Schrijfdoelen #3 Update doelen 2019

Alweer een kwart van het jaar 2019 is voorbij. Wat gaat de tijd toch razendsnel! Ongeveer 3 maanden geleden postte ik voor het eerst mijn schrijfdoelen voor het jaar 2019 en vandaag heb ik een update. Eerst laat ik zien welke doelen ik behaald heb, dan vertel ik bij de overige doelen of ik op schema zit en post ik een korte vooruitblik.

Behaalde doelen:
Sinds vorig jaar werk ik elke maand met één kleur en ik zorg dat het schema van drie maanden bij elkaar past. Voor januari was dit een dark olive (Tombow Dual Brush pen) en daarom heb ik het hokje ‘Vervolg Chaos af + opsturen’ in deze kleur ingekleurd. Het andere doel: 35 volgers op Bloglovin’ behaalde ik in maart en daarom is dit hokje zandkleurig. Tot nu toe zijn dit de enige doelen die ik helemaal behaald heb, maar gelukkig lig ik met de meeste doelen netjes op schema, of zelf voor.

Schema:
*100 blogs publiceren gaat me wel lukken, zeker met de nieuwe rubriek op maandag, dat zijn toch weer 12 blogs per jaar meer.
*Als ik zo regelmatig blijf posten op Instagram komt het met die 250 posts ook wel goed. Het is wel iets spannender, nu ik ook mijn baan erbij heb, maar zo heel veel werk is een berichtje posten niet.
*Het vervolg op Chaos, Time-out, is zo goed als klaar en hoopt in september te verschijnen, dus ook een boek publiceren gaat lukken.
*Kerstverhaal schrijven: ik heb wel een paar ideeën hiervoor liggen, dus ik denk dat ook dit doel wel goed komt.
*Deel 1 ‘samen’ af + opsturen. Op moment van schrijven zijn mijn proeflezers druk bezig om dit te lezen en van feedback te voorzien. In mei hoop ik aan de slag te gaan met het herzien aan de hand van hun feedback, zodat het in juni/juli naar mijn redacteur kan.
*Het volgende doel, de eerste versie van Runeborn, heb ik al bijna gehaald. Ik moet nog zo’n 10 hoofdstukken schrijven en dit project heb ik gekozen voor CampNaNo. Het gaat wel minder snel dan in maart, maar dat komt door mijn nieuwe baan.
*15 boekreviews op mijn blog: ik heb inmiddels al 4 boekreviews gedeeld en er staan er nog 4 in de planning voor april/mei, dus ook met dit doel ben ik mooi op schema.
*Mijn blog wordt aardig goed bezocht, de pageviews per maand zijn iedere keer een stuk hoger dan afgelopen jaar, dus ik denk dat ik de 15.000 wel ga halen.
*Ik krijg elke week een aantal lieve reacties op mijn blog, dus ik denk dat er wel 200 reacties zullen komen. En zo niet … ik vind het al superleuk dat mensen de tijd en moeite nemen om een reactie achter te laten.
*Afgelopen vrijdag had ik al bijna 4000 likes op mijn foto’s (van dit jaar) op Instagram, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit doel in 2019 kan afstrepen.
*3x een give-away organiseren: dit doel gaat ook behaald worden, ik heb inmiddels al 1 winactie afgesloten en er loopt er op dit moment nog een op mijn Facebook pagina.
*200 writing prompts: Inmiddels heb ik al meer dan 80 writing prompts gedaan, dus als ik zo door blijf gaan komt het ook met dit doel goed!
*5 short stories: Bovenstaande geldt ook voor de korte verhalen. Ik heb in 2019 al 2 korte verhalen geschreven en inspiratie voor meer.
*125 Facebook likes: Dit doel gaat wel spannend worden. Mijn doel van het afgelopen jaar was 100 likes en op dit moment heb ik dat nog niet bereikt, maar wie weet, gaat het toch gebeuren.
*Ook weet ik niet of ik de 750 volgers op Instagram ga halen. Afgelopen jaar had ik een beetje laag ingezet, waardoor ik het doel al in juni haalde, dus wilde ik er nu wat meer spanning in. We gaan het zien.
*Deze maand wordt CampNaNo georganiseerd, maar ook in juli. In de editie van juli hoop ik het verhaal van Roos te gaan schrijven, waardoor ik dit doel ook kan afstrepen.
*Ik weet nog niet zeker of Time-out officieel gepresenteerd gaat worden, maar ik hoop het wel. Dan kan ik dit vakje ook inkleuren.
*In mijn hoofd heb ik de hoofdstukindeling van het tweede boek van de serie die ik met mijn broer schrijf al af, het moet alleen nog op papier uitgewerkt worden. Toch wil ik ermee wachten tot de tweede versie van het eerste verhaal af is, omdat ik nog een paar grote verhaalwijzigingen wil doen, met name in het tijdsverloop.
*De afgelopen tijd zijn de persoonlijke stukjes er een klein beetje bij ingeschoten, maar ik vind zelf eigenlijk dat mijn columns voor Fleurrijk hier wel aan meetellen, dus ik denk dat het wel goedkomt.
*Of het prentenboek over de Schildpad afkomt weet ik niet, ik zal echt eens moeten werken aan de eerste versie van het verhaal die ik bijna een jaar geleden schreef.

Vooruitblik
Wie goed op heeft gelet, heeft gemerkt dat ik twee doelen heb overgeslagen. Dat heb ik bewust gedaan, want ik wilde ze hier even kort uitlichten.
De eerste is 1250 boeken verkopen, drie maanden geleden schreef ik al dat ik dit doel misschien nog wat aan zou passen, afgaande op de verkoopcijfers van 2018. Omdat in 2018 in totaal 1586 boeken zijn verkocht (meer dan in 2015, 2016 en 2017 bij elkaar) heb ik besloten om toch dit aantal vast te houden. In 2018 verschenen er dan wel 2 boeken van mij, Time-out hoopt eerder te verschijnen dan Vrije val (september in plaats van oktober). Bovendien is Time-out een vervolg op Chaos, dus ik hoop dat meerdere mensen ook dit boek weer gaan kopen. En weet je … als het niet lukt is dat gewoon pech.
Het tweede doel dat ik niet genoemd heb is de laatste van de lijst. Dit omdat ik deze gewijzigd heb en dat wil ik toch kort uitleggen. Mijn eerste doel was om 850 uur te schrijven, maar ja, drie maanden geleden had ik echt nog niet kunnen bedenken dat ik per 1 april 4 dagen per week zou gaan werken. Nu heeft dat werk ook wel met schrijven te maken, toch wilde ik het doel op mijn bingo voor mijn persoonlijke schrijfwerk houden, daarom heb ik dit doel bijgesteld.

Over drie maanden, op dinsdag 16 juli, hoop ik een nieuwe update te plaatsen. Ik ben heel benieuwd of ik dan al wat meer vakjes heb kunnen inkleuren!

Heb jij al gewerkt aan je doelen voor 2019?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

  1. Mooi om te lezen hoe je aan je doelen werkt en wat je al hebt bereikt. Het is heel overzichtelijk zo en leuk om te zien wat je allemaal al bereikt hebt. Ik zou ook een systeem moeten bijhouden. Ga ik eens over nadenken 🙂

    1. Dankjewel voor je leuke reactie. Ik vind het zelf ook een heel fijn systeem, vandaar dat ik er al zo’n 3 jaar gebruik van maak. Ik ben benieuwd wat voor systeem je gaat inzetten…

  2. Dit is leuk om te lezen. Heel inspirerend om op deze manier echt concrete doelen te stellen en ze zo leuk bij te houden. Ik ga er ook eens over nadenken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: