Schrijflogboek #79 Is Samen! deel 6 nu eindelijk klaar? – juni 2024

Het is, voor mij dan, alweer even geleden dat ik een blogbericht heb geschreven. De afgelopen weken heb ik dat niet gedaan, wat je ook kon merken, omdat er geen Day in the life online is gekomen over juni en ook vorige week zaterdag liet ik niets van me horen. Ik probeer mijn schema weer op te pakken, maar ik kan niet beloven dat het nooit meer mis zal gaan. In ieder geval vertel ik je in dit bericht meer over de projecten van de afgelopen maand.

Voor wie nog niet eerder een schrijflogboek heeft gelezen, ik vertel altijd kort iets over de projecten waar ik aan gewerkt heb (en hoe lang), vervolgens deel ik wat hoogtepunten en dan zijn is de terugblik + onthulling van het totaal aantal geschreven woorden + uren aan de beurt. Tot slot kijk ik ook even vooruit naar de maand die voor ons ligt.

Verhalen

 • De stad – 60 minuten
  Ik begon deze maand met het doorlezen van dit verhaal, maar ik ben niet heel erg ver gekomen, omdat ik op een gegeven moment alleen aan Samen! deel 6 wilde werken, zodat ik die in ieder geval afkreeg in juni.
 • De liefdesformule – 65 minuten
  Twee weken geleden vertelde ik het al: er komt nog een deel in De liefdesformule, de e-book reeks die ik begin dit jaar zelf uitbracht. In oktober/november zal een kerstspecial verschijnen waarin je meer kunt lezen over wiskundedocent Eline Snel.
 • Samen! serie – 1080 minuten
  Ik zal je niet superlang in spanning houden over de vraag aan het begin van dit bericht: ja, Samen! deel 6 is eindelijk klaar. Hoewel, alles bij elkaar heb ik het in drie maanden geschreven, dus zo heel extreem is het nu ook weer niet. Maar als je eerdere schrijflogboeken hebt gelezen, weet je dat ik het eerder af had willen hebben. En als ik niet constant afgeleid was, zou dat ook gelukt zijn 😉

Social media kanalen

 • Socials75 minuten
  Mijn Instagram heb ik de afgelopen maand behoorlijk verwaarloosd en ik ben nog steeds op zoek naar een manier om het in de toekomst voort te zetten. Ik wil namelijk niet weg van social media, het heeft me superveel gebracht, maar ik geniet er ook niet meer zo van als eerst.
 • Blogcontent – 205 minuten
  Zoals ik al zei heb ik de afgelopen maand weinig blogs geschreven en dat is ook wel te zien in de tijd die ik eraan besteed heb. Eind mei had ik een beetje vooruitgewerkt voor juni, waardoor ik de afgelopen maand alleen maar beide logboeken heb geschreven, volgens mij en misschien nog een ander berichtje tussendoor.

Overig

 • Bedrijfswerkzaamheden – 1020 minuten
  Uiteraard vallen alle schrijfuren ook wel onder bedrijfswerkzaamheden, maar alles wat niet in een project past, valt hieronder. Ik gaf begin deze maand een workshop op een middelbare school en ik had wat reistijd, doordat ik op een andere locatie ging werken. Dat valt hier allemaal onder. Ook namen Anna Laura en ik een heel leuke podcastaflevering op, namelijk met onze voorspellingen voor het tiende deel van ‘De Duiventil’, want ja, er komt een nieuw deel in die serie!
 • Van alles en nog wat – 330 minuten
  Ik besteedde eens wat minder tijd aan journalen en plannen, wat ergens wel een goed teken is, denk ik.

Hoogtepunten
Voordat ik het totaal aantal uren, woorden en dergelijke onthul, twee leuke hoogtepunten van deze maand:

 • 5 juni gaf ik een workshop over personages uitdenken op het Greijdanus in Meppel. Een leerling had vorig jaar de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassen gewonnen en de prijs was een schrijversbezoek naar keuze. En laat ik nou die keuze zijn 😀 Ik vond het echt een heel bijzondere en leuke ervaring. Dit bezoek werd geregeld via de Schrijverscentrale.
 • 20 juni schreef ik het laatste woord aan Samen! deel 6 en dat betekent dat de eerste versie af is. Deze versie is verre van volmaakt, maar hij staat in ieder geval op papier. In augustus of september ga ik er weer mee verder.

Terugblik + statistieken
Mijn voornemens voor juni heb ik totaal overboord gegooid, zie ik alweer. Toen ik weer een beetje uit mijn dip was, wilde ik Samen! deel 6 gewoon echt afmaken en heb ik twee dagen achter elkaar 10.000 woorden geschreven (bijna alleen maar aan het verhaal). In de laatste week van juni is het me niet gelukt om ook maar iets te schrijven, waardoor ik mijn doelen wat betreft de Stad en De liefdesformule niet heb gehaald. Juni was sowieso een beetje een ‘gatenkaas’ wat betreft schrijfdagen en om de een of andere reden vind ik het best lastig om als ik een dag ben weg geweest, mezelf weer aan het werk te schoppen. Dat moet echt wel veranderen, maar het gaat niet altijd even goed. Uiteindelijk schreef ik 3005 minuten en voor de eerste keer had ik geen rekenmachine nodig om uit te rekenen hoeveel uur dat precies is. Het is namelijk 50 uur en 5 minuten (want 50×60=3000), niet wat ik voor ogen had, maar omdat ik maar ongeveer de helft van mijn gebruikelijke schrijfdagen had, is het zeker niet slecht! Ik schreef in die tijd 33.845 woorden, waarvan er 23.686 aan een verhaal waren (Samen! deel 6).

Vooruitblik juli
Ik durf eigenlijk gewoon geen grootse plannen meer te hebben, meestal komt er juist dan erg weinig van terecht. Wat ik sowieso moet doen deze maand is De stad doorlezen en herschrijven op macroniveau, voor de derde keer. En ik moet weer (of nog steeds) nadenken over de verhaallijn van boek twee en eventueel drie. Ook wil ik de hoofdstukindeling voor De liefdesformule 4 afmaken en als het me lukt ook wat hoofdstukken schrijven. Daarnaast wil ik echt nadenken wat ik nu met m’n social media wil en wil ik iets verder vooruitwerken wat betreft blogcontent. Qua tijd zou ik al tevreden zijn als ik de 75 uur haal, maar ik ga uiteraard m’n best doen om meer uren te schrijven.

Hoe was juni voor jou?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

 1. Leuk om te lezen. En ja, een project afmaken is altijd fijner als 6 half affe projecten. Mijn juni was goed, door het slechte weer veel gedaan, veel gelezen en veel nagedacht, maar weinig tot niets geschreven. Geeft niet, dat komt weer. Succes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.