Schrijfdoelen #1 Bingo 2019

Vorige week woensdag heb je al mijn leesdoelenbingo kunnen lezen. Vandaag wil ik graag de bingo met mijn schrijfdoelen voor 2019 met jullie delen. In 2018 had ik er ook eentje, maar deze heb ik alleen af en toe op Instagram laten zien. Het leek mij leuk om dit jaar jullie wél op de hoogte te stellen van mijn doelen. De bedoeling is dat er ieder kwartaal een update volgt, maar laat ik ze eerst maar eens laten zien en ze kort toelichten. 

Rij 1:
*100 blogs publiceren: Dit doel had ik afgelopen jaar ook en toen heb ik dit behaald. Nu zou ik de lat voor mezelf hoger kunnen leggen, maar voor alsnog vind ik hetzelfde aantal blogberichten als het afgelopen jaar (of iets meer) niet erg.
*250 posts op Instagram: In 2018 was mijn doel om 200 berichten op Instagram te posten, dat is mij toen gelukt, maar aan het begin van het jaar plaatste ik maar 1 of 2 keer per week iets, dus dat doel wil ik nu wel opschroeven.
*Boek publiceren: Een “dit gaat toch wel gebeuren, maar ik schrijf hem maar wel op” doel. Onder een boek publiceren versta ik een fysiek boek, dus e-books voor Kindle tellen in dit geval niet mee.
*Kerstverhaal schrijven: Aan het begin van 2018 bedacht ik dat het leuk zou zijn om ieder jaar een Kerstverhaal te schrijven en toen schreef ik er dat jaar ineens 3. Omdat ik m’n inspiratie hiervoor niet teveel wil oprekken, laat ik het er maar bij 1 dit jaar.
*Deel 1 “Samen” af: Dit is de serie waar ik in mijn logboeken (oktober, november & december) al over gesproken heb. Nu ben ik al een heel eind met deel 1, maar ik mag dit doel pas afstrepen als het verhaal bij mijn redacteur in de mailbox is belandt.

Rij 2:
*First draft Runeborn: Yay, spoiler, dit is de voorlopige titel van het eerste boek uit de serie die ik samen met mijn broer schrijf. Het is de bedoeling dat we in 2019 de eerste versie afschrijven, zodat die gelezen kan worden door proeflezers…
*15 boekreviews blog: Ook dit jaar wil weer boekentips en reviews met jullie delen en ik heb gekozen voor 15 reviews.
*15.000 pageviews: Afgelopen jaar was mijn doel 12.000 pageviews en dat was heel erg krap. Toch wil ik dit jaar meer publiek naar mijn blog krijgen, dus leg ik de lat wat hoger.
*200 comments blog: Ook hierin leg ik de lat een stuk hoger voor mezelf, ik ben erg benieuwd of het gaat lukken.
*10.000 ‘likes’ Instagram: Ik wil dus in totaal 10.000 hartjes op mijn foto’s. Een beetje een gek doel, maar ik vond het wel leuk om hem ertussen te zetten 😉

Rij 3:
*3 keer een give away organiseren: Het afgelopen jaar heb ik wel 4 keer een winactie georganiseerd op Instagram, terwijl mijn doel 1 give away organiseren was. Het kan dus maar zo zijn dat het niet bij 3 winacties blijft …
*200 writing prompts: Jaaa! Ik ben verliefd op writing prompts en ik wil er dit jaar dus 200 doen. Met de bijna dagelijkse writing prompts die ik doe, gaat dat vast lukken. Doe jij ook al mee?
*5 short stories: Korte verhalen vind ik erg lastig om te schrijven, omdat je zoveel ontwikkelingen in zo weinig woorden moet beschrijven. Maar ik houd ook wel van een uitdaging, dus ik ben benieuwd of het mij dit jaar weer gaat lukken om 5 korte verhalen te schrijven.
*1250 boeken verkopen: Het afgelopen jaar was mijn doel 1000 boeken verkopen en ik heb eigenlijk nog geen idee of dat gelukt is. Er is dus een kansje dat ik ik dit doel nog iets bijstel, maar dat laat ik in een kwartaalpost wel weten.

Rij 4:
*125 Facebook likes: Ik ben eigenlijk helemaal niet actief likes aan het verzamelen op Facebook, maar ik wil toch kijken of het me lukt. Mijn doelgroep is toch meer actief op Instagram, denk ik.
*750 volgers Instagram: Dit is ook zo’n doel waar jezelf natuurlijk niet 100% invloed op hebt, maar door er actief op te zijn, vergroot je de kans dat je het haalt aanzienlijk.
*Verhaal ‘Roos’ eerste versie schrijven: In het logboek van december heb ik er al iets over gezegd: ik wil een verhaal schrijven over Roos, het zusje van Lynn. Zij wordt al in Chaos en Vrije val genoemd en natuurlijk ook in het vervolg op Chaos, dat nog moet verschijnen. Ik ben van plan om haar verhaal dit jaar uit te gaan werken tot een manuscript.
*Boekpresentatie: Tja … die van het afgelopen jaar smaakte naar meer, dus ook dit jaar presenteer ik graag het boek (zie rij 1, doel 3) weer officieel.
*Hoofdstukindeling boek 2 AoC af: Dit gaat ook weer over de serie die ik met mijn broer aan het schrijven ben, daarvan wil ik ook stappen maken met het tweede deel, zodat, wanneer deel 1 verschijnt, we ook kunnen aantonen dat we al een eind op weg zijn met boek 2.

Rij:
*35 volgers op Bloglovin’: Het afgelopen jaar heb ik het doel (25 volgers) net niet gehaald, dus ik leg hiervoor de lat niet zo ontzettend hoog. Toch zou ik het wel leuk vinden als ik daar ook meer gevonden word.
*Vervolg ‘Chaos’ af en opsturen: Op een gegeven moment werd ik een beetje inspiratieloos en dacht ik: ’tja… ik heb het in principe nog niet behaald’, dus voegde ik deze ook toe aan de lijst, al heb ik hier met mijn redacteur al afspraken over gemaakt.
*30 persoonlijke stukjes: Het afgelopen jaar schreef ik regelmatig een persoonlijk stukje in een column achtige stijl. Dat vond ik erg leuk om te doen en ik dacht: wie weet, word ik ooit gevraagd als columnist, dan heb ik vast een voorraad liggen die ik alleen maar aan hoef te passen.
*Prentenboek af: Volgens mij heb ik hier maar zijdelings iets over gezegd, maar samen met mijn broer werk ik dus ook aan een prentenboek. Het is een superleuk verhaal over Schildpad… maar meer kan ik er nog niet over zeggen. I’ll keep you updated.
*850 uur schrijven: Ik weet dat er op de foto staat 650, maar ik heb dit doel al aangepast. Ik was alleen te lui om een nieuwe foto te maken.

Zo, dat waren mijn schrijfdoelen voor 2019. Wat zijn jouw doelen voor dit jaar?

Liefs,
Mirjam

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: