Fun facts #15 Muzieklijst Vrije val

Zoals beloofd deel ik vandaag de muzieklijst van Vrije val met je. Muziek geeft mij altijd veel inspiratie en dat is zeker bij dit boek het geval. Benieuwd welke liedjes dat waren?

Waarschuwing vooraf: Als je Vrije val nog niet gelezen hebt, lees dan niet verder: major spoiler alert. Ik leg bij elk liedje namelijk uit waarom het mij inspireerde en waarom ik er veel naar luisterde toen ik het schreef.

  1. Clean – Natalie Grant – In dit liedje gaat het over hoe wij onszelf zien en hoe God ons ziet. Ook wordt verteld dat voor Hem niets te vuil of te vies is of Hij kan het wassen met Zijn bloed. Een krachtige boodschap die voor Lotte geldt, maar eigenlijk voor ons allemaal.
  2. Flawless – MercyMe – Eigenlijk geldt voor dit liedje hetzelfde als voor die hierboven. Door het offer van Jezus aan het kruis is er vergeving nodig en ziet Hij ons als ‘flawless’.
  3. Jar of hearts – Christina Perri – Dit liedje slaat vooral op het karakter Leonard en wat Lotte tegen hem zou zeggen als ze durfde. Ik vind de zin: “You’re gonna catch a cold, from the ice inside your soul” poëtisch prachtig en ik denk dat dit zeker voor Leonard van toepassing is.
  4. Love them like Jesus – Casting Crowns – Dit is een van de belangrijkste lessen die Bas van zijn ouders leert: mensen liefhebben zoals Jezus hen liefheeft.
  5. One step away – Casting Crowns – Ook dit is een les die ik graag aan Lotte mee zou geven, zeker nadat ze zich zo ontzettend schaamt en als ze zich zo slecht voelt. Hoe ver je ook van God bent afgedwaald, er is maar één stap nodig om weer bij Hem terug te keren.
  6. Priceless – For King & Country – Met dit lied begon het allemaal, ik luisterde vooral veel naar de ballad version en dit bevat dan ook de boodschap die ik mee wil geven. Jij bent prachtig en onbetaalbaar.
  7. You are more – Tenth Avenue North – Dit liedje lijkt heel erg op Priceless (qua boodschap) en ik heb ook zeker getwijfeld of ik de woorden van dit liedje aan Bas mee wilde geven, nadat Lotte hem eerlijk heeft verteld hoe dom ze zich voelt, dat ze Leonard zomaar ‘die foto’ heeft gestuurd, of de woorden uit Priceless. Uiteindelijk vond ik de tekst van Priceless net iets beter matchen, maar dit liedje is ook zeker prachtig!

Welk lied vind jij het beste bij Vrije val passsen? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.