Schrijfsel #24 Het verhaal van mijn blog (2)

Inmiddels is het twee jaar geleden dat ik een blog deelde met de titel: The story of my blog. Ik vond dat jullie wel een tweede versie hiervan verdienden. Dus of je me nu al vanaf moment één volgt, of later aangehaakt bent, hier is het verhaal van mijn blog!

Op Mallorca, waar het begon

Hoe het begon en hoe het 2 jaar geleden was:
In het bericht dat ik twee jaar geleden schreef, vertelde ik al iets over het ontstaan van mijn blog. Maar mocht je geen zin hebben om dat bericht te lezen, volgt hier nog eens dat verhaal: Ik was op vakantie met een vriendin op Mallorca en zij vroeg aan mij of ik mijn schrijfwerk wel serieus nam. Vanaf dat moment besloot ik dat te gaan doen en vanaf dat moment werkte ik op mijn vrije dagen aan een strategie voor mijn blog (al had ik geen idee dat je dat zo noemde) en op 1 januari 2018 kwam mijn eerste blogpost online. De bedoeling was dat ik vooral veel over schrijven zou vertellen, maar in de loop van de tijd ontdekte ik dat lezen en schrijven voor mij onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden.

Twee jaar geleden uitte dat lezen zich vooral in blogs met boekreviews, maar door verschillende nieuwe categorieën deel ik nu ook iedere maand iets over de boeken die ik heb gelezen en licht ik eens in de zoveel tijd een auteur uit. Dat bericht koppel ik natuurlijk ook weer aan mijn schrijfwerk.

Twee jaar geleden begon ik ook net met het maken van plannen voor een vervolgverhaal en het leek me leuk om als mijn blog twee jaar bestond te beginnen met een wekelijks vervolgverhaal. Dat is gelukt en inmiddels kun je al ruim anderhalf jaar de avonturen van Norah, Lily, Eva en Marit lezen.

Hoe het nu is
Sinds twee jaar geleden heb ik nog meer persoonlijke berichten gedeeld, wat ik in eerste instantie helemaal niet van plan was. Het blijft nog steeds een struggle, wat deel ik wel en wat deel ik niet? Maar ik kan je verzekeren dat er genoeg dingen zijn die ik wel voor mezelf houd. Sinds twee jaar (of eigenlijk al de drieënhalf jaar dat mijn blog nu bestaat) heb ik steeds meer mijn eigen stijl gevonden in deze niche. Om eerlijk te zijn volg ik ook niet veel andere bloggende schrijvers en ik vind het wel fijn om op deze manier te ontdekken wat nu bij mij past. Ik probeer altijd dicht bij mezelf te blijven omdat mensen daar het meest aan hebben.

Voor mijn gevoel hanteer ik een heel logisch blogschema, maar ik kan me voorstellen dat die logica niet opvalt als je niet altijd alle blogs leest. Dus wil ik toch even mijn blogschema uitschrijven 🙂

 • Op de eerste maandag van de maand komt vrijwel altijd mijn logboek online. Het is volgens mij een enkele keer voorgevallen dat het niet lukte omdat ik bijvoorbeeld op vakantie was.
 • Op de vierde maandag van de maand komt altijd een dagverslag online. Om een datum voor deze dagen te prikken houd ik altijd een poll op Instagram waar mensen uit vier dagen kunnen kiezen.
 • Elke dinsdag komt er een hoofdstuk van het vervolgverhaal online.
 • Iedere donderdag verschijnt er een bericht rond het thema lezen. Ik heb een aantal vaste rubrieken per maand, zo komt op de eerste van de maand Lezen met Mirjam online. Daarna heb ik niet echt een volgorde, maar iedere maand deel ik ook drie mini-reviews en ik licht ik een auteur uit. Het vierde (en soms vijfde) bericht gebruik ik om iets anders over lezen met je te delen.
 • Elke zaterdag verschijnt er ook een blog over een onderwerp dat met schrijven te maken heeft. Ik wilde ook mijn persoonlijke blogs op zaterdag onderbrengen, maar eigenlijk is daar geen ruimte voor. Dus wellicht komt er in de toekomst nog een blogdag bij, woensdag bijvoorbeeld (en dan eens per maand).

Het afgelopen jaar ben ik ook gaan vloggen over schrijven, dat heeft natuurlijk een tijdje stil gelegen, maar vind ik echt heel tof om te doen. Ik ben nu vooral heel blij met de combinatie van bloggen en vloggen. Af en toe voeg ik een vlog toe in een blogbericht en soms ben ik bezig met een blogbericht en krijg daardoor inspiratie voor een vlog. Ik wil beiden graag blijven doen. Mijn vlogschema is wat simpeler dan mijn blogschema. Iedere vrijdag komt er een schrijfvlog online en sinds kort eens per maand op dinsdag een wat persoonlijkere vlog die raakvlakken heeft met mijn schrijfleven.

Hoe wil ik het over anderhalf jaar hebben?
Over anderhalf jaar bestaat mijn blog als het goed is vijf jaar, dan wil ik graag weer zo’n terugblik bericht met je delen. Ik hoop dat ik over anderhalf jaar nog steeds met evenveel plezier blog, ik denk dat het vervolgverhaal dan wel meer richting de afronding gaat en ik weet nog niet wat ik daarna ga doen. Misschien deel ik dan wel een aantal korte verhalen die ik heb geschreven en hopelijk nog ga schrijven, terwijl ik werk aan iets nieuws. Op dit moment heb ik meer ideeën om over te bloggen dan ruimte, dus voorlopig blijf ik deze blogfrequentie wel volhouden. Ik wil niet gaan opschalen omdat er dan teveel tijd in bloggen gaat zitten.

Hoelang volg jij mijn blog al (ongeveer)?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

8 Comments

 1. Een halfjaar ongeveer. Ik vind uw blog heel erg leuk (ook al ben ik nog geen volwassen?) en ik hoop dat u er nog lang mee door mag gaan. Ik vind de logboeken het leukst en het vervolgverhaal natuurlijk!

  1. Haha, mijn blog is ook niet per se geschreven voor volwassenen hoor 😉 Ik vind het juist leuk dat jij m’n blog hebt gevonden … Dank je wel voor je leuke reacties altijd!

 2. Ongeveer anderhalf jaar. En ik vind de combinatie tussen schrijven, lezen en ook wat persoonlijke dingen erg leuk. Succes!

 3. Heel leuk om te lezen! Ik lees je blogs met veel plezier en ik denk dat ik je blog al zo’n twee jaar volg. Ik vind ook de combinatie, of moet ik zeggen variatie, van blogs over lezen, over schrijven en persoonlijke dingen heel leuk.

  1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Ik vind het heel erg leuk dat je me al zo’n tijd volgt en ik vind jouw blogs ook altijd erg leuk om te lezen (ik vergeet alleen zo vaak om te reageren :-/)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.