Schrijflogboek #46 September 2021

Het is de tweede maandag van de maand en officieel hoort er helemaal geen blog online te komen, maar omdat ik een weekje blogpauze nam, is het vandaag pas tijd voor het logboek van september. Deze blogpauze had ik helemaal niet aangekondigd, omdat het helemaal mijn bedoeling niet was, maar ik merkte dat het écht even nodig was om niet achter de feiten aan te blijven rennen. Meer hierover lees je in dit logboek.

Zoals iedere maand vertel ik eerst aan welke projecten ik heb gewerkt (en hoeveel tijd ik hieraan besteed heb). Vervolgens deel ik hoogtepunten, dan blik ik terug op de schrijfmaand en geef je een aantal statistieken. Tot slot kijk ik ook nog even vooruit naar de komende maand, wat staat er allemaal op de planning? En als bonus vertel ik je ook nog (heel kort) waar mijn tijd en aandacht de afgelopen tijd nog meer naar uit is gegaan 😉

Verhalen

 • Friends 4-ever – 45 minuten
  Ik schreef maar één hoofdstuk aan het vervolgverhaal, hierdoor kwam het ook voor dat er tot nu toe twee keer geen hoofdstuk online is gekomen. Ik hoop echt weer een inhaalslag te maken voor dit verhaal zodat het niet meer nodig is een week over te slaan. Er loopt dan namelijk heel veel in de soep 😉
 • Samen! deel 3 – 215 minuten
  Ik heb best veel vooruitgang geboekt met dit project. De tofste dag was wel vrijdag 10 september toen ik in een uur tijd maar liefst 17 hoofdstukken herschreef. Ik geniet echt weer van dit project. Ik heb helaas niet afgekregen wat ik af wilde hebben, maar hoop het binnenkort wel af te ronden!

Dat was het alweer voor verhalen deze maand. Ik vind het jammer dat ik zo weinig hier aan toe ben gekomen, maar ga voor de komende tijd echt mijn prioriteiten leggen bij het schrijven van verhalen. Blogcontent en vlogcontent komen echt eventjes op de tweede plek.

Sociale media kanalen

 • Social media beheer – 55 minuten
  Deze maand plaatste ik nauwelijks foto’s op Instagram. Ik wil voor de komende maand (en de maanden erna) wel weer een planning gaan maken zodat er geen weken voorbijgaan zonder dat er iets verschijnt, maar ik wil het wel minderen. Zes posts per week vind ik gewoon te veel.
 • Vlogcontent – 295 minuten
  Ik maakte weer een aantal video’s, waarvan mijn persoonlijke favoriet de video over 7 jaar auteur is. Ook in de boekpresentatie van No fear ging veel tijd zitten. Ik geniet echt van het vloggen, maar wat prioriteiten betreft staat het niet superhoog.
 • Blogcontent – 310 minuten
  Wat blogcontent betreft wilde ik deze maand graag wat verder vooruitwerken, maar dat is niet helemaal gelukt. Het was zelfs zo erg dat ik vorige week helemaal geen blogs online heb gezet. Ik wilde eerst op vakantie veel schrijfwerk doen, maar uiteindelijk heb ik toch vooral veel genoten van de rust, ervoor gezorgd dat ik weer bij was met mijn leeschallenge en ga ik er vanaf nu weer met volle kracht tegenaan!

Overig

 • Writing prompts – 50 minuten
  De afgelopen maand heb ik maar drie writing prompts gedaan. Dat geeft helemaal niets, want ik zit al bijna aan mijn jaardoel van 2021. En ik moet natuurlijk niet vergeten dat writing prompts geen doel op zich zijn, maar een middel om geïnspireerd aan de slag te gaan.
 • Van alles en nog wat – 260 minuten
  September begon al meteen goed met een supertoffe presentatieavond bij De Banier, waar ik veel andere auteurs ontmoette. Dat heb ik meegenomen in deze berekening en nog iets waar ik bij m’n hoogtepunten meer over wil vertellen…

Hoogtepunten
Ook al heb ik niet superveel geschreven in september, er waren genoeg hoogtepunten te noemen!

 • De maand begon natuurlijk goed toen op 1 september No fear gepresenteerd werd bij De Banier. Vanwege papierschaarste kwam het officiële boek pas 4 september bij mij binnen. De stapel boeken groeit steeds hoger en ik kan er intens van genieten.
 • Op 3 september vierde ik een jubileum, ik was 7 jaar auteur. Hoewel … 1 april 2015 kwam De opdracht officieel uit, dus 1 april 2022 doe ik het gewoon nog dunnetjes over ;-). Toch vind ik 8 boeken in 7 jaar een hele prestatie, dus wilde ik het zeker even noemen.
 • 16 september verzorgde ik een schrijfworkshop op een kinderfeestje. Ik vond dat echt heel erg leuk om te doen, hoewel ik het natuurlijk ook erg spannend vond! Gelukkig kreeg ik een heel positieve reactie van de moeder van het meisje, alle meiden hadden er ontzettend van genoten. In november staat een blog op de planning met wat we precies gedaan hebben tijdens dit feestje en of ik dit vaker ga doen…
 • Op 29 september gebeurden er twee leuke dingen. Allereerst kwam er een toffe review online bij Christelijke kinderboeken van Yes! Papa gaat trouwen. Ook was ik die dag met Anna Laura in Middelburg bij Boekhandel Den Hertog. Daar heb ik maar liefst 8 boeken van No fear gesigneerd + een boodschap erin gezet, dat was heel leuk en speciaal om te doen!

