Schrijflogboek #12 November 2018

Wauw, wat was November een heerlijke schrijfmaand. Zo heerlijk dat ik zaterdagochtend 1 december om 5 uur al wakker was en het logboek blog wilde schrijven. Dus hier zit ik met mijn goede gedrag … Ik heb deze maand heel veel schrijfuren gemaakt. Een record? Dat kom je alleen te weten als je verder leest!

Zoals iedere maand vertel ik eerst hoeveel tijd ik per categorie besteed heb aan schrijven. Dan volgt een selectie van de hoogtepunten deze maand (dat waren er weer een aantal) en ik sluit weer af met het totaal en een vooruitblik voor december.

Short stories – 115 minuten
Ik schreef de afgelopen maand nóg een Kerstverhaal, waarvoor laat ik in de hoogtepunten weten. Ook werkte ik een reeds bestaand verhaal bij. Het is wel grappig, ik had als doel dit jaar om 1 kerstverhaal te schrijven en toen werden het er ineens 3!

LOI cursus – 225 minuten
Hoe saai ik het soms ook vind, ik heb deze maand veel gedaan voor de cursus. Ik maakte 2 opdrachten en nam 5 hoofdstukken door. Als ik in december dezelfde hoeveelheid doe, kan ik de cursus nog dit jaar afronden 🙂

Bergen van chaos – 250 minuten
Mijn broer en ik zijn nog steeds niet helemaal terug op ons oude niveau, maar daar gaat, hopelijk, deze maand verandering in komen. Deze maand hopen we namelijk een begin te maken met het schrijven van het eerste boek uit de serie. Nu denk je misschien: ‘huh, ze zijn hier toch al meer dan een jaar mee bezig?’ Klopt, maar we wilden de globale verhaallijn en voorgeschiedenis vast hebben liggen, zodat we daar in boek 1 al naar kunnen verwijzen.

Writing prompts – 280 minuten
Natuurlijk heb ik ook deze maand weer meegedaan aan een writing prompt challenge. Iedere ochtend schreef ik ongeveer 10 minuten aan een bepaalde scène voor het verhaal wat ik schreef voor NaNoWriMo.

Blogcontent – 545 minuten
Ook deze maand moeten er weer blogs online komen, dus hier besteedde ik ook aardig wat tijd aan. Sommige blogs stimuleren het schrijven echt en dan met name deze logboeken. Ik vind het heerlijk om te vertellen over alle projecten die ik heb lopen en krijg er ook ontzettend veel zin in als ik erover schrijf.

Kindle – 555 minuten
Ja, ik heb voor mezelf het besluit genomen dat ik volgend jaar echt een e-book ga publiceren op Kindle. Wat ik nu heb geschreven vind ik nog niet supergoed, maar ik kan het altijd herschrijven. Ik heb de eerste paar hoofdstukken ook door een Engelse vriendin laten lezen en zij vertelde mij dat ze ervan had genoten, dus dat biedt perspectief!

Vervolg Chaos – 585 minuten
De titelinspiratie ontbreekt nog steeds, maar ik heb deze maand toch het hele verhaal herzien. Ik weet nog dat ik in oktober schreef dat ik het voor december zou bewaren. Maar ik was deze maand in Engeland en (spoiler) een deel van het verhaal speelt zich daar ook af, dus kreeg ik opeens heel veel zin om eraan te werken. Nu is de nieuwe eerste versie af. Ik ga hem nog een keer helemaal doornemen en dan stuur ik hem naar mijn proeflezers.

Samen (NaNoWriMo) – 2440 minuten
Aan dit project heb ik meer minuten besteed dan ik in een heel aantal maanden totaal aan schrijven heb besteed (alleen in maart, juni, juli en augustus meer). Maar ja … ik moest natuurlijk wel de 50.000 woorden halen op 30 november. En dat is gelukt, het totaal voor NaNoWriMo is 51.650 woorden. Er staan echter nog 6 hoofdstukken gepland, dus het boek wordt iets dikker dan de andere boeken die ik tot nu toe schreef. Ik vond het heerlijk om te doen en vooral om te beseffen dat dit deel 1 in een serie wordt … dus ik mag nog veel vaker over deze karakters schrijven. Mits mijn uitgever erover te spreken is natuurlijk!

Overig – 310 minuten
Ik werd deze maand twee keer geïnterviewd, schreef een paar persoonlijke verhaaltjes en had een overleg met Anna Laura over schrijven. Deze en nog meer zaken vallen onder overig.

Hoogtepunten
Ook in november gebeurden er weer een aantal leuke dingen. Voordat ik vertel hoeveel ik totaal geschreven heb deze maand, vertel ik je een paar hoogtepunten!

  • Op 14 november kreeg ik een berichtje dat het RD een van mijn kerstverhalen wil publiceren in hun Winterdoeboek.
  • Diezelfde dag, 14 november, kreeg ik de vraag of ik een kort kerstverhaal (maximaal 5 minuten voorleestijd) wilde schrijven voor de RO. Op eerste en tweede Kerstdag hebben zij namelijk een speciale uitzending van het programma ‘Van harte’, met allerlei Kerstliederen. Daar wilden ze ook een kort Kerstverhaal voorlezen en ik werd gevraagd om deze te schrijven. Dat is ook gelukt en ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden.
  • Op 21 november verscheen er een interview met mij op een van de leukste schrijvers- en lezerscommunity van Nederland: Get inspired by books. Ik vertelde hoe ik begonnen ben met schrijven, waar ik inspiratie vandaan haal en wat mijn allergrootste toekomstdroom is.
  • 30 november: Deze maand heeft mijn blog een recordaantal pageviews gehad: 1515. Heel erg bedankt allemaal 🙂

Totaal + vooruitblik december
Yay! Ik heb in november mijn record van augustus verbroken! In augustus schreef ik 4175 minuten (69 uur en 55 minuten) en in november komt het totaal op 5305 minuten! Dat zijn 88 uur en 25 minuten. Natuurlijk heeft mijn deelname aan NaNoWriMo ervoor gezorgd dat dit urenaantal zo hoog ligt. Daarnaast heb ik, toen ik uit Engeland terug kwam, een lijst met “schrijfregels” opgesteld. Een ervan is dat ik 6 dagen per week 4 tot 5 uur per dag aan schrijven besteed. Het doel wat ik mezelf per week stel is 24 uur. Dat wil ik 4 weken aankijken en dan bekijken wat de opbrengst is. Er zijn nu 2 weken voorbij gegaan en ik heb echt zoveel geschreven de afgelopen tijd, dus ik denk dat dit een blijvende regel is. Dat helpt vast als ik in december het record van de afgelopen maand weer wil verbreken! Nu duik ik nog even terug mijn bed in, want naast overexcited ben ik ook snipverkouden …

Hoe was november voor jou?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

  1. Wat goed zeg! Zo weet ik wel weer dat ik mijn schrijftijd beter moet gaan inplannen. De laatste tijd gaat het niet zoals ik zou willen 🙂 Leuk dat je geinterviewed bent, ik ga het snel lezen.

    1. Ik liep er ook al een tijd tegen aan dat ik aan het einde van de dag me afvroeg waar alle tijd nu gebleven was en waarom ik niet gewoon een aantal uren aan schrijven had kunnen besteden. Toen heb ik die regel voor mezelf opgesteld van 4 uur per dag, 24 uur per week. Voor mij is dat behapbaar, maar jij moet natuurlijk kijken wat bij jou past. Ik hoop dat je snel iets vindt wat werkt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.