Persoonlijk #5 Een nieuwe baan

Het is alweer drie maanden geleden dat ik een persoonlijke update deelde. Natuurlijk kun je tussendoor ook weleens lezen hoe het met mij gaat, maar deze berichtjes zijn er speciaal voor bedoeld. Vandaag zal het vooral over mijn nieuwe baan gaan 😉

Een jaar geleden had ik echt niet kunnen vermoeden dat ik al zo’n drie maanden een bijna full-time baan zou hebben. Ik blijf het bijzonder vinden hoe alles is gelopen.

Lichamelijk
Op dit gebied gaat het meestal best goed. Ik moet echt op lactose blijven letten, het lijkt wel of ik daar steeds minder van kan hebben. Nu schreef ik drie maanden geleden dat lactasepilletjes weinig tot niets uithalen, maar misschien komt dat ook omdat de pilletjes die ik had al zo’n 2 jaar oud waren. Ik ga z.s.m. nieuwe pilletjes kopen en het dan nog eens proberen. Verder heb ik de laatste tijd veel autodrop op, er ligt altijd een doosje in de auto, waar ik sinds 4 april eigenaar van ben. Niet zo slim natuurlijk.

Wat ik erg fijn vind aan mijn nieuwe baan is dat ik ook gewoon kan werken als ik iets minder lekker in mijn vel zit. Voor de klas is het niet te doen, maar omdat ik met mijn baan veel vanuit huis werk, kan ik echt mijn rust pakken wanneer dat nodig is. Een enorme vooruitgang dus.

Twee weken geleden kreeg ik echter de schrik van m’n leven. Ik had al een paar dagen last van pijn op m’n borst en het werd steeds erger. Uiteindelijk m’n moed bij elkaar geraapt en naar de dokter gegaan. Gelukkig bleek het niets ernstigs, maar wel iets om rekening mee te houden. Het bleek om het syndroom van Tietze te gaan, een ontsteking aan je borstbeen. Het kan veroorzaakt worden door stress, een slechte houding (voorover gebogen zitten) en zwaar tillen. Vooral de laatste twee zijn zeker op mij van toepassing. Ik probeer wel aan mijn houding te werken en mijn werkplek zo goed mogelijk in te richten en dat scheelt al heel veel. Daarnaast moet ik niet te zware spullen tillen, anders gaat het weer mis.

Psychisch
Ook op dit gebied merk ik iedere keer weer vooruitgang. Ik ben veel beter in staat m’n eigen humeur/stemmingen te verklaren en weet vaak ook hoe ik dit op kan lossen. Daarnaast merk ik dat de coeliakie diagnose steeds meer een plekje krijgt. Natuurlijk was het fijn geweest als ik het eerder had geweten, maar ik weet het nu. Soms vind ik het nog wel lastig hoor, als ik voor de zoveelste keer in korte tijd mensen allerlei lekkere dingen zie eten die ik niet mag. Op mijn werk denken ze echt goed mee met wat wel mag en zorgen ze ervoor dat ik in ieder geval iets kan eten dat de anderen eten.

Ten opzichte van een jaar geleden is er zo ontzettend veel veranderd in mijn leven. Als je me niet gelooft, check dit bericht dan maar. Destijds was ik veel bezig met het verwerken van mijn ontslag en het afscheid van mijn leerlingen. Nu moet ik zeggen dat ik dat soms nog steeds lastig vind, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen. Voor nu ben ik ontzettend blij met wat ik mag betekenen voor het LCJ.

Werk
Dat brengt me meteen bij het derde punt van dit blogbericht. Mijn nieuwe baan is boeiend, afwisselend en ik leer er ontzettend veel. De afgelopen drie maanden heb ik mee mogen werken aan zoveel ontzettend leuke projecten, dat ik het gevoel heb dat ik er al veel langer werk. Het is wel veel. Dat geeft niet, dat mag wel, maar ik ben echt nog aan het uitzoeken wat een goede, fijne balans is tussen werk voor het LCJ, werk voor mezelf en ontspanning. Daar wil ik mezelf ook echt de tijd voor gunnen. Mijn eigen schrijfwerk lijdt er best wel onder. Regelmatig zit op vrijdag (mijn schrijfdag) óf nog iets voor het LCJ te doen, óf moet ik echt even bijkomen van de afgelopen week en kom ik dus niet echt aan schrijven toe. Toch heb ik al een aantal mooie dingen mogen afronden en zit m’n hoofd vol met nieuwe ideeën, meer hierover zal ik vertellen in mijn maandelijkse logboek. En … veel dingen die ik voor mijn werk bij het LCJ doe, kan ik ook gebruiken voor mijn privé schrijfwerk.

Ik kijk uit naar de komende tijd en over een maand of drie deel ik weer een persoonlijke update met jullie.

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Mooi om te lezen dat het beter met je gaat en dat je je nieuwe baan zo leuk vindt! Het is soms lastig om die balans te vinden, maar dat gaat wel lukken. Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: