Auteur uitgelicht #4 Ted Dekker

Zoals je misschien intussen wel weet licht ik iedere maand een auteur uit op mijn blog en aangezien juni de maand van het spannende boek is heb ik gekozen voor de Amerikaanse auteur Ted Dekker. Als tiener verslond ik zijn boeken en hij heeft zeker een positieve invloed op mijn schrijfcarrière gehad!

 1. Wat is de naam van de auteur en hoe is zijn of haar leven (tot nu toe) verlopen?
  Ted Dekker is geboren in het Nederlandse gedeelte van Nieuw Guinea, kort nadat het geplaatst was onder de autoriteit van de Verenigde Naties en voordat het een provincie van Indonesië werd. Zijn ouders dienden als zendelingen. Ted ging naar de middelbare school en verhuisde naar de Verenigde Staten om filosofie en religie te studeren. In de jaren negentig begon hij met het schrijven van boeken. In drie jaar schreef hij twee dikke boeken, voordat hij weer opnieuw begon om ze te herschrijven. Vervolgens verhuisde hij met zijn familie naar West Colorado en begon fulltime te schrijven aan zijn derde roman. Twee jaar en drie romans verder werd zijn allereerste boek gepubliceerd. Samen met zijn vrouw heeft Ted Dekker vier kinderen en zijn oudste dochter Rachelle is ook auteur geworden.
 2. Hoeveel boeken heeft deze auteur geschreven en welke heb ik gelezen?
  Op dit moment heeft Ted Dekker meer dan dertig boeken gepubliceerd (ik kon weer eens geen volledig overzicht vinden) en ik heb een flink aantal daarvan gelezen. Ook boeken die hij samen met andere auteurs heeft geschreven, heb ik gelezen. Ik heb niet alle boeken van Ted Dekker gelezen, met name zijn nieuwere boeken vind ik soms wat vaag en vergezocht. Bovendien ben ik nu een wat grotere angsthaas dan vroeger en durf ik ’s avonds voor het slapen gaan geen thrillers te lezen.
 3. Wat zijn mijn favoriete werken van deze auteur?
  Ik denk dat mijn favoriet altijd wel de Cirkel serie zal blijven, behalve dan het laatste boek Groen. Ook de duologie Anno Domini 30 en Anno Domini 33 vond ik prachtig. Een compleet ander genre dan de andere boeken van Ted Dekker, want deze zijn in een Bijbels historische setting.
 4. Hoe inspireert deze auteur mijn leven als schrijver?
  Meteen toen ik Zwart (deel 1 in de Cirkel serie) had gelezen wist ik het: zo’n boek wilde ik ooit ook schrijven! Ik heb op mijn computer verschillende opzetjes staan voor verhalen die een kruising zijn tussen fantasy en een allegorie en nu lijkt er met Project De stad echt schot in de zaak te zitten. En wist je dat ik een bepaald element uit de Cirkelserie ook heb gebruikt voor mijn debuut: De opdracht? Door te klikken op het linkje in de voorgaande tekst ontdek je hoe dat zit! Ook zou ik net als Ted Dekker graag fulltime willen schrijven, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben 😉

Ben jij bekend met de boeken van Ted Dekker?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

4 Comments

  1. Eh… het zijn officieel boeken voor volwassenen, maar ik las volgens mij het eerste boek van Ted Dekker toen ik 14 was. Leeftijdsaanduidingen bij boeken zijn altijd lastig, iedereen is weer op een andere leeftijd toe aan een bepaald boek. Het zijn echt wel spannende boeken (thrillers), dus als je daar bang van wordt is het geen aanrader 😉 Het mooie van de boeken van Ted Dekker is dan wel weer dat ze christelijk zijn en dus ook op een bepaalde manier een goede afloop hebben.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.