Persoonlijk #17 28 redenen tot dankbaarheid

Een jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat mijn 28e levensjaar en ook mijn 28e verjaardag zo bizar zou zijn. Ik schreef het al eerder in blogs, maar ik vind het heel jammer om jarig te zijn en weinig bezoek te ontvangen. Hoewel ik geen groot feestbeest ben, vind ik het heerlijk om al m’n vrienden en vriendinnen in één kamer bij elkaar te zien. Maar het afgelopen jaar heb ik ook (weer) geleerd dat het helpt om regelmatig de dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent. Dus in plaats van klagen over deze gekke verjaardag (of over het feit dat de 30 wel heel dichtbij komt) ga ik 28 grote en kleine lichtpuntjes met je delen.

Voor de leesbaarheid heb ik telkens blokjes van vijf gedaan en er een foto tussen gezet. Het laatste blokje bestaat natuurlijk uit drie blokjes.

 • Familie. De rest van deze lijst is in willekeurige volgorde, maar dit staat sowieso op nummer één. Ik ben blij dat ik nog bij mijn ouders woon, want nu heb ik ze gewoon (bijna) iedere dag kunnen zien tijdens de coronacrisis.
 • Oké, ik had gezegd dat het op willekeurige volgorde was, maar deze hoort gewoon op twee. Ik ben dankbaar voor m’n verschillende vriendschappen. Als je mijn vrienden en vriendinnen bij elkaar zet heb je een heel divers gezelschap en dat is fijn. Ik ben ook heel blij dat verschillende vriendschappen de afgelopen jaren verdiept zijn!
 • Ik heb een goedgevulde boekenkast. Vrijwel iedere avond voordat ik in slaap val kijk ik even naar mijn boeken en voel me een enorme geluksvogel.
 • Geurkaarsen met de geur Linen.
 • Heel diverse muziek. Mijn muzieksmaak is zo ontzettend breed. Op het moment dat ik dit bericht schrijf heb ik de afspeellijst van de film The greatest showman aanstaan omdat de liedjes me er telkens weer aan herinneren waarom het najagen van je dromen geweldig is, maar dat het belangrijkste uiteindelijk is dat je jezelf niet kwijtraakt. Maar goed, ik luister ook heel veel andere soorten muziek.
Zonsondergang
 • Prachtige zonsondergangen of zonsopkomsten. In de winter zie ik (bijna) altijd de zon opkomen vanuit m’n werkkamer.
 • Verschillende theesmaakjes. Ik ben een echte theeleut, hoewel ik soms ook weer te lui ben om de waterkoker aan te zetten. Daarom heb ik een thermoskan in mijn kamer staan, zodat ik niet voor elk bakje apart water hoef op te warmen.
 • De vulpen die ik vorig jaar op mijn verjaardag van mijn ouders kreeg. Het afgelopen jaar zijn de keren dat ik met een balpen heb geschreven op één hand te tellen en ik ben nog steeds ontzettend blij met dit cadeau.
 • Dat ik inmiddels al zes boeken heb mogen schrijven én laten uitgeven. En natuurlijk ook dat nummer zeven onderweg is.
 • Sowieso schrijven. Zeker na mijn lange schrijfdip in 2020 geniet ik weer extra van m’n schrijfdagen.
Gluten- en lactosevrije slagroomtaart. Nog steeds supertrots op dit eindresultaat!
 • Er bestaan tegenwoordig glutenvrije Pringles. Natuurlijk niet van het merk Pringles, maar van Schär, maar ze bestaan en zijn nog redelijk betaalbaar ook.
 • Mijn bookstagram en booktubekanaal waar ik met heel veel plezier aan werk.
 • Dit geweldige recept om bosbessenmuffins te maken, ik eet ze regelmatig als ontbijt en vind het heerlijk!
 • Mijn baan bij het LCJ. Ik vind het nog steeds bijzonder hoe ik daar twee jaar geleden het sollicatieproces ben ingerold en inmiddels werk ik er al bijna twee jaar met plezier.
 • Lieve bloglezers die regelmatig een reactie achterlaten of op een andere manier laten merken dat ze m’n blog (met plezier) lezen.
Dit was de eerste trui die de titel lievelingstrui kreeg
 • Mijn lievelingstrui, hoewel ik wel veel truien heb die ik van die titel voorzie.
 • Tegenwoordig gaat het steeds beter met mijn telefoonverslaving. Het lukt me beter om m’n telefoon gewoon aan de kant te leggen en hem te negeren als er meldingen binnen komen (hoewel ik ook ‘m vaak op stille meldingen zet). Ik vind dat je niet altijd bereikbaar hoeft te zijn.
 • De verschillende journals die ik bijhoud, heerlijk om Leuchtturm 1917 boekjes te vullen met allerlei dingen die me bezig houden.
 • Knuffels van mijn nichtjes en neefje. Blij dat kinderen onder de 12 zich niet (altijd) aan de anderhalvemeterregel hoeven te houden.
 • Prachtige quotes die kracht geven om door te gaan in moeilijke tijden. Deze van Tolkien is nog altijd mijn favoriet voor de tijd waarin we nu leven:

