Nieuwe avonturen #2 Aardbeien, een boekpresentatie en de kleedjesmarkt

Een maand geleden begon ik met deze rubriek, gebaseerd op mijn avonturenlijst voor m’n nieuwe levensjaar. Een van deze avonturen is om iedere week iets nieuws te doen, wat ik nog niet eerder gedaan heb. De afgelopen maand deed ik weer een aantal leuke, nieuwe dingen. Kijk je mee?

Week 14: 31 maart – 6 april
Deze week ontdekte ik intermittent fasting, ik schreef er al iets over in mijn Day in the life vorige week. Kortgezegd vast ik per dag (op doordeweekse dagen) 14 uur. Tijdens de andere tien uur eet ik mijn hoofdmaaltijden en een of twee gezonde tussendoortjes. Ik hield het helaas niet de hele week vol, want ik had gigantische kiespijn, waardoor ik als ik wakker werd, wel iets wilde eten, zodat ik pijnstillers kon innemen. Gelukkig kon ik maandag 8 april terecht voor een wortelkanaalbehandeling en gaat het nu weer beter. Twee weken later heb ik een herkansing gedaan en nu gaat het aardig goed met vasten. Sluit ook mooi aan bij mijn doel om een gezond gewicht te bereiken.

Week 15: 7-13 april
Deze week ging ik iets heel speciaals doen, ik ben namelijk bij de boekpresentatie van Leanne Pots geweest. Ik schreef er al over in mijn leeslogboek van april, maar wat een leuke ervaring was dit. Het grappige is dus dat ik zelf al twee officiële boekpresentaties in een winkel heb gehad, maar nog nooit bij de boekpresentatie van iemand anders ben geweest. Daar is nu verandering in gekomen.

Week 16: 14-20 april
Ik heb aardbeienplantjes gepoot in deze week. Halverwege de week werd onze tuin ‘aangelegd’. Lees: een stukje van het weiland werd afgesnoept en omgeploegd. Zaterdag overdag schreef ik, en ging m’n moeder aan de slag in de tuin (harken, schoffelen en potgrond/moestuingrond erin strooien). ’s Avonds wilde ik zelf ook wat doen en heb ik aardbeienplantjes in de volle grond gezet. We hadden twee bakken van m’n moeder gekregen met plantjes en ik had zelf bij De Welkoop (lijkt heel erg op De Wedloop, haha) nog zes plantjes gekocht. Ik besloot ze allemaal in de tuin te zetten (op advies van m’n moeder) en de twee bakken voor andere groenten te bewaren.

Week 17: 21-27 april
Dit was echt een heel avontuur: ik heb namelijk met de auto door de winkelstraat van Barneveld gereden. Oké, dit is vast lang zo spannend niet als door het centrum van Amsterdam rijden, maar voor mij was het wel spannend. Tijdens Koningsdag mochten Jaap en ik voor De Wedloop zitten met een kleedje. Of beter gezegd: we mochten de houten tafels van de winkel gebruiken en Kees stelde voor dat ik de spullen op vrijdagochtend al zou brengen, dan mag je namelijk met de auto door het centrum rijden. Ik vond het behoorlijk spannend, maar het is helemaal goed gegaan.

Week 18: 28 april – 4 mei
Deze week probeerde ik een nieuwe recept uit, nu doe ik dat wel vaker en is het niet super avontuurlijk, maar ik vond het wel een uitdaging deze keer. Iedere laatste zondag van de maand ga ik naar een preekbespreking groep en om beurten neemt iemand van ons iets lekkers mee. Ik was aan de beurt en besloot deze lemon brownies van The loopy whisk te maken. Mensen die gewoon gluten mogen eten iets dat glutenvrij is voorschotelen, is altijd spannend en helemaal als je het recept zelf nog niet eerder geprobeerd hebt. Maar het viel gelukkig in de smaak 🙂

Heb jij de afgelopen maand nog iets nieuws beleefd?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.