Fun facts #61 10 leuke weetjes over Friends 4-ever

Twee weken geleden konden jullie lezen over wat er allemaal niet klopte in Friends 4-ever, in het bericht van vandaag deel ik graag tien leuke weetjes over het vervolgverhaal. Er zijn er vast nog veel meer te vinden, maar dat bewaar ik voor de boekenreeks 😉

Ik heb al eerder laten weten dat ik al sinds het begin van mijn blog een vervolgverhaal wilde delen. Het uiteindelijke idee voor dit verhaal ontstond in de zomer van 2019 en het eerste hoofdstuk kwam in januari 2020 online. Niet veel later brak het coronavirus los en ik baalde daar ontzettend van (wie niet hè?). Het had best wel gevolgen voor mijn schrijverij, wat zou wel weer normaal worden (handen schudden? verkouden naar school gaan?) en welke veranderingen bleven? Uiteindelijk ben ik met het vervolgverhaal verder gegaan met wat ik in eerste instantie van plan was: gewoon een fijn verhaal delen en me niks aantrekken van de toestand in de wereld op dat moment. Dit feitje telt niet mee voor de 10 leuke weetjes die ik in dit bericht ga noemen, maar ik wilde het toch graag even delen. Volgen nu de rest van de fun facts.

  • Vanaf dag 1 stond vast dat Aron en Lily met elkaar zouden eindigen. Al vanaf het moment dat Lily zich een hoedje schrok dat Aron Verdouw bij haar in de klas zat, wist ik dat zij iets zou krijgen met die jongen. Juist omdat ze zichzelf niet goed genoeg vond voor hem en ze dacht dat het nooit wat kon worden.
  • Eva en Stan zouden uit elkaar gaan, dat was mijn oorspronkelijke plan, maar ik vond ze echt veel te leuk samen, dus ben ik van mijn verhaalopzet afgeweken. Wat er dan wel zou gebeuren, weet ik eerlijk gezegd niet.
  • Het portret van Marit en Lily in Berlijn, is iets dat ik zelf ook gedaan heb met een vriendin toen we daar op excursie waren. Al vrij snel wist ik dat ik dit element wilde verwerken in het vervolgverhaal. Het vervolgverhaal was een ode aan mijn vriendschappen op de middelbare school, dus dit kon niet ontbreken.
  • Tijdens een geschiedenisles tillen Aron & Kyle stoelen met Marit & Lily erop van ‘hun’ plekje. Ook dit is iets dat rechtstreeks uit De kronieken van Mirjam Schippers komt (zo noem ik mijn dagboek). Ik was het zelf vergeten, maar toen ik zocht naar inspiratie en mijn middelbare schooljaren doorlas, kwam ik dit tegen en ik vond het te mooi om niet te gebruiken. Ik was trouwens niet verliefd op een van de jongens die dat deed 😉
  • Ook het gedeelte waar de meiden op kamp zijn met 6vwo heb ik uit mijn dagboek gehaald. Ik herinner het me als een heel leuke tijd. Ik weet niet eens of we een of twee nachten zijn weggeweest, maar het was wel ontzettend tof.
  • De vier vriendinnen hebben totaal meer dan 15 keer de McDonalds bezocht. Tijdens het doorlezen van de serie om inspiratie op te doen voor de boekenreeks, ben ik gaan turven, maar het briefje is uiteindelijk kwijtgeraakt. Dit is trouwens wel iets dat ik in de boekenreeks wil aanpassen, want ik wil geen reclame voor een grote fastfoodketen maken. Het wordt waarschijnlijk een schattig koffietentje.
  • Marits aanmelding op de universiteit van Exeter is geïnspireerd op Ruby Granger. De laatste tijd kijk ik niet zo vaak YouTube video’s meer, maar ik heb veel video’s van Ruby gekeken. Zij heeft haar bachelor in Exeter gedaan en ik vond het een toffe setting voor Marit, omdat ik de universiteit van Cambridge niet helemaal realistisch vond.
  • Arons familie gaat uit eten bij de Garderense berg voor de verjaardag van zijn vader. Dat is iets wat mijn familie (en ik dus ook) altijd doen voor de verjaardag van mijn vader of moeder. Het grappige is dat het een all you can eat restaurant is, maar ik kan er ook veilig eten. Mijn glutenvrije eten maken ze klaar in de keuken.
  • Lily stoot haar hoofd bij de glijbaan in het Tikibad. Het zal je vast niet verbazen als ik zeg dat ik dat ook heb meegemaakt 😉
  • En tot slot, Lily’s droom over Aron & Kyle, terwijl ze verkering had met Corné, is iets wat ook uit de Kronieken van Mirjam Schippers komt. Ik droomde dat ik met mijn crush zoende, terwijl ik (volgens mijn droom) verkering had met zijn beste vriend. Dromen zijn bedrog, zullen we maar zeggen.

Ik heb het vaker gezegd, maar het karakter uit Friends 4-ever dat het meest op mij lijkt is Lily, dat blijkt ook uit de fun facts. Ik heb haar veel mee laten maken van wat ik zelf ook heb meegemaakt.

Wat vind jij het grappigste weetje?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.