Schrijfproces #5 Vrije val fase 2

Twee weken geleden vertelde ik je wat meer over het ontstaan van ‘Vrije val’, het schrijfproces van de eerste maanden. Vandaag is het tijd voor de tweede fase van ‘Vrije val’, januari tot april 2018.

Zoals ik de vorige keer schreef had ik het verhaal een tijdje aan de kant gelegd. Zo kon ik er wat meer afstand van nemen en er met een frisse blik naar kijken. Ik herlas het verhaal en het greep me. Misschien klinkt het arrogant, maar ik vond echt dat ik een mooi verhaal had geschreven. Enthousiast ging ik editen, met behulp van de synoniemenlijst waar ik afgelopen zaterdag over schreef. Er waren wel een paar stukjes in het verhaal die wat minder soepel waren.

Tijdens de maand dat ik het verhaal aan de kant had gelegd, had ik het wel naar enkele proeflezers gestuurd. Ook de reacties van hen waren positief en dat hielp mij om in januari het verhaal naar mijn redacteur te sturen. Omdat daar net de drukte van de voorjaarsuitgave begon, duurde het even voordat mijn redacteur het manuscript kon lezen.

Maar in april kreeg ik dan een mailtje, ze wilde er graag met mij over verder praten. Ook de redacteur was erg enthousiast, maar er waren, natuurlijk een aantal verbeterpunten. En het mooie was, het waren precies die stukjes in het verhaal waarvan ik, tijdens het herlezen, al het gevoel had dat ze niet soepel waren of niet klopten. Mijn redacteur zei: ‘Het is echt een mooi verhaal, maar ik weet dat jij meer kan, dus dan wil ik je ook uitdagen om nog dieper te gaan met dit verhaal.’ Die reactie deed mij goed en zorgde ervoor dat het herschrijven iets was wat ik met veel plezier oppakte.

Hierover vertel ik je in het laatste berichtje van het schrijfproces meer! En net als het vorige berichtje sluit ik ook deze af met de vraag: Heb jij Vrije val inmiddels al gelezen?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Leuk om te lezen weer Mirjam!
    Ik heb vrije val nog niet gelezen, eerst nog een aantal andere boeken van mijn to-be-read stapel weglezen, dan komt jouw boek zeker ook aan de buurt. Ik ben heel benieuwd er naar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.