Project uitgelicht #14 e-books: project Snel

Ik schreef al eerder een blog over Project Snel, maar toen wist ik eigenlijk nog niet goed wat ik ermee wilde en was ik ook nog niet heel ver met het verhaal. Vandaag vertel ik je graag wat meer over deze feelgoods die ik zelf als e-book hoop uit te brengen…

Zoals gebruikelijk in een Project uitgelicht blog, beantwoord ik een aantal vragen over het verhaal en die geven je meer informatie over de stand van zaken.

 1. Wat is de titel of werktitel van het project?
  Helaas ben ik de afgelopen tijd nog niet dichter in de buurt van een echte titel gekomen, al moet ik zeggen dat ik er ook nog niet heel actief naar op zoek ben geweest. De werktitel is dus nog steeds Project Snel. Ik verwacht wel een titel te kunnen bedenken als de verhalen eenmaal af zijn en er écht iets moet gebeuren.
 2. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Het hoofdpersonage is natuurlijk ook niet veranderd ten opzichte van de vorige vragenlijst. Eline Snel is docent wiskunde op een middelbare school. Ze is 28 jaar oud en haar favoriete tijdverdrijf is schaken in een app.
 3. Waar gaat het verhaal over?
  Het verhaal begint met Eline die verschrikkelijk tegen de eerste schooldag opziet. Ze heeft een horror-havo-2 klas toegewezen gekregen als mentorklas en tot overmaat van ramp verbreekt haar vriend Daniël in de eerste schoolweek hun relatie. Gelukkig lijkt haar mentorklas mee te vallen en gaan haar leerlingen zelfs op zoek naar een nieuwe vriend voor haar…
  Dit verhaal is, net als mijn eerste e-book in eigen beheer, zogezegd neutraal. Er zit geen specifiek christelijke boodschap in zoals dat wel het geval is in mijn Young Adults. Uiteraard staan er geen expliciete scènes of grof taalgebruik in 😉 (vind ik zelf verschrikkelijk om te lezen, dus waarom zou ik dat in mijn eigen boeken opeens wel doen?)
 4. Wat is de status van het verhaal?
  Nu ik dit bericht schrijf heb ik net de eerste versie van boek een afgerond en het eerste hoofdstuk van boek twee geschreven (het geheel zal uit drie boeken bestaan – elk tellen ze zo’n 25.000 woorden). Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat ik veel verder ben gekomen, want ik schrijf dit bericht maar een week van tevoren en in de week die nog voor me ligt heb ik weinig tijd om hier aan te werken – er zijn een heleboel andere projecten die voorrang krijgen.
 5. Wanneer begon ik met dit verhaal?
  De eerste ideeën voor de e-bookversie schreef ik in mei 2022. Na een paar maanden ben ik echter weer gestopt, maar toen ik in maart 2023 mijn eerste e-book in eigen beheer uitbracht en merkte dat het makkelijk ging, besloot ik het toch weer op te pakken, al gaat het minder snel dan ik had gehoopt.
 6. Wanneer hoop ik dit verhaal af te ronden?
  Na een aantal keer de deadline voor mezelf verschoven te hebben, heb ik nu een definitief schema voor mezelf opgesteld (hoewel definitief, dat weet ik maar nooit). Het is de bedoeling dat ik de eerste versie van boek twee en drie nog in juli afrond. In augustus werk ik dan aan versie twee en in september ga ik de boeken klaarmaken voor publicatie…
 7. Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
  Zoals ik al schreef wil ik deze boeken als e-books uitgeven in eigen beheer. Ik ga er (uiteraard) meer aandacht aan geven dan Het braafste meisje van de klas. In eerste instantie wilde ik deel één publiceren in augustus 2023, maar nu ik de verschijningsdatum van mijn elfde boek weet heb ik besloten het iets uit te stellen. Mijn elfde boek komt namelijk begin september uit. Die lancering wil ik eerst goed vieren en dan ga ik mijn best doen om het eerste deel van Project Snel rond de herfstvakantie te publiceren. Het tweede deel volgt een maand later en het derde deel nog een maand later (ik moet even kijken of het goed uitkom wat betreft de feestdagen en dergelijke). Mochten de e-books goed verkocht worden of veel gelezen via Kobo plus, ga ik het geheel misschien als fysiek boek in omnibus uitbrengen, maar daar moet ik nog heel goed over nadenken.

Lijkt Project Snel jou leuk om te lezen?

Liefs.

Mirjam

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: