Schrijflogboek #22 September 2019

Welkom bij het treurigste logboek van 2019. Oké, misschien is dat een beetje overdreven, maar ik heb deze maand echt weinig geschreven. Het is zelfs de minst productieve maand van 2019 geworden (qua tijd, maar ik denk ook qua projecten). Geen enkel project heeft echt mijn volledige aandacht gekregen en dat is ook wel te zien in het overzicht. Gelukkig heb ik ook nog wel wat leuks te delen. Kijk je mee?

Ook deze maand deel ik eerst hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed. Vervolgens deel ik enkele hoogtepunten, dan onthul ik de geschreven tijd en blik vast vooruit de komende maand in.

Persoonlijk – 75 minuten
Niet te verwarren met het blogbericht dat morgen online hoopt te komen 😉 Soms zit m’n hoofd overvol en dan probeer ik al die gedachten van me af te schrijven. Ik verzamel deze persoonlijke stukjes en soms publiceer ik er eentje op mijn blog.

Fleurrijk – 80 minuten
Ook voor Fleurrijk schreef ik weer anderhalve blog, of misschien wel twee. Ik weet het dus weer niet zo goed meer. Ook ben ik bezig met het schrijven van een boekreview. Ik vind het nog steeds leuk om iedere maand iets te vertellen over mijn schrijfleven en mijn leven als christelijke single van 26 jaar 😉

Samen – 170 minuten
Yes! Ik ben begonnen aan de voorbereiding van NaNoWriMo 2019 en dat is het tweede deel van de serie schrijven waar ik volgend jaar aan begonnen ben. Ik heb besloten dat ik er gewoon aan ga beginnen, ook al heb ik nog geen feedback op deel 1. Misschien dat ik dan het een en ander moet veranderen, maar ik heb gemerkt dat ik erg gelukkig werd van dit project. En dat is wel even nodig, want ik kom dus net uit een soort schrijfdip (waar ik morgen ook iets meer over hoop te vertellen).

Writing prompts – 175 minuten
In plaats van 6 writing prompts per week, doe ik er nu nog maar 5 en dat werkt heel fijn, dus in oktober gaan we hier gewoon mee verder. Ik houd het ook bij (maximaal) 10 minuten per writing prompt, omdat het anders heel snel als een verplichting gaat voelen, terwijl het juist een oefening moet zijn waar je elke dag weer naar uit kijkt.

Bergen van chaos – 195 minuten
Mijn broer en ik zijn nu al bijna twee jaar bezig met dit project. Inmiddels is de allereerste versie klaar en die nemen we nu door. Dat is nogal een klusje en we liepen allebei vast bij hetzelfde hoofdstuk. Dan is het wel duidelijk dat er iets niet aan klopt, natuurlijk. De komende maand hopen we het verhaal helemaal door te nemen en een alternatieve/nieuwe hoofdstukindeling te schrijven.

Vervolgverhaal – 275 minuten
Op het moment dat ik dit schrijf staan er 8 hoofdstukken klaar om gepubliceerd te worden, dat betekent dus dat ik tot eind februari 2019 content heb om te delen. Ik wil het liefst nog verder vooruit werken, tot eind maart of april en ik denk dat dat wel gaat lukken. In oktober wil ik elke week minstens 1 hoofdstuk schrijven en in december ook. In november wil ik me zoveel mogelijk richten op mijn NaNoWriMo project, dus dan blijft dit in de kast liggen.

Blogcontent – 470 minuten
Dit was dus absoluut niet de afspraak die ik met mezelf gemaakt had. In Engeland heb ik veel blogs geschreven, zodat ik thuis niet zoveel hoefde te doen. Dat is dus hierbij officieel mislukt, want mijn blog (en social media) heeft de afgelopen maand de meeste aandacht gekregen. 470 minuten is (gelukkig) wel een stuk minder dan de afgelopen tijd, maar ik hoop echt dat dit de komende maand anders zal zijn!

Overig – 265 minuten
De afgelopen maand heb ik ook regelmatig een hoofdstuk uit Schrijven vanuit je hart doorgenomen en ik heb af en toe een focusmoment gehad. Het voorbereiden van mijn to do lijstjes wat betreft schrijven, reken ik hier ook onder. Ik heb sinds 2 weken een nieuwe strategie. Ik verdeel de taken in 3 categorieën: Hoogste prioriteit, normale prioriteit en geen prioriteit. De taken bij hoogste prioriteit moeten gedaan worden, de anderen mogen eventueel vooruitgeschoven worden. Het grappige is dat ik nu al 2 weken al m’n taken (van alle prioriteitsniveaus) heb gedaan, terwijl het me ervoor nooit lukte om al m’n doelen te halen. Reden voor een feestje!

Hoogtepunten
Ik heb niet superveel hoogtepunten, maar wel een heel speciale 🙂

  • 3 september: Mijn eerste lustrum! Op 3 september 2014 kreeg ik een mailtje van Uitgeverij de Banier dat ze mijn boek (De opdracht) wel wilden uitgeven. ik was dus officieel 5 jaar auteur (vond ik zelf).
  • 14 september: Mijn vijfde(!) boek verscheen. Het was echt fantastisch om Time-out in handen te hebben. Hij is zo mooi geworden 🙂
  • 14 september: Door het verschijnen van Time-out behaalde ik een van mijn ‘lifegoals’, namelijk 5 boeken publiceren. Toen ik dit doel bedacht had ik nog maar 2 boeken gepubliceerd, dus ik dacht echt dat dat langer zou duren. Nu heb ik natuurlijk wel weer een nieuw ‘lifegoal’ bedacht, maar ik vond deze wel erg speciaal.

Totaal + vooruitblik
In mijn vooruitblik van augustus schreef ik al dat ik niet zoveel verwachtte van de maand september. Misschien had ik dat gewoon niet moeten zeggen, dan was het beter geweest. Ach, dat zullen we nooit weten. In totaal schreef ik in september 1705 minuten, maar 28 uur en 25 minuten spreekt wellicht wat meer tot de verbeelding. Dit maakt van september 2019 een van de slechtste schrijfmaanden ooit (sinds ik begon met het bijhouden van mijn uren). Alleen in december 2017 en februari 2018 schreef ik nog minder.

Ik ben echter vastberaden om hier in oktober verandering in te brengen. Deze maand is niet de rustigste, maar ik heb het volste vertrouwen in een productieve tijd.

Ben jij productief geweest in september?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.