Terugblik + statistieken
Ik had veel plannen voor september, maar van tevoren wist ik niet helemaal zeker of dit allemaal ging lukken. Ik had op dat moment al een tijdje contact met J. en in september hebben we elkaar ‘in het echt’ ontmoet en zijn we niet lang daarna officieel een stel geworden 😉 Een groot voordeel is dat J. ook van lezen en schrijven houdt, dus daarin kunnen we elkaar mooi aanmoedigen, maar de afgelopen tijd wilden we natuurlijk zoveel mogelijk samen doorbrengen. Tja, zowel mijn schrijfwerk als leeschallenge kwamen op een wat lager pitje, maar ik doe mijn best om het ritme weer te vinden. Ik merkte zelf ook wel dat ik het prettig vond om een tijdje minder bezig te zijn met bloggen en vloggen en ga proberen om ook iets minder krampachtig te zijn als er geen bericht online komt. In september heb ik mijn plezier in het (her)schrijven van Samen! deel 3 teruggevonden en ik krijg nu ook langzamerhand kriebels om te beginnen aan deel 4. Mijn schrijfuren voor september liggen niet zo hoog, maar zoals ik wel vaker heb gezegd: kwaliteit gaat voor kwantiteit (hoewel, daar heb ik ook eens wat anders over gezegd). In totaal schreef ik 1230 minuten, wat goed is voor 20 uur en 30 minuten. Op zich valt het me mee, september is hiermee niet eens de slechtste maand van 2021 geworden. Het betekent wel dat als ik mijn doel van 500 uur schrijven dit jaar nog wil halen in oktober, november en december gemiddeld 60 uur moet maken. Ik denk dat het wel haalbaar is, als ik wat strenger ben voor mezelf (en vooral beter slaap), maar als het niet lukt is dat geen wereldramp.

Vooruitblik oktober
Voor de maand oktober heb ik dit als mijn drie belangrijkste doelen genoteerd:

 1. Schrijfritme terugvinden
 2. Samen! deel 3 afmaken (liefst in de eerste twee weken)
 3. NaNoWriMo voorbereiden

Ook ga ik proberen om iedere dag (behalve zondag) een blog te schrijven zodat ik daarin wat voorloop en tijdens NaNoWriMo me het meest kan concentreren op het project waar ik dan aan ga werken. Ik wil streven naar 15-20 uur per week schrijven, maar dan moet wel echt mijn energie terug zijn op het oude niveau. Ik weet nog dat ik in juli keurig zo’n 8 uur per nacht sliep (met goede kwaliteit) en juli is mijn beste schrijfmaand van 2021 tot nu toe. Na deze eerste schrijfmiddag van oktober (op 6 oktober) heb ik er in ieder geval heel veel zin in gekregen. Wat trouwens ook helpt: J. is bijna twee weken op vakantie deze maand 😉 (Ik weet toevallig dat hij soms meeleest, dus speciaal voor hem: grappie).

En, hoe gaat het met jouw (schrijf)werk?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Heel veel geluk toegewenst! En ik ben benieuwd of je een goed nieuw ritme vindt. Ik persoonlijk heb altijd moeite om weer in een ritme te komen. En als ik zie wat jij allemaal doet en wilt doen…. petje af… Maar gelukkig ben je nog “jong”. Succes!

  1. Dank je wel voor je reactie. In een ritme komen is voor mij ook wel lastig hoor, ik merk dat ik er dit hele jaar al een beetje mee worstel. Maar het lijkt de goede kant op te gaan 😉

 2. Superleuk weer om te lezen! Echt superleuke hoogtepunten! Gefeliciteerd met al je hoogtepunten en met J.😉 Leuk idee met dat kinderfeestje! Benieuwd naar je blog daarover in november

  1. Dankjewel voor je leuke reactie en felicitaties 🙂 Ik ben ook wel benieuwd wat je van de blog over het kinderfeestje gaat vinden!

 3. Goed van je dat je een blogpauze nam gewoon omdat je dat even nodig had. Gefeliciteerd met het uitkomen van No Fear! Ziet er prachtig uit! En ook super je andere hoogtepunten. Succes met het weer in je schrijfritme komen en leuk dat je ook weer mee doet met NaNoWriMo.

  1. Ja, die blogpauze was wel echt even nodig, maar ik vind het dan toch ook wel weer fijn om gewoon in m’n vaste ritme te gaan bloggen. Dankjewel voor je felicitatie en succeswens 🙂 Ga jij ook weer meedoen met NaNoWriMo?

   1. Fijn om te lezen dat het je goed heeft gedaan!
    Ik twijfel nog of mee ga doen aan NaNoWriMo. Op zich doe ik dat (twijfelen) elk jaar wel geloof ik, dus wie weet bedenk ik op 31 oktober, of zelfs pas op 1 november dat ik wel mee doe. Maar ik heb nog geen idee wat ik zou willen gaan schrijven (maar ook dat is niet echt anders dan andere jaren eigenlijk haha). Wel speelt mee dat ik al twee weken te kampen heb met bronchitis en verkoudheid, waardoor ik erg moe ben, en daardoor nog meer twijfel of ik mee ga doen. Ik heb nog zo’n 10 dagen om te beslissen, dus wie weet. 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: