Vlogs op vrijdag #21 Januari 2024

Ik val maar meteen met de deur in huis: voorlopig is dit het laatste vlogs op vrijdag berichtje. Niet omdat er geen vlogs meer online gaan komen, maar omdat er iets gaat veranderen in de vlogfrequentie. Daarover vertel ik je graag meer in dit bericht, maar eerst licht ik natuurlijk de vlogs uit die afgelopen periode online zijn gekomen.

Mijn eerste video was uiteraard die waarin ik mijn jaardoelen voor 2024 deelde. Ik wilde nog een fancy ‘Happy New Year’ video maken, maar dat is me helaas niet gelukt. Ik heb de doelen uiteraard ook besproken op mijn blog, maar wie weet, vind jij een video format makkelijker, of luister je graag naar de uitleg van elk doel.

De tweede video van het jaar is er eentje waarin ik meer vertel over het publiceren van Vereenvoudigde breuk. Waarom heb ik zelf een e-book uitgegeven? Uiteraard heb ik je daar in een blogbericht ook al iets over verteld, maar hierin ga ik wat dieper in op alle vragen die me rondom dit onderwerp zijn gesteld.

Tot slot een video rond een thema waar ik me veel mee bezig houd. Snel schrijven en veel woorden op één dag schrijven: wat betekent dat voor de kwaliteit van de boeken die je schrijft? Binnenkort hoop ik je ook meer te delen hoe het bij mij gaat met de 5k en 10k dagen.

Vlogfrequentie
Gisteren vertelde ik al dat ik veel luister naar de Novel Marketing Podcast en dat ik daardoor weinig audioboeken luister. Aan de hand van geleerde lessen uit deze podcast, heb ik besloten om van één vlog per week naar één vlog per maand te gaan (meer lessen die ik geleerd heb, deel ik in de video van februari, die vanmiddag online gaat). Het kost me simpelweg te veel tijd om iedere week een goede video te maken, met een interessant onderwerp. Daarnaast moet die video ge-edit worden en ik heb gewoon geen zin om hier heel veel tijd aan te besteden.

De afgelopen jaren is het vloggen in vlagen gegaan en daardoor wist ik dat er niet voor 100% mee wilde stoppen. Sommige dingen kan ik nu eenmaal beter laten zien of uitleggen in een video dan in een blog of Instagrampost. Maar om mezelf tijd te besparen ga ik het aantal vlogs beperken. Wat betekent dat voor de Vlogs op vrijdag blogpost? Het lijkt mij een beetje zinloos om voor die ene video in de maand een bericht te maken, dus ik ga eens per kwartaal de video’s die online zijn gekomen uitlichten. Dus in april vind je weer een vlogs op vrijdag blogbericht met daarin de video’s van februari en maart (want die van januari zijn uiteraard al in dit bericht uitgelicht).

Wat vond jij van januari de leukste of leerzaamste video?

Liefs,

Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.