Special #12 De eindeloze boekenkast uitgelicht

Het is de tweede donderdag van de maand en dat betekende een jaar lang dat er een brief aan Anna Laura online kwam. Het is best wel gek dat dat nu ineens niet meer zo is, dus om toch nog een beetje in het thema te blijven besloot ik vandaag een berichtje te typen over onze podcast: De eindeloze boekenkast.

Tja … De eindeloze boekenkast. Deze naam hebben we te danken aan het boekje The reading life. Hoe het precies ging weet ik nog steeds niet, maar ik weet wel dat we wanhopig op zoek waren naar een goede naam voor onze podcast. We wilden het liefst een Nederlandse naam omdat onze podcast ook in het Nederlands is. En toen was de naam er, we moesten er allebei even aan wennen, maar zijn er nu heel blij mee!

Aflevering 1: Proloog – Stel je voor
In deze aflevering vertellen we je meer over hoe onze vriendschap is ontstaan en eigenlijk gaat het nog niet echt over boeken en/of lezen. Daarom kwam Anna Laura op het idee om de aflevering de naam Proloog te geven.

Aflevering 2: Hoofdstuk 1 – Onze leesdoelen (2021)
In de tweede aflevering hadden we het ook nog niet echt over boeken, maar wél over onze leesdoelen van 2021, dus er werden ook zeker een aantal titels genoemd.

Aflevering 3: Hoofdstuk 2 – Serie uitgelicht: De Duiventil
Als tieners hebben Anna Laura en ik De Duiventil serie stuk gelezen en we zijn allebei bezig met het herlezen van de serie. Beiden lezen we één boek per maand (ideetje van Anna Laura) en het leek ons wel leuk om erover in gesprek te gaan.

Om de week een aflevering
Toen we onze eerste ideetjes voor de podcast op een rij zetten, hadden we bedacht dat we misschien wel eens per week een aflevering wilden plaatsen. Maar omdat er ook nog gewerkt moet worden en we niet alleen maar over boeken kunnen praten, hebben we gekozen voor om de week een aflevering. Dat geeft ons meer rust voor al het werk achter de schermen, maar geeft de luisteraar ook voldoende gelegenheid om de podcast te luisteren. Toen de podcast nog een vaag idee was dat ik gedropt had op mijn Instagram, kreeg ik al van meerdere kanten het verzoek om niet iedere week een aflevering te maken, dus dat hebben we maar onthouden.

Heb jij al naar een of meerdere afleveringen van De eindeloze boekenkast geluisterd?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. Jazeker, ik heb ze allemaal gehoord, echt gezellig!
   En de Duiventil? Ik heb alle delen, ik gebruikte ze bij leesbegeleiding van groep 8.
   Nog niet zo lang geleden heb ik de serie weer herlezen…. (hm ik ben 66, maar het blijft leuk!)
   Jullie “tante Bets-ding” was mij ook opgevallen 😉

   1. Dank je wel voor je reactie 🙂 Wat leuk om te lezen. En ik snap heel goed dat De Duiventil werd gebruikt bij leesbegeleiding, het is echt een heel populaire serie en ik denk dat dat ook nog wel een tijdje zo blijft 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.