu een soort corona-moeheid, en ook ik leid daar onder. Binnen de mogelijkheden, zou ik graag in een vakantiewoning in de bergen willen schrijven. Of in een cafe en dat is best mogelijk. Helaas ben ik snel afgeleid, dus liever in mijn eigen 4 wanden.

  1. Begrijpelijk dat je liever afgezonderd schrijft dan, bij mij gaat het qua concentratie de ene keer beter dan de andere keer. Ik heb nog niet zo vaak in cafeetjes geschreven, dus ik heb geen idee of het me eigenlijk wel zal lukken 🙂 Die coronamoeheid zie ik wel veel, maar ik herken mezelf er (gelukkig) niet echt in.

 3. Leuk om te lezen! Ik had heel graag in Barcelona willen schrijven, aan Kwetsbaar verliefd, omdat het zich daar afspeelt. Maar ja, die plannen vielen helaas in het water. Een weekendje alleen een huisje huren en op jezelf schrijven is ook een heel goed idee trouwens! Oh, en we moeten nog steeds samen een schrijfdate inplannen, dan kun je het koffietentje al afvinken 😉

  1. Ooh, ja … kan me goed voorstellen dat je daar dan zou willen schrijven. Maar het is ook leuk om een plek te bezoeken waarover je hebt geschreven, met het daadwerkelijke boek in handen (spreek uit ervaring ;-)). En ja, da’s waar ook, als wij onze schrijfdate hebben kan ik dat in ieder geval van de lijst strepen 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.