I wish it need not have happened in my time,’ said Frodo. ‘So do I,’ said Gandalf, ‘and so do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.'”

Leesavondjes zijn favoriet
 • Mijn leesavondjes, meestal op donderdagavond. Heerlijk om met een kop thee, een kaarsje en een goed boek weg te kruipen in een stoel.
 • Ik ben niet allergisch voor wespensteken. Haha, dit klinkt vast random, maar ik ben het afgelopen jaar door een wesp gestoken en behalve een zwelling op de plek van de steek, gebeurde er niets.
 • Sociale media waardoor ik contact kan houden met mijn vrienden en bekenden in Engeland. Al hoop ik natuurlijk ook wel heel hard dat ik er dit jaar een keertje naartoe kan.
 • Een dikke stapel dagboeken waar veel herinneringen instaan. Binnenkort vier ik daarvan m’n 12,5 jarige jubileum!
 • Tombow dualbrush pennen.
 • Kunnen ademhalen zonder benauwdheid. Sinds ik in november covid-19 heb gehad weet ik weer hoe fijn het is als je gewoon frisse lucht in je longen kunt inademen.
 • Allerlei leuke gezelschapsspellen om te spelen (en natuurlijk ook mede-spelers). Sinds twee jaar ben ik lid van de plaatselijke spelletjesclub, al hebben we het afgelopen jaar nauwelijks met elkaar kunnen spelen.
 • Natuurlijk het feit dat ik vandaag al 28 jaar op deze prachtige planeet mag rondlopen!

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

18 Comments

 1. Lieve Mirjam,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het is zo leuk dat we elkaar kennen en gewoon birthday buddies zijn! Gods zegen en nabijheid voor je nieuwe levensjaar toegewenst.

  Liefs, Hanna

  1. Lieve Hanna,
   Dank je wel voor je mooie verjaardagswens! Ik wens jou (een beetje later) ook hetzelfde toe. Ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad gisteren!

 2. Wat een mooi lijstje! Die taart is inderdaad erg mooi, snap dat je er trots op bent! Ik ben dankbaar voor dat ik gezond ben en in een fijn huis in een mooie omgeving woon. En dat ik mijn vriend en honden heb!

 3. Fijn lijstje! Ik ben dankbaar dat ik in dit mooie rustige land mag leven, een lieve man en poes heb, veel boeken heb en mag lezen en schrijven. Kortom voor alles! En natuurlijk dat ik gezond ben. ….op naar het volgende gelukkige jaar….proficiat!

 4. Wat een prachtige lijst! Zo mooi om je zegeningen te tellen op je verjaardag.
  Ik ben op het moment heel dankbaar voor mijn werk en alle leuke projecten waar ik op het moment mee bezig ben!

 5. Nog gefeliciteerd!!!!! Waar ik dankbaar voor ben: Voor mijn familie, vrienden en mijn werk. En dat ik op deze mooie planeet mag leven…….

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.