Persoonlijk #19 Content creatie: wat telt echt?

Op het moment dat ik dit bericht schrijf, staat er nog maar één ingepland bericht klaar. Het is het bericht dat je afgelopen donderdag hebt kunnen lezen op mijn website. Jarenlang liep ik altijd keurig voor op schema wat betreft m’n blogcontent, vlogcontent en andere dingen, maar de laatste tijd gaat het niet zo goed meer. Ga ik hier iets aan doen? Het blogbericht van vandaag is een soort reflectie op de dingen die ik maak, moet je af en toe ook eens doen, hè?

The ruthless elimination of hurry
Voor een nieuwe aflevering van De eindeloze boekenkast lees ik een boek over onthaasten, van John Mark Comer: The ruthless elimination of hurry. Zonder al te veel vertellen over wat ik van dit boek geleerd heb (dat is voor de podcast), moet ik wel zeggen dat het me aan het denken heeft gezet over de content die ik produceer. Laten we vooropstellen dat ik het heerlijk vind om te schrijven, video’s te maken, foto’s te maken voor Instagram en dat soort dingen. Maar de laatste tijd vraag ik me wel steeds vaker af: Wat telt echt? Stel dat ik een keuze moet maken om maar één van deze dingen te blijven doen, wat kies ik dan? En waarom geef ik die andere dingen dan zóveel aandacht als ze het niet écht m’n hoofddoel is.

Schrijven
Uiteindelijk is schrijven voor mij het allerbelangrijkste. Het schrijven van boeken. En dat is nu net datgene waar ik de afgelopen tijd minder aan toe kom. Ik maak zoveel video’s, blogposts, Insta updates en dergelijke dat het schrijven op de tweede plek komt. Ik begrijp het ook wel. Een blogpost heb je bijna meteen resultaat. Je schrijft ‘m en een week later komt-ie online. Net als met een video. Terwijl een boek … tja, daar moet je wel een paar maanden/jaren op wachten.

Wat ga ik doen?
Ik heb al besloten om een pauze te nemen van het maken van video’s over boeken/mijn leeschallenge en misschien stop ik er wel helemaal mee. Het helpt mijn schrijfdroom namelijk absoluut niet verder. Daarnaast ga ik ook stoppen met mijn uitbreidingsplannen voor m’n schrijfvlogs. Ik heb een aantal keer (twee of drie keer) een video gepost op dinsdag, maar daar ga ik niet mee verder. Ik houd het gewoon bij één video per week, dan blijft het behapbaar. Soms denk ik ook wel: Ik stop met dat hele YouTube gedoe, ik ben 28, welke volwassene doet nu zoiets?! Maar dan bedenk ik weer hoe leuk ik het vind om deze video’s te maken en de toffe reacties die ik erop krijg en dan ga ik toch weer door.

Op Instagram moet ik me nog een beetje bezinnen wat ik nu ga doen. Enerzijds wil ik wel naar mijn blog verwijzen, maar aan de andere kant vind ik het vooral heel veel tijdverspilling. Wat blogcontent betreft wil ik eigenlijk wel gewoon hetzelfde schema vasthouden. Dat lukt me al meer dan 3,5 jaar, dus ik denk niet dat daar het probleem zit. Het grootste probleem zit ‘m in het feit dat ik veel meer tijd besteed aan onbelangrijke dingen dan aan belangrijke dingen. In mijn vakantie heb ik geprobeerd om wat voor te lopen op het gebied van blogs, vlogs etc., maar die voorsprong is nu al bijna helemaal weg en uiteindelijk heb ik ook veel minder geschreven dan ik wilde.

Tijdverspilling
De reden dat ik ben gaan nadenken over de content die ik creëer is het stukje over tijdverspilling, wat John Mark Comer ook noemt in zijn boek. Ik wil niet de reden zijn dat mensen zelf niet aan hun dromen toekomen, omdat ze het te druk hebben met mijn video’s bekijken, of Insta posts te lezen. Ik wil me graag richten op het creëren van kwalitatieve content (zoals de podcast met Anna Laura, iets dat je kan luisteren terwijl je een wandeling maakt: win-win situatie) en bovenal het schrijven van boeken (wat ook content creatie is, maar op een andere manier). Ik ben benieuwd hoe ik over een halfjaar denk over deze analyse en of ik er ook daadwerkelijk wat mee gedaan heb 😉

Welke content die ik maak vind jij het belangrijkst?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. heel begrijpelijk. Ik vind vooral je blogs en je schrijfvlogs interessant. Belangrijk is dat al die contents een doel hebben, zoals contact met je lezers. En je hoeft je niet verantwoordelijk te voelen, als anderen door jouw contents niet aan hun eigen dromen toekomen. Zoals je in de laatste alinea schrijft. Iedereen is voor zichzelf verantwoordelijk. En bij die miljoen content die op alle mogelijke kanalen verschijnen, is er altijd wel een excuus te vinden, als je je doelen niet haalt. Ander zijds inspireer je ook mensen. Zolang je dat maar voor ogen houdt… En ja, concentreer je op wat je graag doet en kan… dan komt alles goed. En van tijd tot tijd een analyse kan ook geen kwaad. Dus succes!

    1. Dank je wel voor je reactie, ook bedankt dat je me nog voorhoud dat ik mensen inspireer. Dat is wat ik heel graag wil bereiken met de content die ik maak, dus ik ga proberen daar op te focussen!

  2. Ik vind uw blogs echt heel erg leuk! Maar ik snap heeeel goed dat u het meeste tijd aan schrijven wilt besteden! U bent tenslotte auteur ? En een nieuw boek………. Tja, dat is net zo leuk als een vlog! Miss nog wel leuker! Suc6 met alles!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.