Project uitgelicht #2 De stad

Al een paar keer heb ik in mijn logboeken iets losgelaten over het allegorische project waar ik mee bezig ben. Ook deelde ik er iets over in het overzicht met alle lopende projecten. Hoog tijd om iets meer hierover te vertellen!

 1. Wat is de naam of werktitel van het project?
  Zelf noem ik het project eigenlijk altijd ‘City’ (van City on a hill) en in m’n blogs heb ik het altijd over ‘De stad’. Waar het verschil vandaan komt weet ik eigenlijk niet. Nu ja, ik gebruik best vaak Engelse woorden, maar vind dan dat ik op m’n blog Nederlands moet praten, haha.
 2. Waar gaat het verhaal over?
  Nou, ik wil natuurlijk niet te veel weggeven van het verhaal. Maar de hoofdpersoon van dit verhaal heet Kilian. Hij is arts in opleiding en woont in een stad die omringd is door bergen. De stad heet Dozard en Kilian heeft de laatste tijd een beetje gekke dromen. Als dan ook een patiënt van hem overlijdt en hij ervan beschuldigd wordt dat hij de patiënt heeft vermoord komt hij in de gevangenis terecht en dan wordt hij voor de keuze gesteld: verbanning of het verliezen van de mogelijkheid ooit nog arts te worden.
  Ik moet heel veel details nog uitwerken, maar dit is een beetje hoe het verhaal (in de huidige versie die in m’n hoofd zit) begint. Een deel van mijn inspiratie voor dit verhaal komt van het lied City on the hill van Casting Crowns en uit de Bergrede van Jezus (Mattheüs 5-7). Ik kan nog heel veel meer zeggen, maar wil natuurlijk niet alles verklappen en ook omdat ik heel veel dingen nog niet zeker weet.
 3. Wie is of wie zijn de hoofdpersonages?
  Ik noemde zijn naam al, Kilian. Arts in opleiding en in het geheim verloofd met Soleil. Het personage Kilian bestaat eigenlijk al veel langer dan deze verhaallijn. Ik had eerst een ander (ook allegorisch) verhaal bedacht waar ik de hoofdpersoon Kilian van wilde noemen. Delen van dat verhaal komen trouwens ook in dit verhaal voor, dus blijft het onderdeel van Kilians verhaal.
 4. Wat is de status van het verhaal?
  Op dit moment ben ik bezig met de worldbuilding en het uitwerken van de verhaallijn. Die twee zaken hebben alles met elkaar te maken. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met een fantasywereld die ik helemaal zelf heb bedacht. Ook heb ik een proloog geschreven omdat ik de sfeer van het verhaal wilde proeven. Daar ben ik nog niet tevreden over, maar ik ben al wel blij dat ik iets heb geschreven eraan.
  Ik wilde eigenlijk in april beginnen met de eerste versie, tijdens Camp NaNoWriMo, maar ik heb het herschrijven van Samen! deel 3 voorrang gegeven. In juli, dan is er weer Camp NaNoWriMo, wil ik wél gaan beginnen met het schrijven van de allereerste versie. Dit verhaal zit nu al zo lang in me dat het er echt een keertje uit moet komen.
 5. Wanneer begon ik met dit verhaal?
  Begin februari 2020. Ik weet niet precies waardoor het kwam, ik luisterde naar het liedje A City on a hill van City Harmonic (ook een inspiratiebron) en toen dacht ik aan de overeenkomsten met het lied van Casting Crowns. Dus luisterde ik vervolgens dat lied en opeens hoorde ik er een verhaal in. Ik heb vervolgens weinig meer gedaan met dit verhaal, in november 2020 ben ik weer aantekeningen gaan maken en in februari dit jaar heb ik best wel wat sprongen gemaakt. In maart wilde ik hiermee verder gaan, maar kwam tot de conclusie dat het niet handig is om twee heel grote projecten naast elkaar te hebben. Dus nu doe ik er af en toe iets aan, als ik een idee heb, maar m’n hoofdproject is het herschrijven van Samen! geworden.
 6. Wanneer hoop ik het af te ronden?
  Daar heb ik eigenlijk nog geen idee van. Ik wil dus graag in juli 2021 beginnen met het schrijven van de eerste versie. Ik hoop dan zoveel uitgewerkt te hebben en het verhaal zo duidelijk in m’n hoofd te hebben dat ik de eerste versie gewoon in een maand of twee af kan ronden. Daarna ga ik herschrijven en mensen vragen om het proef te lezen. Omdat dit een heel ander soort verhaal is dan wat ik tot nu toe heb geschreven ga ik (deels) op zoek naar andere proeflezers. En wat er dan gebeurt zien we dan wel.
 7. Wat zijn mijn plannen met dit verhaal?
  Ik wil dit verhaal heel graag uitbrengen als boek omdat ik zelf de boodschap erin ontzettend mooi vind. Nu weet ik eigenlijk al wel zeker dat het niet bij het fonds van De Banier past, aangezien het ook echt een fantasyverhaal zal zijn, dus ik ga waarschijnlijk op zoek naar een andere uitgever. Ik ben alvast begonnen met het aanleggen van een lijst waar ik het manuscript naartoe ga sturen, maar het lijkt me het beste als ik het eerst maar gewoon ga schrijven.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit verhaal?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Heel spannend. En ja, dit interesseert me! Leuk dat je zo duidelijk schrijft hoe je zo’n projekt aanpakt. Heel leerzaam. Ik ben benieuwd. Overigens nog beterschap, dat je weer top fit wordt.

  1. Dank je wel! Ik vind zelf deze berichtjes ook heel erg leuk om te schrijven, ze inspireren me om de projecten weer op te pakken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.