Schrijflogboek #39 Februari 2021

Ook de kortste maand van het jaar is weer voorbij gevlogen. Ik had veel plannen voor februari, zeker op schrijfgebied, maar of daar ook iets van is gekomen? Je leest het in dit blogbericht.

Zoals altijd laat ik eerst weten hoeveel uren ik aan elk project heb besteed, dan noem ik wat hoogtepunten en vervolgens onthul ik het totaal aantal uren. Ook blik ik zowel terug als vooruit.

Verhalen

 • Roos – 135 minuten
  Een week geleden had ik alle feedback van mijn proeflezers teruggekregen en heb ik het manuscript herschreven. Meestal zie ik daar heel erg tegenop, maar als ik eenmaal aan de slag ga is het zo gebeurd. Dat was ook hierbij het geval.
 • Friends 4-ever – 190 minuten
  De afgelopen maand heb ik maar drie hoofdstukken van het vervolgverhaal geschreven (mijn doel was vijf), maar ik ben wel vooruit gaan plannen wat er in elk hoofdstuk gaat gebeuren. Tot ongeveer hoofdstuk 90 weet ik wat er gaat gebeuren in het verhaal, dus hopelijk gaat het schrijven nu weer een stuk sneller. Ik hoop dat jullie nog steeds genieten van het wekelijkse vervolgverhaal.
 • De stad – 255 minuten
  Ik ben ook goed gaan zitten voor dit project. Als je bedenkt dat dit m’n hoofdproject voor de maand was, zit er niet zo gek veel tijd in. Maar ik ben wel behoorlijk ver gekomen met het uitwerken van de grote lijnen (en al wat details) van dit verhaal. Ik begin het project steeds leuker te vinden en krijg ook steeds meer ideeën ervoor.

Sociale media kanalen

 • Sociale media beheer – 295 minuten
  Ook deze maand werden er weer foto’s gemaakt en berichten ingepland op Instagram. Het aantal uren dat ik hieraan besteed is ongeveer elke maand gelijk en ook niet heel spannend. Maar het telt wel mee en daarom noem ik het altijd 😉
 • Blogcontent – 830 minuten
  Nu lijkt het net alsof ik heel erg veel blogberichten heb geschreven de afgelopen maand. Maar nee, dat viel best wel heel erg tegen. Maar begin februari kreeg ik het op m’n heupen en wilde ik gaan werken aan m’n nieuwe huisstijl. Ik vind het (zeker gezien mijn beperkte kennis van Photoshop) best tof geworden zo. Lekker fleurig. Het uitwerken en wijzigen van de nieuwe huisstijl heb ik gerekend onder blogcontent.

Overig

 • Van alles en nog wat – 65 minuten
  Wat persoonlijke stukjes en plannen vallen eigenlijk onder deze categorie. Ik had natuurlijk het veranderen van m’n huisstijl hier ook onder kunnen laten vallen, maar dat heb ik dus niet gedaan 😉
 • Writing prompts – 120 minuten
  De afgelopen maand heb ik (voor mijn gevoel) weer beter gebruik gemaakt van writing prompts en eigenlijk wil ik toch weer terug naar dagelijkse writing prompts. In ieder geval op doordeweekse dagen. Het is maar tien minuutjes per dag, maar ik ben dan toch elke dag bezig met schrijfwerk.

Hoogtepunten
Ik heb ze hier en daar al genoemd, maar dit zijn wat hoogtepunten van februari:

 • In week 7 werd mijn blog 1602 keer per bekeken. Ik heb het naast de statistieken van 2018 (toen ik net begon met bloggen) gelegd. Daar stond het totaal aantal pageviews voor de maand februari op 648. Ik vond het zelf heel leuk om te zien!
 • Op 19 februari veranderde ik na drie jaar mijn logo en huisstijl op mijn blog. Het allerliefst zou ik mijn website laten bouwen door een vormgever maar daar heb ik echt het budget niet voor op dit moment. Zeker niet omdat mijn blog nog altijd een hobby is waar ik vertel over de leukste baan ter wereld 😉 Maar ik ben heel blij met hoe het geworden is! En ik vind het eigenlijk ook wel heel leuk om me af en toe met iets heel anders bezig te houden!
 • Op 22 februari stuurde ik het manuscript van Roos op naar de redacteur. Een andere redacteur dan normaal, wat het toch weer een tikkeltje spannender maakte. Maar ik ben blij dat het gelukt is en hoop dat het in het najaar zal verschijnen als boek.

Totaal + statistieken
Ik wilde in februari ontzettend graag veel schrijven. Ik had gemikt op meer uren dan in januari, ook omdat ik een week vrij was. Dat is helaas niet gelukt. Ik heb me in februari 1890 minuten met schrijven bezig gehouden, wat goed is voor 31 uur en 30 minuten. Maar het is wél meer dan in februari 2018 en februari 2020 (dat laatste was mijn doel!). Ik schreef 4314 woorden aan verhalen (alleen aan het vervolgverhaal), en in totaal 21040 woorden.

Terugblik februari
Het gaat gelukkig wel weer een beetje beter dan vorige maand qua energie, maar mentaal gaat het nog niet helemaal geweldig. De motivatie om te gaan schrijven ontbreekt vaak. Ben ik eenmaal bezig, dan wil ik niet meer stoppen, maar ik moet steeds een drempel over. En die lijkt steeds groter te zijn. Ik probeer van alles en nog wat om mezelf over te halen en de ene keer werkt het beter dan de andere keer. Afgelopen week schreef ik (puur voor mezelf) de proloog van het verhaal De stad. Waarschijnlijk wordt het heel anders dan wat ik nu heb, maar ik vond het heerlijk om weer echt bezig te zijn met een verhaal wat de potentie heeft om een boek te worden. Aan het herschrijven van deel 3 van Samen! ben ik nog niet toegekomen, hoewel ik daar al wel een plan voor heb gemaakt.

Vooruitblik maart
Dat herschrijven van deel drie hoop ik dan ook deze maand op te pakken. Stiekem hoop ik dat ik het ook af zal krijgen, maar omdat er echt nog veel aan moet gebruiken betwijfel ik dat. Daarnaast wil ik de voorbereidingen van De stad afronden, zodat ik in april, tijdens Camp NaNoWriMo een begin kan maken met de allereerste versie. Maar ik moet wel uitkijken dat ik niet teveel projecten tegelijk oppak, want daardoor duurt het vaak langer voordat een project is afgerond, waardoor ik m’n motivatie verlies. Daarnaast is het afwachten tot Yes! Papa gaat trouwen verschijnt. Zowel Lijmen als Chaos zouden eigenlijk in april verschijnen (2017 en 2018), maar beiden had ik destijds in maart al in handen. Dus stiekem hoop ik dat dat ook het geval zal zijn bij mijn zevende boek. We gaan het zien.

Wat zijn jouw plannen voor maart?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Je nieuwe huisstijl vind ik fris en serieus te gelijk. Dus super geslaagd. Verder lees ik een beetje tussen de regels door, dat het schrijven steeds meer een “plicht” wordt, en dat zou zonde zijn. Misschien moet je alle projecten, die niet dringend zijn, gewoon op ijs leggen, een maandje dan, en alleen dat schrijven waar je zin in hebt. Succes!

  1. Ah, dankjewel 🙂 Het valt wel mee hoor dat schrijven een plicht wordt. Ik wil heel graag juist wel weer schrijven, maar ik denk dat ik teveel met verschillende projecten bezig ben. Daar heb ik nu gelukkig wat op gevonden. Maar bedankt voor je bezorgdheid 😉

 2. Fijn dat ondanks dat het niet helemaal lukte toch wel schrijfuren hebt kunnen maken. En daar gaat het toch om! Hopelijk gaat het in maart weer een beetje beter!

  1. Idd, uiteindelijk gaat het ook om kwaliteit ipv kwantiteit 🙂 En ook schrijven gaat (tot nu toe) erg goed in maart!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: